Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Leheteséges munka mellet...

Leheteséges munka mellet elvégezni az orvosit ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most vagyok 12. osztályos és nagyon szeretnék orvosira menni, világéletemben kitűnő tanuló voltam és biológiából 11. osztályban még oktv döntőbe is betudtam jutni.

Viszont az itthoni helyzetünk nem éppen a legjobb. Édesapám, még kiskoromban elhunyt, így édesanyám egyedül nevel minket a 2 testvéremmel. Azért éhezni nem éhezünk, de elég szűkösen élünk meg.

Na és a sztori lényege, hogy nyár végén édesanyám kijelentette nekem, hogy amint leéretségiztem, költözzek el és álljak meg a saját lábamon.

Eddig csak nyaranta jártam dolgozni, de most már elkezdtem a suli mellet részmunkaidőben. Próbálok egy kis pénzt félretenni egyetemre. Még így gimi mellet nem tűnik olyan húzósnak, igaz nincs sok szabadidőm.

Környezetemben lévő emberek elég unrealisztikusnak gondolják, hogy orvosi mellet lehetséges lenne dolgozni. Most akkorm adjam fel az álmomat, keresek mást ?

nov. 8. 14:07
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
82%

29, szerinted milyen kéespítés kell ahhoz egy műtősnek (nem szakasszisztenst írtam ugyanis), hogy felmenjen a betegért az osztályra, állítgassa a lámpát, vagy elvigye a műtőből a szövettant a patológiára, stb?

És mielőtt azzal jössz, hogy aki orvos akar lenni, annak ez alja munka: ők nem annak gondoják. Sőt. Mivel mindenki tudja róluk, hogy az orvosi a terv, baromi sokat tanítjuk őket.

nov. 9. 09:59
 32/54 anonim ***** válasza:
51%

24-es, köszönöm. Sokan osztják itt az észt ismeretek nélkül.

Az meg gondolom mindenkinek evidens volt, hogy a diákhitelt vissza kell fizetni, mint minden más hitelt.

Műtősnek nem vesznek fel akárkit, beteghordónak viszont igen. A férjem is dolgozott ilyet, sima érettségi kell hozzá. Ők kísérgetik a betegeket, hozzák-viszik őket a műtőbe. Aki érdeklődő, arra rábíznak komolyabb feladatot is. Amúgy a férjem vért venni is megtanult, bár papír nélkül nyilván nem csinálhatja.

Érdekes, hogy itt mindenki lehurrogja szegény kérdezőt. Máskor meg mindenki azért osztja az észt, hogy miért nem képzik magukat az emberek, csak várják a sült galambot. A diákhitelt nem véletlenül találták ki. Sokan felveszik, és igen, fizetni is kell. Nyilván egy teher, de nincs lehetetlen.

nov. 9. 14:22
 33/54 anonim ***** válasza:
82%
Gyakorlatilag lehetetlen dologra vállalkozol, ha egyetem mellett dolgozni akarsz. Egy-két segédápolói vagy mentőápolói műszak belefér havonta, de több nem. Esetleg nyaranta egy hónap, ha nincs augusztusi vizsgád. Mégis azt mondom, hogy ne engedd el, mert hibát követsz el. Sokkal többet segíthetsz magadon és a családod helyzetén is, ha kitanulsz orvosnak. Magyarországon tandíjat sem kell fizetned, ami világviszonylatban egy óriási kiváltság. Lehet, hogy most hitelre van szükséged, de a diákhitel éppen erre való, és nyugaton az a kivételes, akinek nincsen.
nov. 9. 16:06
 34/54 anonim ***** válasza:
36%

Sajnos nem. Érdemes lehet egy évre külföldre kimenni, ott sima érettségis munkával is jól lehet keresni pl. vendéglátásban.

Anyuka meg tök jófej, főleg, hogy a lakásból is kidobná egy szál érettségivel az éppen nagykorú gyereket, mert neki kellett 3, eltartani meg nem tudja őket. Bezzeg majd a legkisebbnek lesz minden támogatás, mert a nagyobbakat addigra kipaterolta. Bocsánat, de az ilyen kiveri nálam a biztosítékot, és nem, arra, hogy a fedelet is elveszi a gyereke feje fölül, nem mentség a férje halála. Mert egy dolgozó gyerek, aki haza is ad, semmiben nem kellene, hogy zavarjon.

nov. 11. 21:04
 35/54 anonim ***** válasza:
86%
#34 nincs igazad, mert nem rosszindulatból teszi, hanem 3 gyereket tart el a saját keresetéből+ magát. Nem csoda hogy nem tudja finanszírozni a gyerek kiadásait. Felnőtt ember a kérdező, ebben a helyzetben elvárható hogy valahogy álljon meg a saját lábán. Nem csak orvosi szakra lehet menni, millió lehetősége van, ami reális ebben a helyzetben. Nyilván nem egy szerencsés állapot, de sajnos ez van, ehhez kell alkalmazkodni. És nem kell rögtön ítélkezni, nem árt belehelyezni magunkat a másik fél szituációjába.
nov. 11. 21:19
 36/54 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, én nem édesanyámat hibáztatom.
nov. 11. 21:31
 37/54 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a #34 túlozta el ezt kicsit. De szerintem neked kérdező meg kicsit szerényebbnek kéne lenned ebben a helyzetben, és magadat sem kellene lehetetlen elvárások elé állítani. Gyógyszerészeti, mentős egyéb szakok nem jöhetnek szóba? Vagy bármi aminek van reális esélye anélkül hogy kidolgozod a beled? És persze az sem garancia hogy sikerül eltartanod magad.
nov. 11. 21:38
 38/54 A kérdező kommentje:

Ha egyszer belátom, hogy nem reális a helyzet, akkor igen.

De egy időben a gyógyszerész, fogorvos és az állatorvos szak után és érdeklődtem, csak hát mégis ez volt az a nagy gyerekkori álom, ami megmaradt, ez érdekel a legjobban.

nov. 11. 22:23
 39/54 anonim ***** válasza:
38%
#38 hát pedig minél előbb belátod annál több kudarctól és felesleges elpazarolt időtől, energiától és pénztől megkíméled magad.
nov. 11. 23:04
 40/54 anonim ***** válasza:
17%
Túlzás vagy sem, képes kidobni a gyerekét, amint leérettségizett. lehet ezen vitatkozni, de majd meg lehet figyelni, hogy a 3. gyereknek meg már szabad lesz mindent, mert a nagytesók repültek, és már "nem kell eltartani" 3 gyereket. Várja el a munkát, ne tartsa el, de hogy a lakásból is kirakja, hadd fizessen egy bazidrága albérletet...hát egy dolgozó gyerek, aki valamennyit bele is ad a rezsibe, mégis miben teher? Pontozzatok le nyugodtan, nem érdekel. Egy gyereket nem csak megszülni meg az érettségiig tartani kell, majd kitenni.
nov. 18. 22:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!