Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri elvégezni az anglisztik...

Megéri elvégezni az anglisztika szakot?

Figyelt kérdés
Önmagában ér valamit? Vagy érdemes valamilyen mesterképzést elvégezni utána? Ha igen, mit?

nov. 2. 21:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában sajnos szinte semmit.
nov. 2. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Még mesterszakkal sem ér sokat.

Kerülendő. Kivéve akkor, ha csak egy diploma kell, és annyira jó vagy angolban, hogy nem sok kihívást jelent a szak, illetve ha kell alap releváns tudományos pályához.

nov. 2. 22:08
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Végzett alap-és mesterszakosként (ráadásul jeles mindkettő) a legnagyobb jóindulattal beszélnélek le róla, kivéve ha mindenképp szeretnél diplomát, de a reálosokat nem tudnád elvégezni úgyse, ami mást esetleg meg igen, az nem érdekel, így egy teljesen mindegy milyen diplomát szeretnél. Bővebben: rengeteg és nehéz a tananyag itt is, mint minden egyetemen, de csak haszontalan hülyeségeket kérnek számon. Én minden egyes órára készülésnél mindig elgondolkoztam azon, hogy ezzel most mivel leszek előrébb…annyit ér csak az egész, hogy C1-C2 nyelvtudásod lesz, a diploma is nyelvvizsgával egyenértékű, de ezt is csak saját magadnak köszönheted az önálló otthoni tanulással, vagy esetleg magántanárral, mert az erre való órák (amik a későbbi nyelvi alapvizsga előfeltételes tárgyai) semmit nem érnek. A többi óra irodalom, nyelvészet, történelem/kultúra, de ezeket mind el tudod sajátítani internetről, könyvekből. Emellet rengeteg prezentációt kell tartani, gyakorlatilag minden tárgyhoz. Én azt javaslom, hogy ha végül anglisztikára szeretnél menni, hogy mindenképp végezz el egy piacképes szakmát is (vagy olyat, ami érdekel), meg legyen B jogsid, mert önmagában sajnos tényleg semmit nem ér. Meg második idegen nyelv tudása sem árt legalább B2 szinten. Viszont álláskeresésnél előny lehet bizonyos esetekben, ha van diploma.
nov. 2. 23:01
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
Ezzel a szakkal nem tudsz olyan mesterszakra menni, amit megéri elvégezni. Amire tudsz és megéri, az nagyon kevés, de ott pótolni kell egy csomó kreditet. Nem tudom, konkrétan mely szakok ezek, a felvin valahol megtalálható. Mert azt nem tudom, tudod-e, de a mesterszakokra nem lehet csak úgy bármilyen alapdiplomával menni.
nov. 2. 23:21
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

És ha angoltanár szeretnék lenni?

nov. 4. 14:10
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

Az angoltanári egyáltalán nem javasolt, nézz utána a státusztörvénynek, mit takar. És ez még csak rosszabb lesz. Egyedül magánoktatásban éri meg tanárkodni, oda meg nem kell tanári diploma. Bár lassan már ez se éri meg, miután el lett törölve a nyelvvizsga a diplomához: [link]

Ha viszont arra gondolsz, hogy anglisztikát megéri-e elvégezni, ha angoltanár szeretnél lenni, akkor igen is, meg nem is. Igen, mert akkora a tanárhiány, hogy ezzel is felvesznek dolgozni. Nem, mert tanárnak lenni egyáltalán nem éri meg. Illetve anglisztikán nincs módszertani óra, hogy hogyan kellene tanítani (bár ez a tanári szakon van, mégsem ér semmit).

nov. 4. 16:25
 7/9 A kérdező kommentje:

És ha mondjuk nyelviskolában szeretnék tanítani?

Megérné mondjuk anglisztika után angol nyelv és kultúra tanár mesterre menni? Úgy tudom, a Károlin van olyan meg a Pázmányon is

nov. 4. 18:16
 8/9 anonim ***** válasza:
40%

Nyelviskolába jó az anglisztika, de egyáltalán nem feltétel, oda elég a C1 nyelvtudás. Tanárit végezni felesleges nyelviskolában való tanításhoz, mert anélkül is felvesznek, meg nekik saját tanfolyamuk van, amit el kell végezned, ha ott akarsz dolgozni.

Anglisztika alapszak után nem tudsz rögtön angoltanár mesterre menni, ahhoz előtte el kell végezni a 2 éves anglisztika mesterképzést is, így 6 évig kellene tanulnod, míg tanári diplomát szerzel. Nyelviskolába bőven elég az anglisztika alapszak, nagyon max. az anglisztika mester, de a tanári teljesen felesleges, nem éri meg.

nov. 4. 19:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat! 🙂
nov. 5. 15:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!