Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Leheteséges munka mellet...

Leheteséges munka mellet elvégezni az orvosit ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most vagyok 12. osztályos és nagyon szeretnék orvosira menni, világéletemben kitűnő tanuló voltam és biológiából 11. osztályban még oktv döntőbe is betudtam jutni.

Viszont az itthoni helyzetünk nem éppen a legjobb. Édesapám, még kiskoromban elhunyt, így édesanyám egyedül nevel minket a 2 testvéremmel. Azért éhezni nem éhezünk, de elég szűkösen élünk meg.

Na és a sztori lényege, hogy nyár végén édesanyám kijelentette nekem, hogy amint leéretségiztem, költözzek el és álljak meg a saját lábamon.

Eddig csak nyaranta jártam dolgozni, de most már elkezdtem a suli mellet részmunkaidőben. Próbálok egy kis pénzt félretenni egyetemre. Még így gimi mellet nem tűnik olyan húzósnak, igaz nincs sok szabadidőm.

Környezetemben lévő emberek elég unrealisztikusnak gondolják, hogy orvosi mellet lehetséges lenne dolgozni. Most akkorm adjam fel az álmomat, keresek mást ?

ma 14:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
nem
ma 14:31
 2/15 anonim ***** válasza:
16%
Persze távoktatàsba és csak vizsgázni kell bejárnod😁
ma 14:54
 3/15 anonim ***** válasza:
8%
Nyelvtanból biztos csak azért vagy ötös, mert megsajnáltak...
ma 15:19
 4/15 anonim ***** válasza:
41%
Én örülnék, ha a fiam orvosira akarna menni. Add be a jelentkezésedet, aztán ráérsz majd eldönteni, hogy mi legyen. Elsőre úgysem szokott a többség bejutni. Akiket én ismerek minden évben újra írják az érettségit, mert nincs elég pontjuk, de oda még a 90%-os emelt sem elég... 100 többletpontod meg legyen, de talán oda már 2 emelt kell a felvételihez, és akkor megvan.
ma 15:21
 5/15 anonim ***** válasza:
73%

Nem, mert orvosi nincs levelőzőn.

A szak teljes embert kíván, munka mellett nem lehet csinálni.

Ez nem unrealisztikus, (ilyen szó egyébként nincs a magyar nyelvben) de igen, irreális ha arra gondoltál. Ahogy elnézem sajnos neked fogalmad sincs arról milyen egy egyetem, főleg egy orvosi.

Igen, ebben az esetben keress más szakot, mert az orvosi csak stabil háttérrel valósítható

meg, a te helyzetedben nem.

Ápoló dietetikus stb szakokat tanulhatsz levelezőn, munka mellett is.

ma 16:30
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

#4 nem a bejutás a lényeg, hanem a bentmaradás, illetve az orvosin olyan sok óra van, hogy nem lenne összeegyeztethető a munkával. Ha nem értesz hozzá, akkor ne szólj hozzá.

Felesleges elkezdenie ha nem tudna bejárni előadàsokra/òràkra vagy a munka miatt nem lenne ideje tanulni, mert ha kibukik kifizettetik vele az államilag finanszírozott tandíjat, ami ugye 1,5 millió/félév.

Szóval ez nem egy olyan dolog amivel érdemes kísérletezni.

Még fiatal vagy kérdező, szerintem ebbe az egészbe nem is látsz bele mivel jár egy orvosi elvégzése. Rengeteg más eü-s szak van még ezen kívül, ami megoldható a te helyzetedben

ma 16:35
 7/15 anonim ***** válasza:
44%

#4 mellesleg ha bejut de mégsem megy, akkor elveszi valakitől a helyet aki viszont akarna és tudna menni..

Miért kell ennyi hülyeséget tanácsolni???

ma 16:36
 8/15 A kérdező kommentje:
Olyan jó, hogy valaki majdnem, hogy felháborodik azon, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan működik az egyetem, pont ezért teszem fel ezt a kérdést...
ma 16:54
 9/15 anonim ***** válasza:

#8 ezt nem nehéz kitalálni.

És nem háborodott fel senki, csak ismertettük a tényeket.

A kérdésed egyébként pedig nem ez volt, hanem az hogy lehet-e orvosi egyetem mellett dolgozni. A válasz nem.

ma 16:58
 10/15 anonim ***** válasza:
58%

Meg lehet próbálni. Általában van kollégiumi elhelyezés, ami olcsóbb, meg lehet igényelni mindenféle támogatást, van ösztöndíj. Ezekből azért nem nagyon lehet megélni, szóval nem lenne azért baj, ha otthonról támogatnának. Ha nyáron dolgozol, abból valamit félre tudsz tenni.

Van diákhitel.

Egyébként nem tudom mennyire van lehetőséged dolgozni mellette, szerintem iszonyú fárasztó. Amikor én voltam diák (nem orvosin), akkor teljesen össze-vissza voltak az órák a kreditrendszer miatt, volt, hogy este 8-ig bent ültünk az egyetemen. Emellett elég nehéz lett volna bármit dolgozni. Volt olyan, aki este pincérkedett vagy hajnalban újságot hordott ki. Mindenesetre az orvosi képzés elég nehéz, nem tudom, hogy munka mellett mennyire bírnád. A diákhitel lehet a megoldás. Amúgy én sem értem anyukád, szerintem is nagyon nagy dolog, ha valakit felvesznek az orvosira, én még külön munkát is vállalnék, hogy a gyerekemet támogatni tudjam. Sajnos az én anyám is ilyen volt, ha rajta múlt volna, 14 évesen már mentem volna dolgozni, mert a tanulást semmire nem tartotta.

ma 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!