Leheteséges munka mellet elvégezni az orvosit ?
Sziasztok!
Most vagyok 12. osztályos és nagyon szeretnék orvosira menni, világéletemben kitűnő tanuló voltam és biológiából 11. osztályban még oktv döntőbe is betudtam jutni.
Viszont az itthoni helyzetünk nem éppen a legjobb. Édesapám, még kiskoromban elhunyt, így édesanyám egyedül nevel minket a 2 testvéremmel. Azért éhezni nem éhezünk, de elég szűkösen élünk meg.
Na és a sztori lényege, hogy nyár végén édesanyám kijelentette nekem, hogy amint leéretségiztem, költözzek el és álljak meg a saját lábamon.
Eddig csak nyaranta jártam dolgozni, de most már elkezdtem a suli mellet részmunkaidőben. Próbálok egy kis pénzt félretenni egyetemre. Még így gimi mellet nem tűnik olyan húzósnak, igaz nincs sok szabadidőm.
Környezetemben lévő emberek elég unrealisztikusnak gondolják, hogy orvosi mellet lehetséges lenne dolgozni. Most akkorm adjam fel az álmomat, keresek mást ?
#40 ez csak a te rosszindulatú feltételezésed, hogy a harmadikkal majd így meg úgy fog viselkedni.
Olvasd végig a kérdést, ha eddig nem tetted, mert abból kiderül hogy egyedül tart el 3 gyereket+ magát. Nincs pénze szerencsétlennek, ezen mit nem lehet érteni?
Miért kell azonnal pálcát törni az emberek felett? Kicsit át kéne érezni a helyzetét. Nem dobta ki a gyerekét, azt kérte, hogy felnőtt emberként álljon meg a saját lábán ebben az élethelyzetben. Én semmi rosszat nem látok ebben. Nem arról van szó hogy megtehetné de nem támogatja, akkor igazad lenne abban amit mondasz. Ebben a felállásban nem állja meg a helyét az érvelésed.
Kérdező, elnézésedet kérem, 34-es vagyok. Kicsit elragadott az indulat, mert olyan szagú volt nekem a történet, hogy kitesznek, mert már leérettségiztél. Az teljesen érthető, hogy nem tud eltartani tovább édesanyád. De nekem ez a kirakás a lakásból is túlzásnak tűnik, hiszen érettségivel olyan munkát találni, amiből egy albérletet fent tudsz tartani, nem lesz olyan egyszerű. Nemhogy mindemellett még tanulni is.
Azt meg tudnám érteni, hogy azt mondja, muszáj magadat eltartani, sőt, beleadni a rezsibe, ételbe. De az, hogy még menned is kell, nekem nem logikus. Nem lehet, hogy ő sem gondolta át, hogy ha dolgozl, akkor a saját költségeidet tudod állni, sőt, neki is segíthetsz kicsit, ha nem megy a fizetésed zöme albérletre?
De ha elmegy dolgozni főállásban, akkor mellette tud levelező szakot csinálni, és kolit is kaphat, vagy összeállhat másokkal, nem muszáj egy egész albérletet kibérlenie magának.
Kicsit túltoljátok a dolgot. Nem ő az egyetlen akit nem támogatnak otthonról. Sajnos ilyenkor alkalmazkodni kell a körülményekhez, és nem pedig olyan dolgot hajszolni ami megvalósíthatatlan jelen helyzetben.
Csinálhat levelezőt, felvehet diákhitelt, ha nem fél tőle, érdemes utánanézni. Kérheti tovább az árvaellátást saját számlára, és mehet szociális alapon kollégiumba is.
Igazából valóban nem az anyját kellett volna hibáztatni, nekem ez a "középfokú végzettséged megvan, menj innen" dolog húzott fel annyira, hogy részben dühből írtam. Pedig a düh valójában azt a családbarát kormányt illetné, ami egy háromgyerekes özvegyet nem tud olyan mértékben támogatni, hogy a tehetséges gyereke bevállalhassa az orvosit. Mert ugye a gyerek a kincs, de csak addig, míg két ellenkező nemű és viszonylag jól kereső szülője és minimum két testvére is van. Még egyszer elnézést a kirohanásért.
#44 ez így érthető, de sajnos ezen a téren nem lesz egyhamar változás. Ez valóban az ország szégyene is, pontosabban nyilván a kormányé.
De sajnos nem tud mást csinálni a kérdező mint alkalmazkodni a helyzethez.
A családtámogatás sajnos arról szól a kormány szerint, hogy az amúgy is jó anyagi körülmények között élő nagycsaládosok zsebét tovább tömje. Nem azt támogatja aki valóban rászorulna. Ez ennyi sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!