Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem kellek sehová. Hogyan...

Nem kellek sehová. Hogyan értessem meg a szüleimmel, hogy nem szeretnék tovább próbálkozni?

Figyelt kérdés

Sehová se vesznek fel, mindenhová kevés az, amit tudok, meg még fura is vagyok (magasan funkcionáló autista, hivatalos diagnózissal).

Le is voltam százalékolva (53%-os egészségkárosodás), kéne felülvizsgálatra mennem (azóta nem voltam, mióta az egyetemet elkezdtem, biológia alapszakon; valamikor kutatással (humángenetika terén) szerettem volna foglalkozni, de beláttam, hogy ez nekem nem lenne reális, és már csak legfeljebb laboratóriumi asszisztens lennék, amennyiben annak alkalmas vagyok egyáltalán).

A szüleim nagyon nem örülnek annak, hogy felülvizsgálatra mennék, és akár valamilyen pénzbeli ellátást igényelnék, vagy akár valamilyen megváltozott munkaképességűeknek szánt munkahelyre mehessek. (Tanultam, amennyire csak tudtam. Talán nem olyan rosszul, mert 4-es, 5-ös jegyeim voltak. De mégsem tudom felvenni a versenyt a tökéletes, nagyon okos, és talpraesett volt szaktársaimmal... Semmilyen téren.)

A szüleim nem értik meg, hogy valóban kevesebb vagyok másoknál, és ez nem döntés kérdése.

Hogyan tudnám elérni, hogy ők is törődjenek bele a sorsomba, és ne nehezteljenek rám?

2021. ápr. 24. 00:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező!

Én megértelek.

Én is hasonló utat jártam be,még a szak is ugyanaz.

Nálam szociális fóbia,generalizált szorongás,kényszerbetegség is volt.

Egy részüket egy ideig nagyon jól el lehet titkolni,mondjuk az oktatásban.

Nem mutatja az ember,ha rosszul van,vagy nem veszi észre mindenki.

De,ha dolgozol és rosszul vagy,akkor nem tudsz teljesíteni.

Attól,hogy valaki képes volt megjárni a szamárlétrát,még nem biztos,hogy munkaképes.

Teljesen más,amikor valaki tanul,és amikor már dolgozik.

Szokták is mondani az idősebbek,a fiataloknak,hogy "akkor volt jó még tanultam",amikor a sulisok panaszkodnak.

Én ki is jártam az egyetemet,és sokkal jobb volt,mint a gimi,mert az kötetlenebb volt.

A melóhely pedig nagyon kötött.

Én is itthonról dolgoznék,de ez szinte lehetetlen.

Ehhez baromi önálló személyiség kell.

2021. ápr. 24. 17:51
 52/77 A kérdező kommentje:

#25 Összeszámoltam, eddig 8 állásra jelentkeztem, szakmai és nem szakmai állásokat egybevéve.

1 éve online oktatás van, igen, de ez nem igazi oktatás szerintem, mert sokkal többen puskáznak most.

2021. ápr. 24. 17:53
 53/77 anonim ***** válasza:
62%
8 állásra? 😅😅😅😅😅😅 Legutóbb 100 állásra adtam be a pályázatomat...
2021. ápr. 24. 18:31
 54/77 anonim ***** válasza:
30%
Mindent elmond arról milyen nehéz munkát találni,hogy ÁTLAGOS emberek 100 helyre adják be a jelentkezésüket.
2021. ápr. 24. 18:54
 55/77 anonim ***** válasza:
100%
Ne bántsátok már
2021. ápr. 24. 18:55
 56/77 anonim ***** válasza:
53# Jahh, 100 állás, és mondd csak, mit takar az hogy "legutóbb"? 😆
2021. ápr. 24. 19:08
 57/77 A kérdező kommentje:

#55, rendes tőled, hogy kiállsz mellettem.

#54, honnét tudhattam volna, hogy hány állásra kellene beadnom a jelentkezésem? Pályakezdő vagyok, könyörgöm. És nem egyszerre adtam be a jelentkezéseimet.

2021. ápr. 24. 19:15
 58/77 A kérdező kommentje:
De szerintem lezárom ezt a témát, már számtalan választ kaptam. Megpróbálok akkor több állásra jelentkezni, nem adom fel.
2021. ápr. 24. 19:20
 59/77 anonim ***** válasza:
56 oké nem legutóbb, hanem amikor én voltam frissdiplomás.
2021. ápr. 24. 19:25
 60/77 anonim ***** válasza:
Kérdező nagyon egyszerű az algoritmus. Addig kell pályázni, amíg nem kapsz állást. Ha van ismerősöd, kérj segítséget!! Nem szégyen. Ha nagyon nem megy, fordulj szakemberhez. Mint fentebb írtam, jó lenne neked egy pszichológus és egy coach.
2021. ápr. 24. 19:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!