Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem kellek sehová. Hogyan...

Nem kellek sehová. Hogyan értessem meg a szüleimmel, hogy nem szeretnék tovább próbálkozni?

Figyelt kérdés

Sehová se vesznek fel, mindenhová kevés az, amit tudok, meg még fura is vagyok (magasan funkcionáló autista, hivatalos diagnózissal).

Le is voltam százalékolva (53%-os egészségkárosodás), kéne felülvizsgálatra mennem (azóta nem voltam, mióta az egyetemet elkezdtem, biológia alapszakon; valamikor kutatással (humángenetika terén) szerettem volna foglalkozni, de beláttam, hogy ez nekem nem lenne reális, és már csak legfeljebb laboratóriumi asszisztens lennék, amennyiben annak alkalmas vagyok egyáltalán).

A szüleim nagyon nem örülnek annak, hogy felülvizsgálatra mennék, és akár valamilyen pénzbeli ellátást igényelnék, vagy akár valamilyen megváltozott munkaképességűeknek szánt munkahelyre mehessek. (Tanultam, amennyire csak tudtam. Talán nem olyan rosszul, mert 4-es, 5-ös jegyeim voltak. De mégsem tudom felvenni a versenyt a tökéletes, nagyon okos, és talpraesett volt szaktársaimmal... Semmilyen téren.)

A szüleim nem értik meg, hogy valóban kevesebb vagyok másoknál, és ez nem döntés kérdése.

Hogyan tudnám elérni, hogy ők is törődjenek bele a sorsomba, és ne nehezteljenek rám?

2021. ápr. 24. 00:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
21%
így beszél egy gyk függő.. Mivel kb hajnalig fent volt most alszik jó eséllyel.. A kérdés meg igenis érthető a munkahelyek diszkriminatívak sok esetben. VAgy sérült munkaerő kell vagy egészséges, a félig sérültek szívják meg a legjobban.
2021. ápr. 24. 09:19
 32/77 anonim ***** válasza:
62%

Aspergerst nem kéne az olyan fogyatékkal élőkkel azonosítani akiknek pl az arcán is látszik meg alig tud beszélni...

Szóval ez a beszólás amúgy nem igazán jött össze

2021. ápr. 24. 09:26
 33/77 anonim ***** válasza:
24%
Kivágnálak mint macskát szarni.
2021. ápr. 24. 09:48
 34/77 anonim ***** válasza:
96%
kétlem hogy sokat fizetne az állam, gondolom ezért nem akarják a szüleid hogy feladd az álláskeresést. én elhiszem hogy ez nehéz neked, ismerek pár autistát, van róla fogalmam, milyen. a baj az, hogy a szüleid egyszer meghalnak, és onnantól magadra vagy utalva.
2021. ápr. 24. 09:58
 35/77 anonim ***** válasza:
97%

Én úgy tudom, hogy az Asperger az már el lett törölve...

Mostmár bevezették a spektrumot, vagyis aki eddig Aspergeres volt az már egy ideje ugyanúgy autista, csak “enyhén”.

2021. ápr. 24. 10:07
 36/77 anonim ***** válasza:
82%
35. Így van, autista spektrumról beszélünk. Az AS nincs eltörölve, csak be van sorolva.
2021. ápr. 24. 10:08
 37/77 A kérdező kommentje:

Jó. Nem tudom, mi felém ez a nagy ellenszenv. Aki kiáll mellettem, *ürülékké* pontozzátok, aki szid, mint a bokrot, azt meg fel.

Igen, egész jól tudok írni és viszonylag nagy szókincsem van, ezért sokan okosnak gondolnak (talán az is lehetek, nem tudom, de szerintem átlagos vagy enyhén az alatti lehet az intellektusom; inkább az emlékezőképességem lehet jó).

Amiben megnyilvánul a problémám, a beszéd és a metakommunikáció, úgy mint gesztusok, arckifejezések használata és felismerése. Illetve nem tudom, hogy válthatok ki másokban szimpátiát. Alapvetően nem vagyok egy rossz szándékú ember, és szeretném, ha nem is gondolnának annak.

2021. ápr. 24. 10:14
 38/77 anonim ***** válasza:
74%
Hidd el nálunk az asperger szindrómás srác is ilyen hogy nem teljesen tudja a gesztusokat kifejezni de egy nagyon rendes normális srác sőt család apa,teljesen egészséges gyerekekkel. Szimpátiát szerimtem nagyon sok ember nem tudja hogy válthat ki másokban,ez nem egy olyan dolog hogy úgy jön,sok embernek én sem vagyok szimpatikus mert nem köntörfalazok,de sok ember ezért szeret,mert magamat adom és nem megjátszom magam
2021. ápr. 24. 10:19
 39/77 anonim ***** válasza:
34%
Napi hiszti. Ők hogyan értessék meg veled, hogy öregségükre nem akarnak egy ingyenélőt eltartani?
2021. ápr. 24. 10:24
 40/77 anonim ***** válasza:
0%
37 a gyakori így működik , itt is sok az autista ám. nem kell velük törődni csak életunt trollok és autisták járnak ide főleg.
2021. ápr. 24. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!