Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem kellek sehová. Hogyan...

Nem kellek sehová. Hogyan értessem meg a szüleimmel, hogy nem szeretnék tovább próbálkozni?

Figyelt kérdés

Sehová se vesznek fel, mindenhová kevés az, amit tudok, meg még fura is vagyok (magasan funkcionáló autista, hivatalos diagnózissal).

Le is voltam százalékolva (53%-os egészségkárosodás), kéne felülvizsgálatra mennem (azóta nem voltam, mióta az egyetemet elkezdtem, biológia alapszakon; valamikor kutatással (humángenetika terén) szerettem volna foglalkozni, de beláttam, hogy ez nekem nem lenne reális, és már csak legfeljebb laboratóriumi asszisztens lennék, amennyiben annak alkalmas vagyok egyáltalán).

A szüleim nagyon nem örülnek annak, hogy felülvizsgálatra mennék, és akár valamilyen pénzbeli ellátást igényelnék, vagy akár valamilyen megváltozott munkaképességűeknek szánt munkahelyre mehessek. (Tanultam, amennyire csak tudtam. Talán nem olyan rosszul, mert 4-es, 5-ös jegyeim voltak. De mégsem tudom felvenni a versenyt a tökéletes, nagyon okos, és talpraesett volt szaktársaimmal... Semmilyen téren.)

A szüleim nem értik meg, hogy valóban kevesebb vagyok másoknál, és ez nem döntés kérdése.

Hogyan tudnám elérni, hogy ők is törődjenek bele a sorsomba, és ne nehezteljenek rám?

2021. ápr. 24. 00:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 A kérdező kommentje:
Nem is nagyon vettem a szívemre. Való életben is mindig, mindenki megvet, és nem gondol bele a helyzetembe, túl sokat vár el tőlem, én már ezen cseppet sem lepődöm meg. De ahogy egyesek írtak, na úgy nem írnék egy másik embernek. És szerintem senki más sem, akibe szorult némi empátia.
2021. ápr. 24. 10:36
 42/77 anonim ***** válasza:
61%

empátia? mondom hogy autisták meg nárcisztikusok járnak ide.

Nem is engednék válaszolni, csak szakembereket. Ezzel ugyanúgy tönkre lehet tenni egy ember életét. Nincs munkád depresszisó vagy. "Légy boldog és keress munkát", vagy "te semmirekellő lusta vagy nem is akarsz" kb ez a szint

2021. ápr. 24. 10:42
 43/77 anonim ***** válasza:
0%
A 25-re valamiért nem akarsz válaszolni.
2021. ápr. 24. 10:55
 44/77 anonim ***** válasza:
0%
A 39-re is várom a választ!
2021. ápr. 24. 10:56
 45/77 A kérdező kommentje:

De írtam, hogy:

"A szüleim nagyon nem örülnek annak, hogy felülvizsgálatra mennék (...) vagy akár valamilyen megváltozott munkaképességűeknek szánt munkahelyre mehessek"

Nézzétek meg a kérdés kifejtését, ott van.

Szóval nem igaz az, hogy egyáltalán nem szeretnék dolgozni.

Csak nem ott, ahol a nálam sokkal jobb képességű szaktársaim.

2021. ápr. 24. 10:57
 46/77 anonim ***** válasza:
0%
Akkor még mindig marad a gyár
2021. ápr. 24. 11:08
 47/77 anonim ***** válasza:
27%
Ebben az esetben úgy lenne korrekt, ha elköltöznél, és úgy fetrengenél a saját nyomorodban, nem pedig az, hogy óvodás szintű kifogásokkal bújsz ki a kötelességeid alól és eltartatod magad velük.
2021. ápr. 24. 11:09
 48/77 anonim ***** válasza:
77%
akinek fogalma sincs az autizmusról az miért próbál itt okoskodni?
2021. ápr. 24. 11:10
 49/77 anonim ***** válasza:
73%
autisztikus sprektum van. Nincs teljesen autista és teljesen átlagos ember sem. HA úgy vesszük minden ember autista ki jobban ki kevésbé.
2021. ápr. 24. 11:15
 50/77 anonim ***** válasza:
0%
bocs, de ez nem válasz a kérdésre, hogy hol és hányszor próbálokzátl eddig, hogy biztosan tudod, sehova nem kellesz, és ugyan, ha a kommunikáció a gondod, akkor miért nem örülsz, hogy egy éve nincs kapcsolatod a szaktársaiddal.
2021. ápr. 24. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!