Be kene vezetni par uj tantargyat minden kozepiskolasnak. Velemenyek?
En egeszsegugyi targyakat is tanulok, es csak amulok a tinik buta kerdesein. Azt sem tudjak, hogyan mukodik a testuk... Menstruacio, vedekezes, alap dolgokkal sincsenek tisztaban. Ez szerintem elkeserito, nekem ez a tudas termeszetes mar...
Minimum a gondozastant, anatomiat es kortant be kellene vezetni. 4 evre elosztva nem sok plusz ora lenne, megis rengeteget szamitana...
Vegyél már vissza. Tipikusan az az ember vagy akinek itt iszonyú nagy az arc,de élőbe meg nem merne szólalni. Mi az,hogy egy most diplomázott (szóval jóval idősebb nálad) le aljas,undorító emberezed?Meg birkának hívsz itt más embereket,miközben egyedül te vagy itt az az ember akinek el kéne gondolkoznia magán.
Lehet,hogy nekünk kéne egészségügyet tanulni (nem,amúgy nem kéne),de ,hogy neked meg nem kis jó modort kéne megtanítani az is biztos.
Mégis mi alapon dobálózol te itt ilyen szavakkal más EMBEREKRE? Azért,mert nem akarnak ilyet tanulni?! Jóval felfogtuk ,hogy hatalmas IQ bajnok,okos gyerek vagy aki eltud látni egy kötözést. Jólvan,gratulálunk,de kicsit visszavehetnél az arcból, üdv a világban ahol nem kell mindenkinek egyet értenie veled. Ne kérj véleményt ha nem tudod elfogadni a válaszokat. És nem azért kaptál ilyen válaszokat,mert rajtad kívül itt mindenki barom...
Amúgy hogy lehetsz ilyen gyökér végzősen?
Én másodikos vagyok, szakközépben, minden nap reggel 8tól este 7ig bent vagyok suliba, hazaérek negyed8ra, eszek fürdök és hopp már 8 óra van (jóesetben) és akkor kezdek el tanulni. Köszönöm szépen nem akarok 9ig iskolában ülni
Mindenek előtt leírom, hogy emberként születtem, van bizonyíték arra, hogy van agyam, 125-ös IQ-m van, az életben nem volt komolytalanul elkezdett, "lesz ami lesz" kapcsolatom, terhes meg pláne nem voltam, nem bulizok és piálom magam talajrészegre minden áldott hétvégén. A többi dologról, amit hozzám vágnál is szívesen elmondom, hogy nem ismersz.
11. osztályos vagyok, és olyan szakra megyek, ahol szükségem lesz két nyelvvizsgára (egy emelt, egy közép), két emelt szintű érettségire és kitűnő bizonyítványra, 80% fölötti érettségi eredményekre. Nos, ezért elég keményen meg kell dolgozni. Járok egy csomó szakkörre, órán kívüli elfoglaltságra, ami nekem 45 órát jelent. Érdekes tény, hogy a felnőttek ugyanennyi fizetésért havonta szép kis summát kapnak, nekem pedig havi 25000 forintomba fáj, hogy mindenből maximálisan ki legyek gyúrva, hogy továbbtanulhassak, mert érettségivel maximum a McDonaldsban fogom sütni a húspogácsákat, illetve valahová elmegyek takarítónak vagy valami ilyesmi, és azért szeretnék olyan dologgal foglalkozni olyan 40 évig, amit azért szívesen is csinálok.
Szükség van arra, hogy a diákok kapjanak szexuális nevelést, alapvető dolgokat elsajátítsanak, de ez bőven belefér egy bioszóra vagy egy osztályfőnöki óra kereteibe. Bioszon tanultunk róla, osztályfőnökire egyszer-kétszer bejött egy védőnő, én pont tudok annyit, ami alap és nekem elég. Akinek nem, az járjon utána. Amúgy meg inkább a szülők feladata lenne megismertetni az ilyeneket a gyerekkel, nekik ez úgymond kutyakötelességük. Én sem szeretném, ha 9. órában lenne egy ilyen plusz órám. Amúgy én még nem is tartozok azok közé, akiknek naponta van tesije, nem buszozik stb.
Amúgy meg ha szerinted sok fiatal csak nyervákol az időbeosztása miatt, gondoltam, kiszámolom neked, mennyi szabadidőnk van igazából...
Egy héten 168 óra van. Ebből vonjuk le a hétvégét, mert nyilván hétköznapra tennéd a plusz órákat. Maradt 120 óra. Egy egészséges szervezetnek napi 8 órát kell alvással töltenie, ezt is levonjuk. Maradt 80 óra. Én már említettem, hogy 45 órát dolgozok egy héten, a többieké is ekörül mozog. Levonjuk, marad 35 óra. Reggel mire elkészülsz, beérsz (ne adj'Isten nem pontosan a becsengetés előtt)... Számoljunk egy egy órás átlaggal. Maradt 30 óra. Vegyük úgy, hogy este is egy órát készülődünk a lefekvéshez. Az aztán tényleg nagyon változó, hogy ki mennyit. Maradt 25 óra. Egy nap háromszor eszünk, ha összeadjuk, egy óra naponta biztos van. Maradt 20 óra. Osszuk el, ez 4 óra egy napra.
Ebbe a 4 órába kéne beleférnie a házi feladatnak, a sportnak (mert ugye egészséges), a családnak és a barátoknak (azért a szeretteinket ne hanyagoljuk már el), van, aki tömegközlekedési eszközökkel jár suliba, akkor az is ide jön, ne adj'Isten egy átlagember szeretne a hobbijával is foglalkozni vagy egy kicsit lazítani. A tanulás is elveszi ennek a 4 órának a nagy részét, kivéve ha a tanárok soha az életben nem kérnek számon, vagy ha olyan az agyad, mint a szivacs. Ebből honnan akarsz levonni?
Normális körülmények között, egyetértenék a kérdezővel, hogy lehetne néhány iskolában bebiztosítani az ilyen jellegű témákat.
De itt az a gond kérdező, hogy mivel az óraszáma a gyerekeknek túlságosan is megemelkedett, (lásd: 4. osztályos lányomnak 5-6 órája van) ezáltal nem igen gondolom úgy, hogy még terhelni kéne még ilyennel a fejüket, kivéve ha etika órában beszélnének róla, mivel én emlékszem, hogy az én időmben, nagyon szerették a gyerekek, és közben a tanárnő ezen az órán komoly hangsúlyt fektetett bele.
De egy középiskolásnak valóban nem kellene ezt tanulnia, tehát ez általános iskolában kell/kellene elmagyarázni ezeket, de sajnos nem minden tankönyvben írnak erről a témáról. De egy középiskolásnak minek is kéne? A válaszolóknak igazuk van abban, hogy már gyermekkorunkban jobb esetben felvilágosítanak minket szülők, ha tanárok nem, legalábbis jobbik esetben. A szükséges dolgokat elmondja a szülői is. (szex, szülés, védekezés stb...) Én elhiszem, hogy te szívesen tanulnál erről, és ha egyetértenek/nem értenek egyet veled az emberek, akkor sem valószínű, hogy befognak tenni egy olyan órát, ami kizárólag erről szól (biológia is ezt a célt szolgálja), mivel már a középiskolákban, ahogy nekem mondták a tanárjaim, nem érdekli őket, hogy mi van, miért nem tudtad, miért nem csináltad. Már abban a korban felnőtt embereknek számítotok, és később sem lesz jó kifogás az, hogy "nem tudtam". A tanárnak az a fontos, hogy leadja az anyagot, és szevasztok, vagy le sem adja, csak azt mondja, hogy ebből meg ebből írunk holnap, tanuljátok meg.
27/f
(pedagógus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!