Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Be kene vezetni par uj tantarg...

Be kene vezetni par uj tantargyat minden kozepiskolasnak. Velemenyek?

Figyelt kérdés

En egeszsegugyi targyakat is tanulok, es csak amulok a tinik buta kerdesein. Azt sem tudjak, hogyan mukodik a testuk... Menstruacio, vedekezes, alap dolgokkal sincsenek tisztaban. Ez szerintem elkeserito, nekem ez a tudas termeszetes mar...

Minimum a gondozastant, anatomiat es kortant be kellene vezetni. 4 evre elosztva nem sok plusz ora lenne, megis rengeteget szamitana...

2014. márc. 14. 19:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 A kérdező kommentje:
Természetesen se barátaim, se családom, az iskolán kívül semmilyen programom nincs. :(((
2014. márc. 15. 13:27
 42/69 anonim ***** válasza:
93%

Nem olvastam a többi választ, szóval ennek fényében válaszolok.

Én is egészségügyi középiskolába járok, de hülyeségnek tartom az ötletedet. Aki gimibe vagy más suliba megy, az szerintem nem véletlenül választja azt!

Anatómiából én is nagyon megszenvedtem, és az egész osztályom utálta, mert nagyon sok, és nehéz anyag... Buktak is belőle. Szerintem felesleges lenne mindenkinek tanulni. Az alapvető dolgokra ott van a biológia óra. Ott is tanulnak ám ilyeneket, csak mi nem, mivel van rá külön tantárgyunk.

Az meg nem tudom, miért lenne fontos, hogy mindenki tisztában legyen a betegek SPECIÁLIS gondozásával. Aki meg kíváncsi a különféle betegségek lefolyására, gyógyítására, stb az neten is utána nézhet. Nyilván nem olyan, mintha tanulná, de ha nem kezd vele semmit, akkor pont elég.

Amiket felsoroltál (menstruáció, védekezés, alap dolgok - milyen alap dolgok?) azoknak a szintén felsorolt tantárgyakhoz semmi közük!

Menstruációról biológiából tanultunk, a védekezésről pedig voltak külön bemutatók.

Szerintem csak okoskodó vagy, és mutogatni akarod, hogy mennyi mindent tudsz. Gondolom anatómiából jó sok minden a fejedben maradt! :))

2014. márc. 15. 14:46
 43/69 anonim válasza:
96%
Annyira önző és gyerekes a gondolkodásod VÉGZŐSKÉNT, azaz 18-19 évesen. Ez a szomorú inkább, nem gondolod? Neked alap dolgok azok, amiket tanulsz több órán át egy héten, képzeld mindenki így van ezzel:). Másrészt, mindig is lesznek hülye emberek, még akkor is, ha ezeket a dolgokat tanulják rendszeresen. Mellesleg én is hülyeségnek tartom, hiszen az alap műveltséghez és az alap tudáshoz a középiskolában szinte mindent megtanítanak, akit meg egy téma jobban érdekel, mint téged ezek a gondozástan meg ilyenek, akkor majd szépen megtanulja magának. Ennyi. Te birkázol mindenkit, közben figyeld meg az írásodat. Kiírtál ide egy kérdést, az emberek válaszolnak, te meg azt hitted nagy sikered lesz, de mivel csalódtál, ezért mindenki hülye birka aki nem ért veled egyet. Hát jó. És az ilyenek tartják magukat nagyra...
2014. márc. 15. 16:48
 44/69 anonim ***** válasza:
91%
Remélem az egyetemen is ilyen nagy jampi leszel.;)Ja bocs,falusi szakközépből nem mennek egyetemre.
2014. márc. 15. 17:53
 45/69 A kérdező kommentje:
44-es, ez csak a saját szegénységi bizonyítványod volt. :) Biztos megsértettem a kis érzéseidet.. Ó, ne haragudj!
2014. márc. 15. 18:13
 46/69 A kérdező kommentje:

De a parasztoknak a hátsóját is kinyalhatod, mert ők termelik meg neked a reggelid, ebéded, vacsorád.

Amúgy pesti vagyok.

2014. márc. 15. 18:14
 47/69 anonim ***** válasza:
93%

"Minimum a gondozastant, anatomiat es kortant be kellene vezetni. 4 evre elosztva nem sok plusz ora lenne, megis rengeteget szamitana..."

Gondozástant?! Egy egészségügyi szakközépbe járok és annak,aki nem eübe jár,minek kéne tanulni gondozástant? Minek kéne tudni pl egy pénzügyisnek katéterezni?! Áruld már el nekem,könyörgöm...

Egy vendéglátóstól mikor kérdeznek akármit is a kórtanról,vagy az anatómiáról? Minek tanuljon valaki olyat feleslegesen,ami úgy sem a szakmájához tartozik? Szerintem inkább nem kéne még ezzel is megosztani egy olyan diák figyelmét,aki le se sz*rja magasról ezeket a dolgokat...Az egy más téma,hogy nem tudják mi az a menstruáció. Annyit elárulhatok,hogy általános 7-ben,vagy 8-ban van MINDEN ISKOLÁBAN felvilágosítás. Az meg már más,hogy a diák azokon az órákon alszik,vagy hokizik,esetleg figyel.. Mindenki magára vessen,ha orrba-szájba gyártja a gyereket majd később. Amúgy tényleg te vagy Hoffman 2 ... Egyébként meg nyugodtan támadhatsz,belém köthetsz,nagy ívben...lesz*rom

Ja igen,lepontozni is lehet,mert nem egyezik a véleményünk ;)

2014. márc. 15. 18:48
 48/69 anonim ***** válasza:
100%

Vicces olvasni a kérdező kislányt meg néhány válaszolót is. Igaz, én nemrég diplomáztam, de emlékszem még milyen volt gimibe járni és emelt érettségikre készülni.

Annyiban igaza van a kérdezőnek, hogy az egész iskolarendszer úgy ahogy van, nem jó. Háztartástan van órarendben más nemzeteknél is és nagyon hasznos. (pl japánoknál is). Sokkal jobban életre lehetne nevelni a gyerekeket, ha átalakítanák az egész rendszert.

Felvilágosító óra van az iskolákban, de ez egyébként sem a tanárok feladata lenne, hanem a szüleiteké. De sajnos ti vagytok az a generáció, akit a szülők csak kipotyogtattak, de nem nevelnek. Itt jön elő a hátulütője.

Egyébként igen, eléggé le vannak terhelve a gyerekek, főleg érettségi közeledtével. Nem mindenki olyan jó teherbírású mint a kérdező kislány. Én sem voltam az, én mindig ellógtam az ostoba tárgyakat hogy elmehessek gyakorolni a számtechterembe (programozó vagyok), így sikerült letenni kitünőre az emeltet is meg nyelvizsgáznom, másképp nem fért volna be az időmbe.

Szóval, nem kell ítélkezni mások felett, nem vagyunk egyformák.

A kérdező kislánynak csak annyit, hogy tanuljon egy kis alázatot, mert ha ekkora arccal jár kel a világban valaki, az sajnos nagyot tud koppani. A kevésbé terhelhető ember is ember. De majd ha lesz egy kis élettapasztalatod, akkor megtanulod ezt is. :)

Ha normális egyetemre mész, nem valami kis ostoba btk-s szakra, akkor le leszel terhelve te is rendesen.

Mindenkinek sok sikert az érettégihez, egyetemen vizsgaidőszakban visszasírjátok még! :D

2014. márc. 15. 19:30
 49/69 A kérdező kommentje:

A 2. "kérdező kislány"-ig olvastam. Nem kell lenézni egyik másik embert sem ok nélkül :)

Ilyen undorító, aljas ember véleménye egy pillanatig sem érdekel, még csak el sem olvastam.

2014. márc. 15. 20:03
 50/69 A kérdező kommentje:
47-es: gondozástannak semmi köze a katéterezéshez. Gondozástanban a fogamzásgátlást, szülést, fejlődési szakaszokat, kisgyermekkort, fiatalkort, felnőttkort, időskort tanultuk.
2014. márc. 15. 20:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!