Hogyan lehetne egy számomra unalmas, nagyon nem kedvelt tantárgyat érdekesebbé tenni?
Általános iskola felső tagozata óta utálom a történelmet, mert az a tanárom borzalmas volt, kínszenvedés volt minden órája ráadásul nem voltam a kedvence, kinézett magának és rengetegszer megalázott, szívatott, zaklatott, így magától a tantárgytól is elment a kedvem. Ez a mai napig meg is maradt, most 11.es vagyok (de 10.es anyagot veszünk, mert NyEKes voltam). A mostani tanáromat kedvelem, mint embert, de nagyon unalmasan, össze-vissza tanít, nem szeretem az óráit, és akárhogy próbálok koncentrálni, egyszerűen nem megy. Mindent lejegyzetelek, amit mond, de amint megszólal a csengő, mintha kitörölték volna az infókat az agyamból, már nem is emlékszem semmire. Itthon órákat töltök a tanulásával, de konkrétan alig marad meg valami még a legegyszerűbb anyagból is. Nagyon zavar, és fogalmam sincs, mit tehetnék ellene. Hogyan lehetne érdekesebbé, sikeresebbé tenni a tanulást? Félévkor 3as voltam, de jelenleg most két 1esem van. Nem akarok se 2est, megbukni meg főleg nem. A tanár meg nem hiszi el, hogy tanulok, és szerintem emiatt már kezd elég pipa lenni rám. :( Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
A tanulási módszerem:
- elolvasom a könyvben lévő anyagot többször, kihúzom a lényeget
- átolvasom a füzetemben leírtakat többször
- külön lapra kiírom az évszámokat és a hozzájuk tartozó eseményeket
- külön lapra vázlatosan kiírom az anyagot
- az egészet mindenestül többször elolvasom, próbálom memorizálni, néha hangosan mondom közben.
17/l
A hozzaallasodon valtoztass. Tudom, hogy nem szereted, de akkor is muszaj leszel.
Ha van idod, probald ki ezt. Nekem bevalt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!