Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne egy számomra...

Hogyan lehetne egy számomra unalmas, nagyon nem kedvelt tantárgyat érdekesebbé tenni?

Figyelt kérdés

Általános iskola felső tagozata óta utálom a történelmet, mert az a tanárom borzalmas volt, kínszenvedés volt minden órája ráadásul nem voltam a kedvence, kinézett magának és rengetegszer megalázott, szívatott, zaklatott, így magától a tantárgytól is elment a kedvem. Ez a mai napig meg is maradt, most 11.es vagyok (de 10.es anyagot veszünk, mert NyEKes voltam). A mostani tanáromat kedvelem, mint embert, de nagyon unalmasan, össze-vissza tanít, nem szeretem az óráit, és akárhogy próbálok koncentrálni, egyszerűen nem megy. Mindent lejegyzetelek, amit mond, de amint megszólal a csengő, mintha kitörölték volna az infókat az agyamból, már nem is emlékszem semmire. Itthon órákat töltök a tanulásával, de konkrétan alig marad meg valami még a legegyszerűbb anyagból is. Nagyon zavar, és fogalmam sincs, mit tehetnék ellene. Hogyan lehetne érdekesebbé, sikeresebbé tenni a tanulást? Félévkor 3as voltam, de jelenleg most két 1esem van. Nem akarok se 2est, megbukni meg főleg nem. A tanár meg nem hiszi el, hogy tanulok, és szerintem emiatt már kezd elég pipa lenni rám. :( Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!

A tanulási módszerem:

- elolvasom a könyvben lévő anyagot többször, kihúzom a lényeget

- átolvasom a füzetemben leírtakat többször

- külön lapra kiírom az évszámokat és a hozzájuk tartozó eseményeket

- külön lapra vázlatosan kiírom az anyagot

- az egészet mindenestül többször elolvasom, próbálom memorizálni, néha hangosan mondom közben.

17/l

2014. márc. 11. 17:32
 1/2 A kérdező kommentje:
Egyébként nem mintha a tanárra akarnám kenni a dolgot, egyértelműen bennem van a hiba, de nem én vagyok az egyetlen, aki panaszkodik, hogy béna a tanár. Szülőin is nem egyszer előkerült a téma, de nem tudnak mit csinálni. Viszont elvileg ő az egyik legjobb (magyarnál legalábbis ezt mondják), vele le tudunk majd érettségizni különösebb erőfeszítések nélkül is. De a magyart is ő tanítja, az sem a legjobb, bár azért az egy fokkal tűrhetőbb, mint a töri.
2014. márc. 11. 17:38
 2/2 anonim ***** válasza:

A hozzaallasodon valtoztass. Tudom, hogy nem szereted, de akkor is muszaj leszel.

Ha van idod, probald ki ezt. Nekem bevalt:

[link]

2014. márc. 11. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!