Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan álljak neki egy olyan...

Hogyan álljak neki egy olyan tantárgyat tanulni amit utálok?

Figyelt kérdés

Mármint tudtok mondani vmi motivációt, amit ha elmondok magamnak párszor nagyobb kedvvel fogok tanulni, mint eddig.

Az van hogy tavaly nyelvet kellett választanom /német vagy francia/ és én szülői kényszerre a németet választottam. Nagyjából 1 hét után tudtam h ez nem az én nyelvem, mert egyáltalán nem tetszik, de szülői beleegyezés kellett volna hogy átmehessek franciára, a szüleim pedig hallani se akartak róla. Így tavaly egész évet végigszenvedtem németen, de ami a legrosszabb hogy az összes barátnőm mind franciára jár és állandóan arról áradoznak h az a kedvenc órájuk, imádják stb. és h én milyen h*lye vagyok h németet választottam, nem értik meg h nem én választottam, hanem a szüleim. Utálom a nyelvet, gyűlölöm tanulni és semmi nem jut eszembe ami miatt érdemes lenne tanulnom és ami motiválna. Eszem ágába sincs kimenni Ausztriába vagy Németországba később dolgozni vagy ilyenek, igaz a francia nyelvvel sincs elképzelésem, de mindig az jár a fejembe hogy akk legalább milyen jók lennének az órák, és nem gyomorgörccsel kéne minden órára beülnöm.

Segítsetek léci, mert megőrülök h az idén heti 6! német órát kell végigszenvednem.

/mellette angolt is tanulok és nagyon szeretem, illetve minden más tantárgyból 4-es, 5-ös vagyok, egyedül a némettel van bajom./

2012. szept. 4. 19:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nem olvastam el, csak a kérdést. válaszom, amire én most jöttem rá, hogy tényleg van benne valami: pozitív hozzáállás. Utálom a törit, soha életemben nem is tanultam, végigpuskáztam az eddigi 10 évet :D most 11ben úgy kezdek neki mindennek, hogy azért is megtanulom, megmutatom hogy én tudok ilyet is. Meg könnyebb így mindent az elejétől fogva megtanulni, mint pl egy TZ-kor 15 oldalt.
2012. szept. 4. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a probléma,hogy ott nem a barátnőiddel vagy.Illetve,hogy annyira belédröggzült az,hogy utálod,hogy nem is akarod szeretni.És tudod nemakarásnak nyögés a vége.Esetleg,ha a szüleid is beleegyeznek egy 5-ös német dogára kaphatnál valami kis ajándékot,amit szeretsz.Függ természetesen anyagi kerettől is,de elmehetnétek Ausztriába,családilag,kirándulni,meglátnád milyen gyönyörű helyek vannak ott,és milyen jó lenne ha tudnál németül beszélni is,és akkor gyakrabban kimehetnétek.Vagy,ha erre nincs lehetőségetek akkor egy DVD-t Ausztriáról,Németországból.Ha szereted a Harry Pottert és hasonló könyveket,törekedhetnél arra,hogy elolvasd németül,hiszen minden nyelvre lefordítva kicsit más.
2012. szept. 4. 19:55
 3/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

2. te nagyon jól megfogalmaztad h miért is utálom ezt a tantárgyat... azért mert ha szóba kerül egyből a franciáról hallok áradozásokat... a németről pedig csak szenvedést...

a szüleim tuti beleegyeznének az ajándékoknak, ha 5-öst kapnék, mert még soha életbe nem volt 5-ösöm németből... az eddigi legjobb jegyem egy halovány 3/4 volt... most már ők is rájöttek h nem kellett volna ezt erőltetni, de most már nem lehet átmenni franciára, mert 1 évvel le vagyok maradva.

1. neked is köszönöm a válaszod, megpróbálom megfogadni a tanácsod és pozitívan állni hozzá, mondjuk nem lesz könnyű, de megpróbálom

2012. szept. 4. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam mint te. :D:D Nagyon franciára akartam menni de mivel közel lakunk Ausztriához a szüleim kényszerítettek a németre. Én is utáltam (máig utálom) és egy év szenvedés után a szüleim szintén rájöttek hogy rossz ötlet volt beleszólniuk. Anyukám azt mondta ha elkezdek jobban teljesíteni és látja hogy nagyon igyekszem és mindent amit tudok beleteszek akkor járhatok franciára külön tanárhoz. Nálam ez bevált, elég nagy motivációnak bizonyult. Nem tudom milyen az anyagi helyzetetek de ha esetleg erre van lehetőséged meg lehetne próbálni. :)
2012. szept. 4. 20:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, hány éves vagy, de ha elég érett vagy hozzá, legjobb lenne valami helyes németajkú fiúval levelezni. :)

Keress levelezőpartnert, aki jó fej, normális, tetszetős. Írd meg neki, hogy tanulod a nyelvet (úgyis rájön), akár a hibáidat is kijavíthatja. Ehhez persze valami intelligens srác kell, aki tud helyesen írni a saját anyanyelvén...

Esetleg csatlakozz a GJU-hoz, ill. legyél támogatójuk, cimborájuk. Ha olyan helyen laksz, hogy van ilyen közösség a közelben, járj össze velük, bulizzatok, közben kérd meg őket, hogy beszéljenek hozzád németül. Ilyenkor ne a tanulásra összpontosíts, legyél laza, bulizzál, közben egyre jobban megszereted a nyelvet meg a germán kultúrát. Itt a honlapjuk: www.gju.hu

2012. szept. 4. 20:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Keress jó fej levelezőtársakat német nyelven! :) Az motiválna! :) Nekem is vannak, két nyelven is, amiket tanulok. Tök király levelet kapni más nyelven, és olyan szöveget fordítani, aminek a tartalma érdekel is! :) Ha már szívsz az órán, legalább a szabadidődet hasznosan töltsd el! Aztán meg tökmindegy, hogy milyen nyelvet tanul az ember, nagyon értékes dolog, később, ha felnőtt vagy! Van ismerősöm, aki a nyelvtudásából él( két nyelvet beszél felsőn), pedig van két másik végzettsége is, de ezzel jobban keres, pedig tanárit nem v égzett, csak beszéli. SZerintem megéri az energiát belefektetni,f őleg, ha idődből kitelik!
2012. szept. 5. 10:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom hová akarsz majd továbbmenni, milyen szakma érdekel, de pl. informatikában a német nyelvre sokkal nagyobb szükség van, mint a franciára.(A németre szükség van, a franciára nincs.) Szinte minden állásajánlat elvárja a némettudást. Gondolom a többi szakmában is gy van, mert ugye Németország gazdasági helyzete elég jó, szinte minden cégnek van valami német kötődése.
2012. szept. 5. 16:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Full ugyan ez van nekem is...
2012. nov. 4. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!