Idén kell választanom két tantárgyat amit jövőre emelt óraszámba tanulok . Jó vagyok angolból, töri, biológia, fizika, földrajz . Milyen párosítást válasszak és azokkal, hogy tudnék tovább tanulni?
Gondolom, még nem tudod mi szeretnél lenni, illetve milyen szakon szeretnél tanulni az egyetemen...értelem szerűen abból fogsz emeltezni amiből emelt óraszámban tanulsz. És akkor itt az a kérdés, hogy melyek azok a tárgyak aminek az emeltjét a legtöbb szak elfogadja.
Én is egyet értek az előző hozzászólóval, fizika és töri...mert ha rájössz hogy a műszaki szakok érdekelnek akkor nagyon jól jársz a fizikával. Töriből is csak úgy tudsz jó emeltet írni ha előtte faktos voltál. Angolból meg szerintem anélkül is lehet jó az emelt érettségid, hogy előtte nem voltál faktos.
Van valami elképzelésed, mivel szeretnél foglalkozni? Ezekből vagy jó, de melyikeket szereted? Mi érdekel, a műszaki dolgok, a régészet, a természet, az orvostudomány, stb.?
Mert ezekkel elég sokfelé lehet menni. Pl. biológia-fizikával mehetsz orvosira, angol-törivel meg egy csomó humán szakra, biosz-töri jó mondjuk pszichológusnak.
Szóval szerintem ezen gondolkozz el először, mert felesleges felvenni két random tárgyat aminek semmi köze nincs egymáshoz, mert egy fakultáció azért nehéz, sok energiát elvesz az embertől, de persze le is lehet adni, ha változik az érdeklődésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!