Ti mit gondoltok, Orvosi/gyógyszerészeti egyetemeken a kötelező 2 emelt és a kicsivel kevesebb jelentkező miatt mennyivel mehetnek lejjebb a ponthatárok? (Ha lejjebb mennek egyáltalán. )
30. válaszoló! :)
Egy hete körülbelül én is néztem a statsztikáját,hogy Debrecenbe első helyen 326an jelölték meg az ÁOKát(és ugye a kb. 230at vesznek fel), összesen pedig 1231en jelölték meg azt a szakot.
itt néztem: [link]
(( az osztályomból 3 embernek van olyan 440 körüli pontja: 440,456,435 de ők tényleg nagyon jók belőlük,szorgalmasak is voltak, a felkészítés is jó volt, és nem rontották el nagyon az érettséijüket sem))
Azt azért mindenki vegye figyelembe, hogy a rossz eredményeket nem szokták megírni. Most még a 390 pontot is simán kiírják, ezek szerint idén ez sem számít olyan rossznak, ugyanis, ha a környezetében csak 400 fölöttiek lennének, akkor cikinek tartaná és nem írná meg sehová..Nem beszélve arról, hogy akinek jól sikerült az egyből világgá kürtöli. Természetes, hogy erre az oldalra a jobb eredmények kerülnek föl, csaknem kizárólag (amúgy nagyon sokan csak azért regisztrálnak, hogy ezt megírhassák, illetve a felvételiről beszélgessenek, ahogy észrevettem évről évre egyre többen:-) Szóval az oldal alapján a tavalyihoz képest kicsit rosszabb kép van előttünk az eredményekről. De hányan vannak, akik meg se írják a pontszámukat?? Rengetegen..ahhoz képest, hogy szinte minden orvosira jelentkező állandóan az internetet bújja, hogy ugyan kinek milyen lett nagyon kevés eredményről tudunk..
Hát figyelj! Ha CSAK azt a +10 pontot számoljuk amelyet MINDEN jelentkező megkapott az emelt biosz után, akkor 429 pontnak kellett volna lenni Debrecenben, a 415 az 14 pontos csökkenésnek számít, de mi volt tavaly?? Semmi, max a bioszra lehetett ráfogni, hogy kicsit nehezebb, mint az előző évi, bár szerintem semmivel nem volt könnyebb az idei sem, szóval lényegében a semmiért csökkent annyit, hát ne már, hogy az emelt kémia miatt ne csökkenne legalább ennyit (valószínűleg többet is..) Ráadásul nem csak az én véleményem, hogy az eddigi emelt kémia érettségik közül ez volt a legnehezebb..
Szerintem nem esélytelen, hogy bejuss idén orvosira..:D
De Én egy valamit nem értek, bár lehet, hogy csak Én vagyok a nagyon értetlen.:D
Méghozzá azt, hogy Debrecen orvosin tavaly elvileg a 80 helyetti 90 pluszpont miatt nem csak 427-nek kellett volna lennie a ponthatárnak? Több helyen is olvastam már erről a "14 pontos csökkenés"-ről, de Nektek az hogy jött ki? Én úgy tudom, hogy "csak" 12 pontot csökkent, ha úgy vesszük. Nem értem, de lehet, hogy csak velem van a baj. :D
Egyébként Én seem nagyon láttam, hogy kiírták volna erre az oldalra a 390-400 pontos emberek az eredményeiket, (ha tényleg a pletyka szerint sokkal többen vannak, mint a 420-30-40-esek) 1-2 ember kivételével VELEM EGYÜTT :D...Pedig tényleg jó lenne szerintem...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!