Ti mit gondoltok, Orvosi/gyógyszerészeti egyetemeken a kötelező 2 emelt és a kicsivel kevesebb jelentkező miatt mennyivel mehetnek lejjebb a ponthatárok? (Ha lejjebb mennek egyáltalán. )
Hát én nem reménykednék benne, hogy lejebb megy, sőt. Tavaly mindenki mondogatta, hogy húú de rosszul sikerültek a kémia emeltek, meg a biosz is, 40% az országos átlag, tuti csökkeni fog a ponthatár...aztán meg nagy pofára esés volt, a SE-FOK 434ről lett 438, az ÁOK 435, szal még nőtt is. A gyógyszerészen megemelték a keretszámot (én am odajárok), kétszer annyit vettek fel, ezért lett ilyen alacsony (403 pont). Mondjuk a fele ki is hullott az első félévben, hála a kemény áltkémnek.
Szóval ezt nem lehet megjósolni sehogy, ez ott dől el, júl. 24én.
én sem hinném h drasztikusan csökkennének a ponthatárok... olvastam már olyat is, ahol azt írták h 400 alatt lesz a ponthatár, de ezt elképzelhetetlennek gondolom...
a kémiák sem lettek mindenhol rosszak, főleg nem Pesten és az én környékemen is több 90-100% közötti írásbeliről tudok, de persze nagyon sok rosszról is... sztem ezt előre megjósolni nem lehet, mert bármi megtörténhet :)
remélem nem fog emelkedni sokat és akkor az teljesíthető még :) 415-420 pontig sztem teljesen elfogadható a dolog vidéken :) a Semmelweisen semmiképpen nem mondanék csökkenést...
vidéket nem is jelöltél? pedig oda tuti lenne esélyed :)
többiek hány pontra számítanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!