Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok, Orvosi/gyógy...

Ti mit gondoltok, Orvosi/gyógyszerészeti egyetemeken a kötelező 2 emelt és a kicsivel kevesebb jelentkező miatt mennyivel mehetnek lejjebb a ponthatárok? (Ha lejjebb mennek egyáltalán. )

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a "gyakorikerdesek" már tele van az ehhez hasonló kérdésekkel, és majd júliusban úgyis megtudjuk, de mégis, akiket ez érint, csak vannak elképzeléseik efelől, és ők is nyugtalanok lehetnek.

2013. jún. 9. 11:38
 11/97 anonim ***** válasza:
2013. jún. 9. 14:08
 12/97 anonim válasza:
64%

Hát én nem reménykednék benne, hogy lejebb megy, sőt. Tavaly mindenki mondogatta, hogy húú de rosszul sikerültek a kémia emeltek, meg a biosz is, 40% az országos átlag, tuti csökkeni fog a ponthatár...aztán meg nagy pofára esés volt, a SE-FOK 434ről lett 438, az ÁOK 435, szal még nőtt is. A gyógyszerészen megemelték a keretszámot (én am odajárok), kétszer annyit vettek fel, ezért lett ilyen alacsony (403 pont). Mondjuk a fele ki is hullott az első félévben, hála a kemény áltkémnek.

Szóval ezt nem lehet megjósolni sehogy, ez ott dől el, júl. 24én.

2013. jún. 11. 01:34
 13/97 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem sem fognak csökkenni, akik tudták az anyagot azoknak jól sikert. Kémiából azért lett rossz az országos átlag mert rengetegen jelentkeztek E kémiára, persze szerintem is az idei volt a legnehezebb kémia, de aki orvosira megy annak illene ezt is egy minimum 75% teljesítenie, az eddigieket meg egy minimum 82% ra.
2013. jún. 11. 03:17
 14/97 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó! Ha megemelték a rendszert 480 pontosról 500 pontosra, akkor szerinted az a néhány pont emelkedés az előző évhez képest az nem csökkenésnek számi't?!! Ha több, mint 20 ponttal emelkedett volna aponthatár (legalább 11-gyel) akkor lehetne emelkedésről beszélni..
2013. jún. 14. 17:21
 15/97 anonim ***** válasza:
Bocsi, 12-esnek ment volna.
2013. jún. 14. 17:23
 16/97 anonim ***** válasza:
46%

én sem hinném h drasztikusan csökkennének a ponthatárok... olvastam már olyat is, ahol azt írták h 400 alatt lesz a ponthatár, de ezt elképzelhetetlennek gondolom...

a kémiák sem lettek mindenhol rosszak, főleg nem Pesten és az én környékemen is több 90-100% közötti írásbeliről tudok, de persze nagyon sok rosszról is... sztem ezt előre megjósolni nem lehet, mert bármi megtörténhet :)

remélem nem fog emelkedni sokat és akkor az teljesíthető még :) 415-420 pontig sztem teljesen elfogadható a dolog vidéken :) a Semmelweisen semmiképpen nem mondanék csökkenést...

2013. jún. 14. 19:38
 17/97 anonim ***** válasza:
Én remélem nagyon, hogy nem megy SE-n 410 fölé!!! Nekem kb. annyim van sajnos és mindenképp oda akarok menni!
2013. jún. 14. 19:40
 18/97 anonim ***** válasza:

vidéket nem is jelöltél? pedig oda tuti lenne esélyed :)

többiek hány pontra számítanak?

2013. jún. 14. 19:45
 19/97 anonim ***** válasza:
Jelöltem persze. De én Budapesten már laktam és szivesen laknék ott és elég Semmelweis párti vagyok. Debrecent jelöltem még.
2013. jún. 14. 19:48
 20/97 anonim ***** válasza:
persze, megértem :) én csak Pécset jelöltem :D
2013. jún. 14. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!