Az igaz hogy jővő évtől fél 5 -ig iskolában kell maradnunk? Esetleg nem lehetne meoldani hogy én nekem ne kelljen maradni fél 5-ig? Akármi!
Jövőre elméletileg minden általános iskolás gyereknek 4-ig kell bent maradnia (napköziben)
Esetleg úgy tudnád megúszni, hogy iskolán kívüli sportot vagy valami hasonló iskolán kívüli programot szervezel magadnak.
Van több lehetőség is:
- Ellógsz
- Nem jársz iskolába
- Rádumálod a szüleidet hogy valami indokkal hazavihessenek utolsó óra után
" Nem tudom miért gond hogy egy iskolásnak du. 4-ig iskolában kell maradnia. Mi más dolgod lenne?"
Mondjuk különóra, versenysport...
Nem mindenki lődörög a napköziben. Az én gyerekem sulija nagyon sokféle különórát szervez, így tényleg ki sem kell lépni az iskolakapun ahhoz, hogy a gyerek a tehetsége/kedve szerinti különórára járjon, de más suliban (pl. ahová körzetileg tartoznánk) van a fiúknak foci, meg mindenkinek néptánc.
Annyira örülök hogy a gyereked ilyen-olyan különórákra jár mondjuk pont nem érdekel...
A kérdezőnek szántam a kérdést aki láthatólag bármilyen elfoglaltságot szívesebben űzne ahelyett, hogy a napköziben tanulna.
De tényleg büszke vagyok a gyerekedre :D Ja elfelejtettem hogy továbbra sem érdekel.
6: "A kérdezőnek szántam a kérdést aki láthatólag bármilyen elfoglaltságot szívesebben űzne ahelyett, hogy a napköziben tanulna. "
Tanulásra ott a délelőtt. Azért egy fejlődésben lévő szervezet számára nem az a jó, ha reggel 8-tól délután 5-ig folyamatosan tanul és a könyv felett ül, hanem a tanulás mellett sportol, hogy ne legyen egy hájas, tévé előtt sörrel a kezében terpeszkedő tunya ember, aki 50 évesen lefordul a fotelből mert infarktust kapott.
Ha az iskola nem képes délutánra értelmes elfoglaltságot nyújtani, akkor legalább hagyja, hogy a tanulói azt csináljanak amit akarnak, ne kelljen elb.szni az idejüket.
Amúgy meg nem az én gyerekeim különórája volt a lényeg a válaszomban, hanem az, hogy vannak olyan gyerekek (lehet, hogy a kérdező is ilyen), akik nem a s.ggüket akarják vakarni a napköziben, hanem csinálnak valamit, ami tetszik is nekik. Vagy pl. sportolnak, hogy egészségesebbek legyenek, zenét tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!