Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy 14 éves lányt folyamatosan...

Egy 14 éves lányt folyamatosan szexuálisan zaklatnak az iskolában, fogdássák. Feljelentést szeretnék tenni és ebbe kellene pici segítség? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szóval a gond az hogy van egy 14 éves lány, akit rendszeresen zaklatnak az iskolában. (Fogdossák, beszólogatnak neki) Első diplomatikusabb megoldás az hogy osztályfőnöknek szólni, majd ha nem csinál semmit akkor az igazgatónak. Nos a probléma itt az hogy még ő sem csinál semmit. A kérdés nehézsége itt jön. Valami törvény leírást szeretnék ezzel kapcsolatba mert feljelentést szeretnék tenni az iskola miatt ugyan is szexuális zaklatás folyik és az egész tanári kar igazgatóság semmit nem csinál. Sőt még a kislányt okolják. És tudni szeretném hogy többszöri beszélgetések után én feljelentést szeretnék tenni az iskola ellen. Erre mi a törvény? Megtehetem ebben az esetben úgy hogy jogos eljárás legyen ez az egész? Nagyon szépen köszönöm a segítségeket, már tanácstalan vagyok.

2013. jan. 23. 21:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Elmész a rendőrségre, feljelentést teszel. A többit rendőrök intézik.
2013. jan. 23. 21:24
 2/15 anonim ***** válasza:
39%

Nem tudom,hogy néz ki a kislány,de elgondolkodtató,hogy a tanárok miért okolják?Mit mondanak?

Tegyük fel kint van mindene, akkor sem jogosítja fel a társait,arra hogy taperolgassák, de ha nagyon úgymond "felnőttesen" öltözködik, akkor nem csoda,hogy a 14 éves fiúknak ez oly annyira felkelti az érdeklődését,hogy fogdossák.A másik, hogy ha mondjuk pofán verné ott helyben azt aki megfogta akkor megint más lenne.(valószínűleg hamar leszoknának róla...tudod aki hagyja..)

De ha mégsem így lenne én kérek elnézést.A rendőrségi feljelentés a legjobb ötlet ha a tanári kar nem segít.Bár azt gondolom,hogy előbb meg kéne fenyegetni őket,hogy rendőrségi ügy lesz, ugyanis ez nem tesz jót az iskolának sem, és így hátha fellépnének a tanárok, vagy megijesztené a taperolgató egyéneket és abbahagynák.

(a beszólogatások ellen nehéz tenni,lehet,hogy még a rendőrségi ügy után is folytatódni a beszólogatás -sőt még jobban el is durvulhat ha megharagszanak a társai)

2013. jan. 23. 21:54
 3/15 anonim ***** válasza:
49%
K*csög kérdés, de muszáj tisztázni: biztosan nem a lányoddal van a baj?
2013. jan. 23. 22:17
 4/15 Vadkan01 ***** válasza:
Amikor én voltam általános iskolás, akkor volt egy osztálytársam akit szintén fogdostak és egyszer megkérdeztem, hogy miért nem szól rájuk és azt felelte "minek?" Lehet, hogy a te kislányodnál nem így van, csak gondoltam megemlítem.
2013. jan. 23. 22:26
 5/15 anonim ***** válasza:

Itt egy ismeretterjesztő film a szexuális zaklatásról.

Osztályfőnöki órán le kellene vetíteni a fiúknak, hogy tanulnának belőle.

[link]

2013. jan. 23. 23:09
 6/15 A kérdező kommentje:

# 3/5 Időpont ma 22:17

Biztos nem a lányommal van baj. Normálisan öltözködik nem kirívóan. Bármit csinálok nem történik semmi, megveretni sem tudom mert jogilag nem túl jó eljárás.

2013. jan. 23. 23:37
 7/15 anonim ***** válasza:
Azért én szeretnék pók lenni ott a suli plafonján, mert ezt látni kellene.,
2013. jan. 24. 06:48
 8/15 anonim ***** válasza:
ha ami történik valóban szexuális zaklatás akkor nem a tanárnéninek kéne szólni hanem egyből rendőrség. ha csak annyit csinálnak, h két rendőr bemegy szólni a fiúknak, akkor úgyis bef*snak, nem lesz velük több gond.
2013. jan. 24. 10:03
 9/15 anonim ***** válasza:
amúgy meg elég ritka mikor a nem kirívó lányokat fogdossák...ált őket szokták. és ha még a tanár is őt hibáztatja...a másik, h esetleg ezek a fiúk roma származásúak és a tanárok nem mernek szólni nekik, m jönnek a szülők, v maguk a gyerek pofozzák meg a tanárt.
2013. jan. 24. 10:06
 10/15 anonim ***** válasza:
47%

"amúgy meg elég ritka mikor a nem kirívó lányokat fogdossák"

Ez nem igaz. Egyes gennyládák nem a kilátszó didikre hajtanak, hanem az önbizalomhiányra.

2013. jan. 24. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!