Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A családom ki van borulva a...

A családom ki van borulva a szakmától, amit választani szeretnék. Tegyem, amit ők szeretnének?

Figyelt kérdés

Főleg apukám az, aki nagyon szeretné, hogy vendéglátós legyek, azt mondta, azt pénzügyileg is támogatná, és hogy segítene az elhelyezkedésben, akár a későbbiekben saját vállalkozást is indítanánk együtt.

Ezzel az a baj, hogy ez a szakirány nem igazán érdekel, csak egy kicsit talán, mert tudom, hogy tehetséges lennék benne, viszont nem érezném jól magam vendéglátósként, nem tudom, hogy miért, egyszerűen úgy érzem, hogy ez nem nekem való, nem ez az álmom és nem szeretnék ezzel foglalkozni sem örökké, sem évekig, semeddig. Viszont ez egy biztos lehetőség lenne, hiszen ebben támogatnának.

Ami érdekelne, az a képzés nagyon messze van, Szegeden, emiatt minden családtag ideges, hogy életveszélyben leszek. Pontosan nem is tudom, mi az életveszély abban hogy pár órát vonatozni kell, viszont látom, hogy őszintén idegesek és aggódnak, haragudnak is rám, amiért ilyen messzire akarok menni képzésre, és a szakmával sincsenek kibékülve, amit választottam, ez a képzés sokkal drágább, szüleim nem akarják majd fizetni szerintem, magamnak kellene fizetni majd. Szóval szerintük maga a szakma is veszélyes, állatokkal foglalkoznék, viszont érzem, hogy ez az, amit örökké tudnék csinálni, csak sajnos senki nem támogat benne, mindenki csak a rossz érzést kelti bennem. Én érzem magam önzőnek, amiért olyan szakmát választanék, ami tetszik és, amit akkor is szívesen csinálnék, ha csak minimálbéren lennék vele.

Szerintetek melyik lehetőséget válasszam? Nem akarom, hogy helyettem döntsön itt bárki, csak elkélne pár jó tanács, mert eléggé össze vagyok zavarodva jelenleg.

2012. jún. 24. 12:53
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
79%

Az SZTE-n ezek a szakirányok vannak, amik állatokkal kapcsolatosak:

- vadgazda mérnöki

- ménesgazda

- vadgazdálkodási technológus

Többi nem igazán kapcsolódik konkrétan az állatokhoz. Máshol meg nem igazán tanulhat a kérdező ilyeneket Szegeden.

Egyébként én se értem, hogy miért ne lehetne leírni, minek akarsz tanulni. Szégyelled, vagy mi? Ez már nem oszt nem szoroz, ha leírod, senkit nem fog elterelni a kérdéstől, de így meg nincs értelme.

2012. jún. 24. 13:19
 22/52 anonim ***** válasza:
85%

A saját álmod valósítsd meg!! Mindenképp azt csináld, amit te szeretnél, ne azt, amit a szüleid! Nagyon hasonló cipőben járok. Én gimi után olyan szakra mentem, amit a szüleim rámtukmáltak. Eltelt két év. Otthagytam, most tettem szintemelő érettségit, és megyek oda, ahova én szeretnék. Két évet elpocsékoltam a szüleim miatt. Szerintem ha nem szeretnél vendéglátós lenni, ne legyél az, akármennyire is azt akarják a szüleid. Nem ők fognak egész életükben olyat csinálni, amit nem szeretnek, hanem te. Arról nem is beszélve, hogy mindig eszedbe fog jutni, hogy te nem ezt akartad, és mi lenne veled, ha az álmod választod!

Sok sikert! :)

2012. jún. 24. 13:22
 23/52 anonim ***** válasza:
82%
Na álljunk meg egy percre. Akkor most neked a szüleid meg nem valósított álmait kell véghezvinned? Tisztázzuk: Te te vagy, ők meg ők. Senki nem erőltetheti rá az akaratát másra. Főleg nem élheti más életét. Ha kiderül, hogy az a szakma számodra nem megfelelő, akkor majd tanulsz a saját bőrödön. (Nem kell a gyerek fenekét 78 éves koráig törölgetni, kedves Szülők! Ugyanis így soha az életben nem szerez elegendő önbizalmat és élettapasztalatot. Ez látszik is a szövegben. Ha Önök vendéglátásról álmodnak, hát valósítsák meg, de ne a gyermekük kikötésével! Ezt ugyanis színtiszta ÖNZÉSNEK nevezik! Kedves és jó dolog a segítség, de csak ha kérik!) Kérdező, te meg próbálgasd, hogy mi a te utad! Ha nem ez, akkor majd ki fog derülni. Amúgy ha közlöd velünk, hogy mi a szakma, az nem befolyásoló tényező, hanem objektívebb rálátást biztosít.
2012. jún. 24. 13:24
 24/52 anonim ***** válasza:
89%
A vendéglátásba se fog meggazdagodni, ne hülyÍtsetek már senkit. Tedd, amit szeretnél, ne a szüleid álmát éld.
2012. jún. 24. 13:27
 25/52 anonim válasza:
87%

A bátyámmal is ez volt, hogy a szüleim mondták neki, hogy ne menjen arra a szakmára amire szeretett volna, mert sok van belőlük. (autószerelő) Egy csomó szakon volt, minden évbe más, mert egyik se volt jó neki, végül mégis annál a szakmánál kötött ki ahova eredetileg szeretett volna menni, és elpazarolt jó pár évet.

Engem hagytak, hogy menjek a saját fejem után, én döntöttem melyik iskolába melyik szakra megyek, és egy hónap után váltottam, mert rájöttem, hogy az nem nekem való.

(Csak azért mentem oda, mert a legjobb barátnőm is.. -,-)

Bár még most se álmaim szakmáját tanulom, de egy fokkal jobb... :)

2012. jún. 24. 13:31
 26/52 A kérdező kommentje:

Kedves 21-es, ott még van vagy 50 elágazás, ha nem 100, de mindegy.

Igen, igazatok van. Azt hiszem, ha lesz rá elég energiám munka mellett, akkor lehet, hogy inkább kijárom mindkét képzést önerőből, aztán majd a szerencse, vagy a sors eldönti, hogy melyik bizonyítvánnyal tudok elhelyezkedni hamarabb és akkor az a szakma lesz a befutó. Segítség nélkül, mert nem akarom, hogy apám segítsen, ami persze újabb vitákat fog szülni.

2012. jún. 24. 13:35
 27/52 A kérdező kommentje:
Igen, ez az, velem is anno pályaválasztásnál ezt csinálták, meg a testvéremmel is. Pont ezért tartunk ott, ahol. A testvéremet művész iskolába erőltették, mert ahhoz volt tehetsége, de nem szerette soha, engem meg divattervezőnek erőltettek, amihez nekem szintén volt tehetségem, de nem szerettem. Így kezdődött, hogy elkezdtük váltogatni a sulikat, aztán dolgozni kellet suli helyett, és most hogy elment sok év teljesen fölöslegesen az életünkből, újra kezdődik az egész elölről.
2012. jún. 24. 13:40
 28/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok privát üzenetet...

Hihetetlen, hogy mennyire kíváncsiak az emberek.

Lehetne villanyszerelő kontra ügyvéd is, nem ez a lényeg, hanem hogy az egyiket szeretem, a másikat nem annyira.

2012. jún. 24. 13:47
 29/52 anonim ***** válasza:
68%

Akkor meg mi a kérdés? Mit változtat, ha leírod? Ennyit kínlódni egy ilyen baromságon...

Amúgy meg felesleges volt feltenni a kérdést, úgyis mindenki azt mondja, hogy menj arra, amit te akarsz. Nem tudom, hogy egyáltalán ez miért kérdés. Ha érzed magad annyira felnőttnek, akkor dönts te magad az életedről, és szállj szembe a szüleiddel, mert ha nem, egész életedben el fognak nyomni, és addig fognak harcolni, míg el nem érik, amit ők akarnak, te meg majd sírsz, hogy szar az életed. Ideje felnőni végre.

2012. jún. 24. 13:51
 30/52 anonim ***** válasza:
54%
Szánalmas vagy kérdező!
2012. jún. 24. 14:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!