Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A családom ki van borulva a...

A családom ki van borulva a szakmától, amit választani szeretnék. Tegyem, amit ők szeretnének?

Figyelt kérdés

Főleg apukám az, aki nagyon szeretné, hogy vendéglátós legyek, azt mondta, azt pénzügyileg is támogatná, és hogy segítene az elhelyezkedésben, akár a későbbiekben saját vállalkozást is indítanánk együtt.

Ezzel az a baj, hogy ez a szakirány nem igazán érdekel, csak egy kicsit talán, mert tudom, hogy tehetséges lennék benne, viszont nem érezném jól magam vendéglátósként, nem tudom, hogy miért, egyszerűen úgy érzem, hogy ez nem nekem való, nem ez az álmom és nem szeretnék ezzel foglalkozni sem örökké, sem évekig, semeddig. Viszont ez egy biztos lehetőség lenne, hiszen ebben támogatnának.

Ami érdekelne, az a képzés nagyon messze van, Szegeden, emiatt minden családtag ideges, hogy életveszélyben leszek. Pontosan nem is tudom, mi az életveszély abban hogy pár órát vonatozni kell, viszont látom, hogy őszintén idegesek és aggódnak, haragudnak is rám, amiért ilyen messzire akarok menni képzésre, és a szakmával sincsenek kibékülve, amit választottam, ez a képzés sokkal drágább, szüleim nem akarják majd fizetni szerintem, magamnak kellene fizetni majd. Szóval szerintük maga a szakma is veszélyes, állatokkal foglalkoznék, viszont érzem, hogy ez az, amit örökké tudnék csinálni, csak sajnos senki nem támogat benne, mindenki csak a rossz érzést kelti bennem. Én érzem magam önzőnek, amiért olyan szakmát választanék, ami tetszik és, amit akkor is szívesen csinálnék, ha csak minimálbéren lennék vele.

Szerintetek melyik lehetőséget válasszam? Nem akarom, hogy helyettem döntsön itt bárki, csak elkélne pár jó tanács, mert eléggé össze vagyok zavarodva jelenleg.

2012. jún. 24. 12:53
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
82%
AMUGY KOMOLYAN KIAKASZTOTT ENGEM IS, HOGY NEM TUDJA LEÍRNI MI AZ A SZAKMA!!!!!!
2012. jún. 24. 13:08
 12/52 anonim ***** válasza:
79%
Leírod mi az a szakma?
2012. jún. 24. 13:09
 13/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A szakmákat direkt hagytam ki, nem akarom, hogy befolyásolva legyetek, objektív válaszokat szeretnék. Itt az a fő kérdés, hogy a családom vágyainak tegyek eleget, vagy legyek "önző" és tegyem, amit én szeretnék.

Második, engem nem érdekelnek a bulik és a diszkó, sőt, a pénz sem igazán érdekel, inkább élek szegényes környezetben, de boldogan, mint gazdagon, de boldogtalanul. Persze ezek nem feltétlenül zárják ki egymást, csak az én esetemben most ebben a pályaválasztási kérdésben.

Hármas, hajlok afelé, hogy elinduljak a saját utamon, csak bűntudatom van, és egyébként sincs sok időm sok képzésre, így is le vagyok maradva a korosztályomtól. Nem szeretnék még éveket pazarolni a válogatásra és kísérletezésre.

2012. jún. 24. 13:10
 14/52 anonim ***** válasza:
72%

Mi a °%=& az a szakma, amit szeretnél????

Amúgy ne csináld. ÉN azt tanulom, amit apám mondott és most szívok is keményen.

2012. jún. 24. 13:10
 15/52 anonim ***** válasza:
68%

Én vendéglátós leszek jövőre. Én sem ezt szeretném csinálni életem végéig de ha jó helyre megyek akkor jó buli lehet.

Én is állatokkal akartam foglalkozni, azt hiszem az a suli is Szegeden van csak sokat kell tanulni, úgyhogy inkább lemondtam róla.

2012. jún. 24. 13:11
 16/52 anonim ***** válasza:
74%
Nem akarsz az lenni, amit a szüleid akarnak, nem akarsz gyereket ezért kiakadtak. Tipp:egyke vagy?
2012. jún. 24. 13:11
 17/52 anonim ***** válasza:
78%
Ez nem befolyásolás, hanem így csak üres pofázás. Nagyon unatkozhatsz így vasárnap délután, amikor nincs suli és agyadra ment a meleg. Megerősítést vársz a saját agymenésedhez, hogy jól van, csináld csak, de minek, amikor enélkül is pontosan ezt fogod csinálni. Ha nem írod ki a szakmát, akkor még te is szégyelled, és mi mit elmélkedjünk meg filozofáljunk fölötte, meg mit ápolgassunk itt téged, amikor teljesen fölösleges. Vagy megmondod a szakmát, vagy mindenki szépen le fog innen lépni, mert ennek így nincs értelme. Én már kezdem is, szervusz.
2012. jún. 24. 13:12
 18/52 A kérdező kommentje:
Ha leírom, hogy mik a szakmák, nem fogtok a kérdésre válaszolni, hanem mindenki kitér majd arra, hogy elmondja, melyik szakmával mennyit keresnék mekkora energia belefektetéssel, ami engem nem igazán érdekel, mert nem az a kérdés, hogy melyik szakma a kényelmesebb, jobb, jól fizetőbb, hanem az a kérdés, hogy kinek az álmait váltsam valóra, a családét, vagy a sajátomat. A szakma szerintem lényegtelen.
2012. jún. 24. 13:15
 19/52 anonim válasza:
67%

Szerintem ülj le a családoddal és mond el nekik, mit érzel,mit szeretnél valójában.Nem kellene,hogy rákényszerítsenek valamire,amit nem szeretnél,a te életedről,jövődről van szó.Én tudom ,milyen olyan szakmában dolgozni,amit nem te választottál,velem is ez volt,mondhatom nem kellemes.Éppen ezért ültem le a gyermekemmel pályaválasztásakor,hogy megbeszéljük,melyik szakmát szeretné választani,miért és lehet-e jövője vele.

Mindenképpen beszélj velük,mond el miért választottad,azt,amit, és miért nem szeretnéd a vendéglátást.Sorold fel érveidet és ellen érveidet a két szakmával kapcsolatban,remélhetőleg megértik.

2012. jún. 24. 13:19
 20/52 A kérdező kommentje:

Nem vagyok egyke, van két testvérem és szeretnék gyereket, csak nekem nem lehet.

Értelemszerűen azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom, mit tegyek, és hamar kellene döntenem, mert a képzések nem sokára kezdődnek a jelentkezési határidő itt van a nyakamon.

2012. jún. 24. 13:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!