Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen bérmakeresztneveket...

Milyen bérmakeresztneveket lehet választani?

Figyelt kérdés
ha jól tudom, valamilyen szentek nevét lehet választani, de hát annyi szent van, ahogy így utána néztem, hogy húú..Én mindenképpen olyan nevet szeretnék, ami nekem is tetszik, pl. Emma, Emese, Emilia...ilyenek lehetnek? :O
2012. ápr. 25. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
úgy tudom hogy az Emese pont az....
2012. ápr. 25. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Rita?/ Szent Rita/
2012. ápr. 25. 18:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha van szentje, akkor lehet. A magyar eredetű neveknek nem szokott szentje lenni. Az Emese úgy tudom, magyar.
2012. ápr. 25. 18:50
 4/8 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 25. 18:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok: ja és nem az ujjamból szopom, nálunk még a plébános úr mondta. Egy fiú Csaba akart lenni és ezért nem lehetett.
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a faluban és a környéken régóta hagyomány, hogy a bérmaszülő keresztnevét kapja a bérmálkozó.
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez mindenhol szokás, pontosabban egy gesztus a bérmaszülő felé, de nem mindenki tartja.
2012. ápr. 25. 19:23
 8/8 anonim válasza:
Még jó hogy nem mindenki tartja:D Most lehetnék Béla XD Én a Tamás nevet választottam:) Amúgy igen, csak szentek neveit lehet választani:)
2012. máj. 9. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!