Van e jogom önmagamat választani?
Szerinted még hány évet kéne várnom?
Gyermekeim már nagyok, alig vannak itthon, meddig várjam őket haza?
De így az exemtől is elveszem a lehetőséget, hogy megtalálja a párját.
Ő, ha itt maradok, velem akar tervezni.
Most mi a probléma? Odaköltöztél a szerelmedhez, akinek a 17 éves gyereke nem örült a 3 hirtelen jött tesónak meg neked? És úgy gondolod, ha egyedül költöznél oda, akkor elfogadna? Vagy mi volt a probléma?
Hát azt megértem, hogy a volt férjjel nem túl jó lehet együtt lakni, kben nem váltatok volna el!
A helyedben a gyerekeiddel beszélném meg a dolgot. Szerintem igazságtalan egy embertől azt várni, hogy vagy 3 gyerek vagy önmaga, közben a volt férj meg élheti világát, neki nincs felelőssége, csak neked? Ő nem választ?
Bizony, lehet simán még 10 év is, mire a 15 éves kirepül, addig várjon anyuka?
Szerintem ülj le a gyerekekkel, hogy ez a szitu, ha ők az apjukkal akarnak maradni, ám legyen, 2 már felnőtt ember, tud dönteni.
Szerintem kamaszkorban ezt nem lehet megértetni a gyerekekkel, pedig igazad van.
De sajnos tudom, mert én is önző gonosz voltam kamaszkoromban, utáltam anyukám új barátját (még 10 év után is), és a válás után évekkel még mindig abban reménykedtem, hogy apa és anya újra összejönnek. Mert a gyereknek ez a természetes. Neki apa és anya kell, nem anya és az új pasija.
Ha felnőnek majd megértik, hogy hibát követtek el.
Szerintem kompromisszumos megoldást kell választani, ott laktok, ahol a gyerekek boldogok, de te nem szakítasz a pároddal, kivárjátok amíg kicsit benő a fejük lágya, és megértenek téged is.
Talán magammal vagyok gondban, exem nélkülem is örül gyermekei közelségének, szívesen él velük.
Párom gyermekének csak az "új tesókat" nem sikerült elfogadni.
Nekem nehéz megbarátkozni a gondolattal, kissé önzőnek érzem magamat, hogy azzal éljek, akit szeretek és gyermekeimmel kevesebbet találkozzak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!