Van arról infótok, hogy az egyetemeken mikor lesz már online oktatás vagy esetleg online lesz-e a vizsgaidőszak?
Ekkora balhé ne legyen már. Örüljetek annak, ha már annyira féltitek az egészségeteket, hogy nem vagytok rendelhetőek. Míg nektek az a lényeg, hogy be kell járni az egyetemre, az eü-s/ orvosis hallgatók azt várják, hogy mikor “csörög” a telefon és kell menni a kirendelésre covidosok közé. És akkor az előadásokon/ gyakorlatokon/ zh-kon/ sok eséllyel a kinézett vizsgaidőpontokon esélyünk sincs részt venni. Ja és egyre többünk van kirendelve és még csak most kezdődik az egész.
És azért lássuk be azt is, hogy a nagy többség lehet otthonról tanulna, de utána elmennek bulizni vagy beülnek valahova (barátokkal, szaktársakkal), szóval ennyi erővel már az egyetemen is találkozhatnak. Értem ti levelezősök vagytok és sokat utaztok, de nem csak ti kivételek vagytok az egyetemen.
Ti erre vállalkoztok!
Ha már most ennyire rosszul esik tenni a dolgozókat inkább hagyjátok a francba!
Ember életeket készültök megmenteni!
Ne hogy már sajnálni keljen amiért tenni kell a dolgodat!
Én nem dolgozó, hanem hallgató vagyok, a 2 dolog között van különbség. És ha ti érveltetek, hogy nem volt benne a szerződésben, hogy onlineban nem tanulhattok, na nekem a covid okozta plusz munka és az egyetemről való hiányzás nem volt benne. Tőlünk ezt várják el, hogy menjünk és csináljuk a dolgunkat, ami még annyira nem is lenne dolgunk, mert a tanulás a mi feladatunk + a gyakorlatok teljesítése. Amúgy meg, látod? Itt csak nektek bölcsészeknek lehet rossz (meg ahogy írtok, igazatok is csak nektek lehet).
Szóval, ha nekem a dolgommal kell foglalkoznom, ahogy mondtad, akkor kicsi önkritikád legyen és te is a sajátoddal. Vagyis ne itt siránkozz, hanem ülj fel a tömegközlekedésre és járj be az óráidra és tedd te is a dolgodat.
51-es, azért annak, amit írsz, és főleg, AHOGYAN ÍROD, nagyon van egy olyan mellékíze, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene is". Mivel te orvosnak tanulsz, és kirendelnek ide-oda, ezért legyen kedves más is szívni, mert nehogy már aki bölcész (vagy jogász vagy más, nem túl gyakorlatorientált karon tanul), az jól járjon, ne kelljen utaznia, otthonról tanulhasson, bezzeg ti nem. Ezért felháborodva követeled, hogy másnak is legyen már rossz. Mindezt úgy, hogy orvostanhallgató létedre figyelmen kívül hagyod az egészség védelmét, csak és pusztán azért, met forr benned valamiféle rosszindulat. ÉS ezt tetézve még feltételezésekbe is bocsátkozol, hiszen azt írod, hogy aki otthon tanul, utána biztos elmegy bulizni meg bandázni. Eleve feltételezed, és kompletten mindenkiről. És ebből kiindulva szépen meg is állapítod, hogy tévedhetetlenül igazad van, vagyis alá is van támasztva, hogy igenis menjen be az egyetemre az ember (ha már neked is be kell), tegye ki magát fertőzésveszélynek, és akkor majd, mintegy jutalmul, legális, ha elmegy utána bulizni (már aki), hiszen teljesítette a napi szívást. DE nehogy már online tanuljon, aztán kimozduljon (ismétlem, már aki), hát dögöljön már meg a szomszéd tehene is!
Az egész logikai felépítéssel probléma van, és azért bennem okoz némi feszengést, ha ilyen következtetésekkel és rosszmájúsággal, legrosszabbat feltételezésekkel te orvos leszel. Sajnos így csak azon kedves doktorok sorát fogod gyarapítani, akik mindent is csinálnak, csak a beteggel ne kelljen foglalkozni, meg a beteg szépen várjon a sorára, amíg az ügyeletes doktor úr/hölgy méltóztatik előkerülni. Hogy aztán 5 perc alatt lezavarja a "rendelést". Tipikus körzeti orvos hozzáállás, vagy inkább háziorvos. Fásultság, unottság, és már most, még az egyetemen ez a forrongó rosszindulat.
Szerintem keress fel egy pszichológust, mert nagyon mélyen, talán te sem tudod, pontosan hol, de el van temetve egy adag bántás, és ezért vagy ilyen a világgal. Aztán ha majd feltártátok, talán belátod, hogy attól, ha a PPKE_BTK áttér online-ra, neked se jobb, se rosszabb nem lesz, és nem kell, hogy más emberek ügyei idegesítsenek. Felesleges a másiknak rosszat kívánni csak azért, mert a saját nyomorodban egy percig jól érzed magad ettől.
No hát vállalkozóként el vagyok keseredve, ha arra gondolok, hogy pár év múlva olyanokat kell majd alkalmaznom, akik ki sem dugták az orrukat otthonról és a számítógép előtt kornyadozva kaptak diplomát (vagy akár érettségit).
Jesszus, mi lesz itt a munkaerőpiacon néhány éven belül!:-(
Igen, 57-es, ez egy riasztó forgatókönyv:-(
Remélem az egyetemek többsége rájön, hogy ez nagyon káros hosszú távon.
Igen persze, jelen lenni es ugy hallgatni, ahogy porgeti a tanar a diajat, az sokkal jobb, de hat uristen, jelen voltal!
Tovabbra se ertitek meg, hogy egy ideje mar egy Bolcseszkarrol beszelunk, es nem az orvosok kepzeserol, meg mernokokerol.
Egy bolcseszkaron semmi de semmi ertelme nincs jelen lenni, mert ugyanazt eri el az online forma is: mindenki hallgatja a nyelvtant, meg a tortebelmet meg az irodalmat. Megis milyen feltetlenzl fontos gyakorlati keszsegekrol maradnank le?
Akkor miért nem mentél levelezőre, ha ennyire nem akarsz bejárni? Senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy egyetemre menjél és emberek közé járj.
Ha annyira be vagy sz@rva, halassz egy évet és maradj otthon. A többiek meg élhetnek végre nyugodtan, és egy időre megszabadulnak a hozzád hasonló vészmadaraktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!