Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van arról infótok, hogy az...

Van arról infótok, hogy az egyetemeken mikor lesz már online oktatás vagy esetleg online lesz-e a vizsgaidőszak?

Figyelt kérdés
Aki bármilyen pletykát hallott, akár tanártól, akár ügyintézőtől, vagy valami említésre méltó infóval rendelkezik, írja meg válaszban. Gyűjtsük egy helyre, amit tudunk vagy tudni vélünk, amiről suttognak, de nem hivatalos. Minden egyetem érdekel.

2021. nov. 20. 01:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 A kérdező kommentje:

29-es, most úgy tűnik, hogy a gimikben nem lesz, mert nem rendelkezhetnek erről önállóan. Meg van tiltva. Az egyetemeknek több szabadságuk van ebből a szempontból, és már csak a vaskalaposságon múlik, mi lesz.

De ha felmész az Eduline-ra, akkor ott láttam egy petíciót, amit aláírhatnál. ez pont arról szól, hogy engedélyezzék a középiskoláknak is a saját hatásköri döntést ebben az online/nem online kérdésben.

2021. nov. 23. 17:57
 32/81 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk tök jó hogy a Ppke-Ják elrendelte, de a Ppke-Btk nem. Nem gondolnám, hogy a beszélgetős bölcsész szakok esetében nem lehetne megoldani pláne, hogy nyelvet a mai világban kb. már mindenki online tanul.
2021. nov. 23. 19:51
 33/81 A kérdező kommentje:

Egyáltalán hány olyan szak van a bölcsészkaron, ami indokolja a jelenléti oktatást?

És egy adalék: ismerősöm a Károlin tanul, és szociológián. Ők hétfőtől online vannak. Pedig neki is szoktak olyan órái lenni, ahol kik ell menni meghatározott szegmensbe beleillő embereket meginterjúvolni, kérdőívezni, szóval eléggé gyakorlatorientált a dolog. És mégis onlineba kerültek. Szóval nem látok valós akadályt az online oktatás előtt, csak azt, hogy a BTK döntéshozói egyszerűen nem akarják és kész.

2021. nov. 24. 01:50
 34/81 A kérdező kommentje:
Kellene valami petíció az online oktatásért karon belül, de ehhez a HÖK-nek kellene igényfelmérnie, meg odatennie magát, létrehozni a formulás, és aztán az eredményt közvetíteni a dékán felé...
2021. nov. 24. 01:51
 35/81 anonim ***** válasza:
100%
Sztem is direkt csinálják, hogy csak azért se...de a helyükbe nagyobb felelősséget éreznék...őnekik kell felelős döntést hozni a hallagatók és az oktatók valamint a munakvállalói egészsége érdekében. De ha ennyire nem számítok, számítunk, én komolyan elgondolkoztam, hogy akarok e ott tanulni...
2021. nov. 24. 16:32
 36/81 anonim ***** válasza:
100%

A Pázmany Bölcsészkarátol most jött egy neptun üzenet:

"Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Karunkon továbbra is jelenléti oktatással folytatódik a félév.

December 1-i nyílt napunkat mindezek ellenére azért rendezzük meg online formában, mert a Danubianumba várt több száz érdeklődő és a már ott tanulók együttes jelenléte mellett nem lehetne betartani a megfelelő távolságtartási szabályt.

Folyamatosan vizsgáljuk a járványügyi adatok alakulását, és ennek megfelelően fog az esetleges változásokról döntés születni, amelyről haladéktalanul tájékoztatni fogjuk az egyetemi polgárokat.

Kérjük, hogy továbbra is tartsák be a járványhelyzetben érvényes egyetemi szabályokat."

Ezek elmebetegek. Direkt csinaljak. Vaskalapos őrültek ülhetnek a dekani hivatalban.... Estem negall komolyan. Folyamatosan figyelik a jarvanyugyi adatokat, igen? Akkor napi szinten hany embernek kell meghalnia ahhoz, higy a tisztelt prof urak bezarjak vegre a btk-t? Meg egy xaros lazmetes sincs a bejaratnal, de ilyen iranymutatas van, hogy szelloztessunk gyakran... Ez kb olyan tanacs, mint amikor Fabry Sanyi azt mondja a nezoknek, hogy ne igyanak mosatlan narancslevet...

2021. nov. 25. 12:38
 37/81 anonim ***** válasza:
100%
Én második hete vagyok kiütve, 22 évesen, áprilisi oltottként, poszt kovidom is lett, csak reménykedek egyáltalán, hogy elmúlik talán, ha lehetett volna az online oktatást támogattam volna
2021. nov. 25. 12:43
 38/81 anonim ***** válasza:
14%

Igazuk van! Évekig itt lesz még a vírus (meg jön még egy csomó másik is), nem lehet bezárva élni még éveken át.

És amíg nem zárnak be a mozik, szórakozóhelyek, konditermek miért pont az egyetemnek kellene bezárnia és áttérni online-ra?

2021. nov. 25. 12:45
 39/81 anonim ***** válasza:
100%

#38 mert moziba, szórakozóhelyre, konditerembe nem kötelező járni, egyetemre viszont igen. Mindenki a saját felelősségére jár tömegbe szórakozni, viszont órákra muszáj menni, ahová legtöbben (több) tömegközlekedési eszköz igénybevételével tudnak eljutni, plusz az épületben, termekben sokakkal egy légtérbe vannak bezárva. Az orvosi kamara se véletlenül ajánlotta a home office-t, aminek a diák verziója a távoktatás. Senki nem halna bele, ha (a nem gyakorlatorientált) egyetemek bezárnának néhány hétre, hogy csökkenjen a vírus terjedése. Az, ha valaki ennek ellenére ugyanúgy kiteszi magát a fertőzés veszélyének, az a saját dolga, de adják meg a lehetőséget arra hogy vigyázhassunk a saját és családtagjaink egészségére.

Őszintén nem tudom, hogy a Pázmány bölcsész kara mit vergődik a jelenléttel, én is jártam bölcsészre korábban, és az égvilágon semmit nem tett hozzá az oktatáshoz és tanuláshoz a jelenlét. Pont ezek azok a szakok, amiket teljes egészében is lehetne online oktatni.

Amúgy én a jogi karára járok és nálunk ettől a héttől távoktatás van, a hivatalos indokolás miatt is azért mert nagyon sok kollégia kiesett a járvány miatt, és ez csak az oktatókra vonatkozik..

2021. nov. 25. 13:07
 40/81 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk mert eleg kozponti helyek? Mondjuk a Corvin moziba nem valoszinu, hogy felutazol napi/heti szinten Kaposvarrol, Bekescsabarol, Pecsről meg Miskolcrol vagy Sopronbol. Hogy aztan haza is vigyel valami cukisagot, es kozben meg a vonaton/buszon uloket is szetfertozd.

Sokan azt hiszik, a maszk majd megved. A maszk azert van, hogy a viseloje ne lehelje szet a virust, de ez nem jelenti azt, hogy masok maszkjarol meg visszapattan. Enni/inni kell, szunetben is, vonaton is, es akkor leveszed.

Neeem, ez az egesz csak azert van, mert az allam kitomte a PPKE BTK-t penzzel, nyilvan olyan embereket ultettek a vezetosegbe is, akik hű partkatonak, es most csak alkalmazkodnak a kormanyzati kommunikaciohoz. Ahol meg ugye nincs is semmifele jarvany, nem nyilvanos egy halom adat, sunyitanak es lapitanak, mint xar a fuben, mert valasztasi ev lesz es nem szabad nepszerutlennek lenni. Bekamenetet azert lehetett tartani, az nem volt baj... Nincs itt semmifele egyetemi autonomia, ugy tancolnak ahogy Orban futyul.

2021. nov. 25. 13:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!