Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemeken sok "szünet" van?

Egyetemeken sok "szünet" van?

Figyelt kérdés
Nővérem egyetemista, mikor téli szünet volt neki hamarabb kezdődött. Ha jól tudom ez a szorgalmi időszak, nem? A többi szünet, hogy van az egyetemistáknál? (Főleg a Corvinus ÉTK-nál)

2012. szept. 3. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pár nap van őszi szünetként, de amúgy külön téli szünetünk nincsen, az a vizsgaidőszak. A szorgalmi időszak, amikor iskolába jársz.
2012. szept. 3. 13:09
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Napköziben (Corvinuson) nem tudom, ott úgy rémlik még őszi szünet is van, de a legtöbb egyetemen téli szünet sincs, vagy ahol van, ott az a 24-edike, majd 27-31, már amennyi ebből nem hétvégére esik (nyilván 25,26, január 1 ünnepnap). Tavaszi szünet pedig ha van, akkor általában 3 nap.
2012. szept. 3. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A Corvinuson nincsen sem őszi, sem tavaszi szünet. Téli szünet sincs, ha csak dec. 24-25-26-e illetve jan. 1-je nem tekinthető annak, mert 24-e előtt, sőt a két ünnep között is vannak vizsgák, persze csak ha akkorra veszed fel őket. Ez az elcsúszás, amit említesz, abból fakadhat, hogy nem mindenhol egyszerre kezdik meg a szorgalmi időszakokat, van ahol már szeptember első hetében, van ahol csak a másodikban. De a szorgalmi időszak, tehát amikor az előadások és szemináriumok vannak, úgy tudom mindenhol 14 hétig tart. Eltérés amiatt is lehet, hogy van olyan suli, ahol a 14. hét után van egy úgynevezett pótlási hét, ami a 15. hét, amikor tartják a pótzh-kat, elővizsgákat, de előadás és gyakorlati órák akkor már nincsenek.
2012. szept. 4. 17:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit te láttál az nem téli szünet volt, hanem vizsgaidőszak. December közepe táján kezdődik, akkor már nem kell órákra járni, de vizsgák vannak, azokra tanulni kell. Tavaszi szünet ÉTK-n tavaly volt, ha jól tudom, idén is lesz, őszi szünet nem szokott lenni. Más szerintem nincs.
2012. szept. 5. 00:08
 5/8 A kérdező kommentje:
A május-júniusi időszakban tart még az egyetem, vagy akkor már csak vizsgák vannak?
2012. szept. 6. 22:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Május közepétől június végéig van vizsgaidőszak nálunk. A téli szünet nem igazán értelmezhető az egyetemen, mert december elejétől február elejéig nincs tanítás, de ott vannak a vizsgák. A hallgató dönti el hogy ebből mennyit pihen és mennyit tanul, néha sajna végig kell.
2012. szept. 7. 01:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy nem Corvinus ÉTK-s vagyok, utólag láttam hogy arra voltál inkább kíváncsi.
2012. szept. 7. 01:54
 8/8 anonim ***** válasza:

6:

De értelmezhető a téli szünet, mert vannak egyetemek, ahol van vizsgalehetőség a két ünnep között, máshol meg nincs, nyilván utóbbiaknál van téli szünet. Mivel 30 munkanap a vizsgaidőszak, ezért ahol van téli szünet, ott előbb kezdődik vagy később van vége.

2012. szept. 7. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!