Van arról infótok, hogy az egyetemeken mikor lesz már online oktatás vagy esetleg online lesz-e a vizsgaidőszak?
DE EK
Majdnem mindenki oltott mivel kötelezővé lett téve, úgyhogy még csak meg sincs fordulva a fejekben ilyen lehetőség.
DE NK
Nálunk már az egyik gyakorlati órán volt róla szó hogy hogy lesz a vizsga ha esetleg online kellene vizsgázni.
Nálunk jövő héttől online oktatás lesz (PPKE-JÁK). Egyébként indokolt is, a tanárok is egyre hullottak az utóbbi hetekben, a diákok meg egyre kevesebb számban jártak gyakorlatra. Egyébként néhány napja még az egyik tanárunk azt mondta, hogy a kari utasítás szerint a szorgalmi időszak marad jelenléti, így érdekes hogy mégis ilyen gyorsan átállunk az online-ra..
Ettől függetlenül, a KRE-BTK-ról tudom, hogy ott online vizsgaidőszak lesz.
Hm. Érdekes, hogy ezek szerint karonként lehet dönteni róla, és nem az egyetem rektora rendeli el. Gondolom ezt abból, hogy itt van olyan válaszoló, aki azonos egyetemről két külön álláspontot említ. (Pl. Pázmány AJK és BTK).
Egyébként annak látnám a legtöbb értelmét, ha a vizsgaidőszak már full online-ba menne, még ha a szorgalmit ki is akarják húzni a végéig.
Jó, hát én se bánnám, ha nem kellene feljárni Budapestre hétvégente (levelezős vagyok), mert rengeteg pénzbe kerül, és az óráim többsége nem interaktív, vagyis kamerán keresztül is ugyanígy látnám a diasort és hallanám mellé a magyarázatot. Tök felesleges ezért személyesen ott lenni, és mint mondtam, irtó drága is. Ráadásul pár óra a maszkban, és kezdek szédülni, egyszerűen nem úgy kapom a levegőt, zavar, rossz érzés.
Szóval ha a Pázmány BTK is átállna, és nem ellenezném. Legalább a levelezős órákat tarthatnák így. Felnőtt emberek vagyunk, elég egy beteg, és szétvisszük az ország minden szegletébe a vírust, miután vége a pénteki vagy szombati oktatásnak. Aztán beviszik a családtagjaink az ő munkahelyükre, a gyerek az óvodába/iskolába, és tovább is adja. Oltottként is lehetek hordozó. Szóval ennek tényleg nem sok értelme van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!