Van arról infótok, hogy az egyetemeken mikor lesz már online oktatás vagy esetleg online lesz-e a vizsgaidőszak?
22-es, teljesen egyetértek. Én is levelezős vagyok, de szerencsére államis. Ha még fizetnem is kellene ezért, bizisten én is elgondolkodnék, hogy akkor hagyjuk a fenébe, de minimum passziváltatnám a félévet, és majd később visszatérünk rá.
Nem tudom, a BTK-n ki ragaszkodik ennyire a jelenléti oktatáshoz, de a fejükhöz kaphatnának már. Az órák, amiért felutazok, simán online is működnének, a diasoron úgy is végig lehet menni, tulajdonképpen semmi értelme jelen lenni, csak ugye figyelik a hiányzásokat.
23
Biztos élvezetes lehet pszichológia szakon az online oktatás. Mikor kijelentik, hogy nem viheted be az EEG laborba a vizsgálati személyt, mert az egyetem területére nem léphet be senki. Biztos jó lehet a jegyzőkönyvezős, vizsgálatos tárgyakat (fejlődéslélektan 1-2, pszichodiag 1-2, rorschach, műhelymunka) online csinálni.
Én anno azért csúsztam fél évet, mert nem tudtam felvenni időben az adataimat a szakdogámhoz és kötelező volt empirikus kutatást csinálnom. Ott álltam, hogy most mi a fąsz legyen, 3 hét alatt nem tudok már változtatni a feladatkiíráson.
PÉLDÁUL ezért nem kap észbe az a fránya BTK. Például.
És biztos élvezetes egy történelem szakosnak vagy magyar szakosnak órákig ülni egy tanteremben, maszkban, amiben alig kapsz levegőt, és nézni a kivetített diasort, ami mellé magyaráz az oktató. Mert ezt biztosan nem lehet a gép előtt ülve okosan figyelni, nem, ehhez akár 100, 200, vagy több kilométert oda kell utazni tömegközlekedéssel, fertőzésnek kitéve, és még ezt is maszkban, vagyis van olyan, hogy egész nap két lélegzetnyi friss levegőhöz nem jutsz.
Például ezért is észbe kaphatna, igen.
Az általad említett laboros dolgokra lehet kontakt órát szervezni. Ki lehet építeni egy hibrid oktatást is, hogy akinek feltétlenül kell, az menjen be nyugodtan, de akinek nem, azt ne rángassuk már. Lehet megsértődni. De ugye nem gondolod, hogy nekem, vagy bárkinek kutya kötelességem szívni azért, hogy neked jó legyen. Miért? Szolidaritásból? Kösz, nem.
Ha ennyire megoldhatatlan bizonyos szakokon online akkor azoknak engedjék meg akiknél nem hátrány...egyébként meg egy ilyen kaotikus helyzetben mérlegelni kellene hogy mi a fontosabb ez emberek élete és egészsége társadalmi és világszinten! Vagy az hogy a 21. századba egy viszonylag fejlett országban képtelenek haladni a korral és megoldani az online oktatást kultúrált magas minőségi formában. (Legalább levelezőn felnőtt elvileg értelmiségi emberek körében) Egyébként lehet, hogy a pszichológián pont kell(ene) jelenlét de a nyelvszakokon meg a történelmen nem. Nyelvszakon az összes gyakorlati óra egy vicc... csak beszélgetünk a legnagyobb jóindulattal is szánalmas a színvonal és nem hiszem, hogy beszélgetni nem lehet online. Meg youtube videókat nézni, amit benyom a tanár órán.
(4 diploma után, amit más egyetemeken szereztem, ez a középiskolai tanítási stílus, ami a középkori elmaradott életérzéssel tásul az egyetemen nagyon nem szimpatikus számomra...)
A mi karunkon tegnap kiküldtek egy kör email-t, hogy a mai naptól online oktatásra állunk át a szorgalmi időszak hátralevő részében és a vizsgaidőszak is online térben fog zajlani. Egyes tanszékek dönthetnek úgy, hogy a zh-kat még személyes jelenlét keretében íratják meg a hallgatókkal, de csak abban az esetben, ha online ezt nem tudják ezt biztosítani.
(PPKE-JÁK)
26-os, most mellélőttél. Mert engem egyáltalán nem érdekelnek a fesztiválok, nyári rendezvények, soha nem voltam egy darabon sem, szóval ha személyes preferencia szerint nézem, tőlem elmaradhat mind, nem fogom hiányolni.
egyébként meg, ha félreteszem a személyes véleményem, akkor igen, a nagy tömegrendezvényeket is vissza kellene fogni egészen addig, amíg azt a számok indokolják. Amíg nem olyan magas az átoltottság, hogy ne legyen ötödik, meg hatodik meg sokadik hullám.
Kimarad egymás után két Sziget? Nahát, atyaúristen, mostmilesz.... NEM kell tömegbulit rendezni addig, amíg nem biztonságos, és ez vonatkozik az EFFOTT-ra, Szigetre, koncertekre meg a Békementre is cakkom pakk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!