Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik szegény családból valóak...

Akik szegény családból valóak hogyan tudnak komoly egyetemi szakon tanulni anyagi segitség nélkül?

Figyelt kérdés

Egy szegény családból származó gyerek milyen módon törhet ki? Ha a szülők képtelenek anyagilag segíteni, tanitatni képtelenség tanulni normális szakon.

Orvosin, gyógyszerkaron, műszaki egyetemen rendszeresen ott kell lenni nagyon nehéz mellette dolgozni.

Hiába van a diákhitel a tandíjra, a diákhitel 2 a kiadások egy részére (ez nem sok) nagyon nehéz megélni nagyobb városokban szülői segitség nélkül. Ha mondjuk budapesti és otthon lakik a szülők igényt fognak tartani arra hogy a gyerek be adjon a rezsi egy részébe és ehhez jönnek a plusz kiadások (élelmiszer, könyv, ruhákodás, téli cipő).

Tényleg csak a gazdagok gyerekei tudnak normális diplomát szerezni a mai világban?

27/N

2019. okt. 26. 20:13
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
28%
Nyilván mindig lesz valami, de szar halomra és bizonytalanságra nem szül ép eszű, már az is valami ha a jövőben nem tőle fogom várni a betevő 40ezrem a megélhetéshez. 🙂🙂🙂 És attól hogy úgy szeretném nevelni hogy éreztessem vele hogy ő számomra a legfontosabb, valamint hogy mindent meg tudjak neki adni ami szükséges ahhoz hogy sikeres önálló embert neveljek belőle. Ez szerintem nem nagy dolog de forgassátok ki nyugodtan mégjobban mostmár a szavaimat, a lényeget látom nem sikerült megérteni. Még mindig nem a gyerek akart megszületni, és 18 év múlva azért dolgozni hogy a szüleinek adja a fizuja felét.
2019. okt. 26. 22:56
 42/66 anonim ***** válasza:
63%

"Nyilván mindig lesz valami,"

Neked soha nem lesz gyereked, mert neked mindig lesz valami kifogásod vagy más, amire költeni fogsz.

Szánalmas vagy.

2019. okt. 26. 23:00
 43/66 anonim ***** válasza:
19%
Attól hogy még másra költök az nem azt jelenti hogy nem lesz éppen másra pénzem. Éppen most tanulok azért hogy ne kelljen napról napra éljek és ne csak egy dologra fussa egyszerre😉 a szánalmas itt az akinek probléma hogy valaki nem akarja egy szarnak nézni a gyerekét, és lehúzni amíg él. Az megint más ha majd később felajánlaná hogy segít, mikor már lesz neki miből, de addig elég gáz már ne haragudj. Érv nélküli paraszt ideböfögsz 2 mondatot. Tipikusan az az ember vagy akinek komplexusos gyereke lesz mert ilyen anyja/apja van😄
2019. okt. 26. 23:08
 44/66 anonim ***** válasza:
87%

"Mivel budapesti kollégiumba se tud menni."

Miért ne tudna menni?

Amúgy sokan bent maradnak suli után és együtt tanulnak, majd úgy mennék haza.

Gyerekes vagy, ahogy keresed a kifogásokat

2019. okt. 26. 23:08
 45/66 anonim válasza:
79%

Most mi a probléma?

Mi csórók vagyunk. A lányom most diplomázott. Megy tovább mérnökire. A fiam most jár fősuliba.

Diákmunkáztak, s munkáznak. Minimális, zsebpénzt kapnak. KB 20 ezret.

Nem akarásnak nyögés a vége. Kedves kérdező.

2019. okt. 26. 23:11
 46/66 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem aki egyetem alatt kizárólag tanul hétvégén és a munkanapokon is, de nem jut be a koliba, el kéne gondolkodnia, hogy valóban neki való-e ez az egyetemesdi...

BME-re járok, egész életemben kb 5x voltam magántanárnál, hétvégente eljárok dolgozni, van szociális életem és kolis vagyok.

Vidékieknek van Bursa Ösztöndíj, 5 000 havonta és annyi a kritérium, hogy államin legyél. A valóban szegényeknek van szociális ösztöndíj(15-65 000), második félévtől pedig tanulmányi alapon is szórják rád a pénzt(10-35 000).

2019. okt. 26. 23:15
 47/66 anonim ***** válasza:
89%

Barátomat egyedül a nagyija tartja el, meg apja nagy néha ad neki pár ezer forintot.

De ő tanul(t), hogy államira kerüljön, képes volt kompromisszumot kötni, így a lakóhelyén jár egyetemre. Egyetem melett heti kb 12-16 órát dolgozik. Tankönyvet kölcsön kér/letölti. Nem kell mindenől új.

A szűkösen élők is meg tudják oldani, ha akarják.

2019. okt. 26. 23:34
 48/66 anonim ***** válasza:
86%

"Kb 100-ből 1 nő csinálja és az ostoba rögtön általánosít."

Még ez is igen erős túlzás. Talán ezerből egy.

2019. okt. 26. 23:50
 49/66 anonim ***** válasza:
83%

""Most húsz éves lányként eldöntöttem hogy már csak akkor fogok bevállalni egy gyereket, ha teljes mértékben neki tudnám szentelni az életem""

Akkor soha nem lesz gyereked.

Másrészt a szülő nem szűnik meg önálló ember lenni, mert gyereke van, és nem csak mint kiszolgáló személyzet fog működni.

2019. okt. 26. 23:53
 50/66 anonim ***** válasza:
88%

Amúgy miért nem államilag finanszírozottra jelentkezel?

Ha nincs pénzed, akkor legalább a jegyeid legyenek jók. Ahhoz viszont semmit nem kell fizetni, csak tanulni.

2019. okt. 26. 23:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!