Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik szegény családból valóak...

Akik szegény családból valóak hogyan tudnak komoly egyetemi szakon tanulni anyagi segitség nélkül?

Figyelt kérdés

Egy szegény családból származó gyerek milyen módon törhet ki? Ha a szülők képtelenek anyagilag segíteni, tanitatni képtelenség tanulni normális szakon.

Orvosin, gyógyszerkaron, műszaki egyetemen rendszeresen ott kell lenni nagyon nehéz mellette dolgozni.

Hiába van a diákhitel a tandíjra, a diákhitel 2 a kiadások egy részére (ez nem sok) nagyon nehéz megélni nagyobb városokban szülői segitség nélkül. Ha mondjuk budapesti és otthon lakik a szülők igényt fognak tartani arra hogy a gyerek be adjon a rezsi egy részébe és ehhez jönnek a plusz kiadások (élelmiszer, könyv, ruhákodás, téli cipő).

Tényleg csak a gazdagok gyerekei tudnak normális diplomát szerezni a mai világban?

27/N

2019. okt. 26. 20:13
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
83%

Bár nem vagyunk kifejezetten szegények de minden fillérnek megvan a helye.

Amiben támogatnak: otthon élek, nem kell beleadnom semmibe. Fizetik a bkv bérletem és a telefonszámlám.

Amit magamnak fizetek: tankönyvek, felszerelések (kesztyű, kalucsni, köpeny, fonendoszkóp meg ilyenek bár ezt ugye csak 1x kell kifizetni), ruha, cipő, szórakozás, stb.

Megbeszeltem velük, hogy én takarítok itthon, ezért cserébe kapok 10ezret havonta. Az ösztöndíj 10-15 ezer forint ami szerintem nevettséges. Nyaranta kb 100ezret tudok megkeresni, ezt osztogatom be. Ilyen a csóró egyetemista élet :D

2019. okt. 26. 21:08
 22/66 anonim ***** válasza:
80%
Anyám még vasárnap is magánórákat adott,hozzáteszem 2-3 órát kb 1000 forintért,mielőtt beindulna a szöveg,hogy a tanár gennyesre keresi magát ebből. Emellett zsíroskenyéren élt évekig,hogy nekem legyen pénzem a gimis szakkönyvekre, magánórákra, majd a főiskolára, lakhatásra stb. Ami megtermett a kis kertünkben,azt eladtuk. Apámat nem is ismeretem,tehát anyagi segítség tőle nem jött. Ha okosan valaki bekérdezne,miért nem diékmunkáztam:reggel 7-től este 7-ig óránk volt. Az egyetemmel ellentétben itt minden óra kötelező volt és nem csak héba-hóba kellett pofavizitelni. A nyarak teljesen gyakorlattal teltek, rendes munkahelyen,ingyen,tehát az is saját kiadásra.
2019. okt. 26. 21:09
 23/66 anonim ***** válasza:
93%
Nekem van közeli ismerősöm, aki a többedik diplomáját csinálja már, úgy, hogy a szülei egy forinttal sem tudták támogatni. Már a középiskola mellett is dolgozott nyaranta diákmunkán, év közben meg kisebb gyerekeket korrepetált. Az egyetem alatt kollégista volt, ami olcsó, de mellette folyamatosan dolgozott akár több helyen is. Amikor felsőbbéves lett, elment gyakornoknak, ott tapasztalatot és pénzt is szerzett.
2019. okt. 26. 21:10
 24/66 anonim ***** válasza:
87%

"De addig jó volt amig a családit kapták rá?"

Rá. Tehát nem magukra költötték, hanem eleve csak amiatt kapták, hogy gyereket neveltek, ami miatt több volt a kiadásuk, mint az olyanoknak, akik nem neveltek gyereket.

"eltartatják magukat "nekik ez jár" címszó alatt"

Ahogy a felnőtt szülőnek ez nem jár, ugyanúgy a felnőtt gyereknek sem jár, hogy eltartsák őt. Aki felnőtt, annak az a dolga, hogy eltartsa saját magát. Egyetemre meg a felnőtt emberek közül azok járjanak, akik meg tudják oldani valahogy az életüket - és nem másoktól (nem is a szüleiktől!) várják el, hogy megoldják helyettük.

2019. okt. 26. 21:11
 25/66 anonim ***** válasza:
15%
A lepontozók szives figyelmébe: [link]
2019. okt. 26. 21:21
 26/66 anonim ***** válasza:
76%

És kit érdekel ez a könyv?

Ha jártál volna felsőoktatás környékén, nem égetnéd magad ilyen szarokkal.

2019. okt. 26. 21:24
 27/66 anonim ***** válasza:
77%
Ez a sugárdaddy-zés csak a lúzer férfiak agyszüleménye. Elég nagy egyetemei városban éltem, az évfolyamunk 250 emberből állt, 90%-a lány, a többi évfolyamot is ismertem, senki sem állt k.rvának. A könyvet vmi bizonyítéknak szántad? Mert akkor linkelhetted volna a harry pottert is, kb. annyira idevaló
2019. okt. 26. 21:28
 28/66 anonim ***** válasza:
25%

Kedves 24-es! Rá-igen, azt költse is a gyerekre, azért kapta. Sosem a gyerek akart meg születni, őt elvileg akarták, akkor viselkedjen is úgy a kedves szülő!

Egy gyerek pedig addig lakhasson egy szülőnél amig tanul mondjuk. Az tök más ha egy léhűtő senkit neveltek aki mama hotelben élne élete végéig.(erről sem feltétlen csak a gyerek tehet mondjuk hogy ilyen lett de mindegy) Most húsz éves lányként eldöntöttem hogy már csak akkor fogok bevállalni egy gyereket, ha teljes mértékben neki tudnám szentelni az életem és 100%ban tudnám támogatni őt akármennyit tudnék neki adni azt neki adnám, mert ilyen egy jó szülő! Pofám leszakadna ha azt kellene mondanom a saját gyerekemnek hogy menjél dolgozni és még le is nyúlnám a pénzét! Sosem a gyerek akar megszületni, a szülő gondolja át!!

2019. okt. 26. 21:30
 29/66 anonim ***** válasza:
28%

"Ez a sugárdaddy-zés csak a lúzer férfiak agyszüleménye"

Igen, az olcsó proli meg benyeli.

Kb 100-ből 1 nő csinálja és az ostoba rögtön általánosít.

2019. okt. 26. 21:32
 30/66 Metionin ***** válasza:
76%
Államilag támogatott szak, koli, plusz munka vagy diákhitel. Én elég nehéz szakot végeztem el úgy hogy éjszaka dolgoztam mellette, minden évben gondolkodtam a diákhitelen de valamiért sosem vettem fel. Sokszor épp hogy tudtam mit enni, az volt a lényeg hogy a kolit tudjam fizetni mert addig nem vagyok hajléktalan. Szóval meg lehet csinálni, csak kva nehéz, főleg ha a folyamatos munka miatt nem tud az ember úgy teljesíteni hogy mindenből jó legyen. Nekem is mondogatták néhány tárgynál a többiek, hogy hogy tudtam belőle hármas lenni, mikor tök könnyű, csak én a gép mellett tanultam rá a gyárban éjszaka, ők meg otthon vagy a szülők által fizetett albiban.
2019. okt. 26. 21:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!