Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik szegény családból valóak...

Akik szegény családból valóak hogyan tudnak komoly egyetemi szakon tanulni anyagi segitség nélkül?

Figyelt kérdés

Egy szegény családból származó gyerek milyen módon törhet ki? Ha a szülők képtelenek anyagilag segíteni, tanitatni képtelenség tanulni normális szakon.

Orvosin, gyógyszerkaron, műszaki egyetemen rendszeresen ott kell lenni nagyon nehéz mellette dolgozni.

Hiába van a diákhitel a tandíjra, a diákhitel 2 a kiadások egy részére (ez nem sok) nagyon nehéz megélni nagyobb városokban szülői segitség nélkül. Ha mondjuk budapesti és otthon lakik a szülők igényt fognak tartani arra hogy a gyerek be adjon a rezsi egy részébe és ehhez jönnek a plusz kiadások (élelmiszer, könyv, ruhákodás, téli cipő).

Tényleg csak a gazdagok gyerekei tudnak normális diplomát szerezni a mai világban?

27/N

2019. okt. 26. 20:13
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim válasza:
79%

Az a baj, hogy a kérdező (meg 1-2 válaszoló) csak visszaigazolást akar a saját szal élete miatt.

Mert nyilván egyszerűbb azt mondani, hogy minden nő Qva, csak a gazdagnak lehet diplomája meg mindenért mindenki tehet, mint beismerni, hogy egy kalap szarok vagyunk, mert semmit nem teszünk a magunk életéért... :)

2019. okt. 26. 21:35
 32/66 anonim ***** válasza:
17%

Még véletlenül sem fogalmaztam így.

Ha lenne bárminemű tapasztalatod a való világban(bár a fővárosra gondolok elsősorban)akkor megtapasztalják a valóságot.vagy csak homokba dugod a fejed,de ez is ugyanolyan szánni való mint tudatlanul oktatni.

2019. okt. 26. 21:42
 33/66 anonim ***** válasza:
62%
48%-os, nekem van tapasztalatom, felnőtt vagyok, veled ellentétben, 2 diplomám van, tehát elég sokat járta egyetemre, és nő is vagyok, magyarul jobban belelátok ebbe. És nem nem létezik ez a fajta dolog, amiről beszélsz
2019. okt. 26. 21:46
 34/66 anonim ***** válasza:
16%

"akkor megtapasztalják a valóságot."

Na, akkor mondd meg melyik suli az, ahogy ez nagy számban létezik, mert te ugye tudod a valóságot :)

Szánalmas vagy, ahogy próbálod itt előadni a dolgokat, közben meg szerintem se iskola, se nő közelében nem jártál.

Nem tudom mit erőlködsz, senki nem tud komolyan venni, mert egy balphasz vagy.

2019. okt. 26. 21:47
 35/66 A kérdező kommentje:

Nem értem, hogy sokan hogyan nem tudják elképzelni hogy van akiknél az a havi 30-40 ezer forint is segitség amit a gyereknek le kellene adnia otthon. Van szülő aki tudatosan nem venne vissza a saját életszínvonalából a gyereke javára. Egyszerűen jár neki és a gyerek boldoguljon maga ha már elmúlt 18.

Vannak akik másfél szobás lakásban élnek négyen ahol lehetetlenség tanulni mert egymás hegyén hátán vannak. Nincs magánszféra vagy magánélet. Mivel budapesti kollégiumba se tud menni. Ők mit csinálnak?

2019. okt. 26. 22:05
 36/66 anonim ***** válasza:
84%
Nem kifogásokat keresnek. Miért ne lehetne úgy tanulni? A koleszba mégis hányan laknak 1 szobába? kb. 4-en. Azt meg hogy haza kell adnia a gyereknek, csak ott tudom elképzelni, ahol az egyik szülő beteg és kiesik a munkából. Ahol mindkét szülő dolgozik, ott nehogy már még a gyerektől kérjen pénzt. Szerencsére ez ritka felfogás
2019. okt. 26. 22:11
 37/66 anonim ***** válasza:
26%
"le kellene adnia otthon" már miért is?
2019. okt. 26. 22:19
 38/66 anonim ***** válasza:
83%

Én írtam a #13-as választ.

Kérdező.

Amikor elkezdtem az egyetemet, mi is 4-en laktunk egy másfél szobás lakásban. Sőt a középiskolai évek alatt sem volt ez másképp, nem akadályozott a tanulásban, egyáltalán.

Nálunk is, és szerintem nagyon sok más családnál is örülnének plusz havi 30-40 ezer forintnak is. Az én szüleim is örültek volna, de! ők azt mondták mindig is, hogy nem az én és nem is a testvérem dolga, hogy támogassuk őket, ők azt akarták mindig is, hogy amennyire csak lehet megkönnyítsék az elindulást. Soha nem vettek el tőlünk pénzt, bármennyire is jól jött volna nekik.

Egyébként meg a középiskola és az egyetemi tanulmányaim költségében a különbség leginkább a tandíj volt. A könyvek jelentős része elérhető volt az interneten pdf-ben, vagy a könyvtárban.

2019. okt. 26. 22:21
 39/66 anonim ***** válasza:
91%

"Most húsz éves lányként eldöntöttem hogy már csak akkor fogok bevállalni egy gyereket, ha teljes mértékben neki tudnám szentelni az életem"

Előre látható, hogy sosem lesz olyan, hogy na most már "teljes mértékben" a gyerekednek tudod szentelni az életedet, hiszen eleve ott lesz a gyerek apja is, ott lesznek a te szüleid, testvéreid, az apja rokonsága, stb., nem légüres térbe fog érkezni, nem körülötte fog forogni a világ. És ha nem akarsz belőle egy elkényeztetett kis hülyét nevelni, akkor nem is érdemes megpróbálni körülötte forgatni, meg mindent megadni neki, amit csak tudsz. Azzal pont elrontani lehetne őt, de nagyon.

2019. okt. 26. 22:39
 40/66 anonim ***** válasza:
89%

"másfél szobás lakásban élnek négyen ahol lehetetlenség tanulni ... kollégiumba se tud menni. Ők mit csinálnak?"

Könyvtárba mennek tanulni. Például. Már ha akarnak tanulni.

2019. okt. 26. 22:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!