Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV ma is leselejtezné és...

A MÁV ma is leselejtezné és feldarabolná a Nohabokat?

Figyelt kérdés
A legmegbízhatóbb és leggazdaságosabban üzemeltetehető dieselgépek voltak. A MÁV mégis feldaraboltatta és vashulladékként értékesíette többségüket. Ma is ugyanez a korrupt, szüklátókörű, önös érdektől vezérelt vezetőség űl a MÁV-nál akik ugyanezt tennék?

2023. dec. 10. 01:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 A kérdező kommentje:

71# hú, ember nagyon összevissza kevered-kavarod, félre értelmezed az állításaimat, meg mint egy jó politikus kiragadsz részleteket és azzal próbálod magad igazolni.

Most akkor azt állítottam, hogy a Szergejeknek nem csak mellékes feladata volt a személy vontatás vagy fordítva? Döntsd már el.

A Nohaboknál pedig hol volt az konkrétan kimondva, hogy a fő területük a személyvontatás, amikor már a kezdetek kezdetén is továbbítottak tehet vonatokat?

Akárhol olvastam erről a témáról mindenütt azt írták, hogy a Nohabok megbízhatóbbak voltak és gazdaságosabban üzemeltethetőek mint a Szergejek, ezt írták az Indóházban, Indóház Extrában, olvastam erről könyvekben, fórumokon stb. de amit idéztél abban is írtam, hogy ha neked erről más a tapasztalatod akkor legyen úgy. A wiki pedig nem a kedvenc oldalam, akármenynire is szeretnéd. Olyat meg aztán tényleg sehol nem írtam, hogy a Nohab-Gm írása nem megbízható, nemtom ez honnan jött le neked, de vagy bemagyaráztad magadnak, vagy tényleg szövegértelmezési problémáid vannak. Abban a válaszomban, pont azt írtam, hogy a link forrása a Nohab-GM oldalról való amit már régóta ismerek.

Azt pedig továbbra is tartom, hogy sokan vitába szállnának veled vasutasok és mozdonyvezetők is arról, hogy a Nohabok feldarabolása jó döntés volt, Továbbra is tartom azt is, hogy többet érdemes lett volna megmenteni, ha tetszik ez neked, ha nem.

2023. dec. 12. 17:11
 72/88 anonim ***** válasza:
85%
nincs még egy mozdonysorozat amelyikből többet megmentettek mint a nohabokból.
2023. dec. 12. 17:28
 73/88 anonim ***** válasza:
Te írtad ezeket ember. :D
2023. dec. 12. 19:13
 74/88 anonim ***** válasza:
100%

Én már csak annyit teszek hozzá, hogy egyrészt folytassa, legalább jól röhög rajta mindenki, másrészt szerintem arra hajt, hogy felülmúlja a súrlódó sínes rekordot, ami 13 oldalig jutott el. Talán még az is kiderül, hogy azt is ő nyitotta, megfordult már a fejemben.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..

2023. dec. 12. 19:15
 75/88 anonim ***** válasza:
Hát nem volna meglepő sajna.
2023. dec. 12. 19:27
 76/88 anonim ***** válasza:

"Azt pedig továbbra is tartom, hogy sokan vitába szállnának veled vasutasok és mozdonyvezetők is arról, hogy a Nohabok feldarabolása jó döntés volt, Továbbra is tartom azt is, hogy többet érdemes lett volna megmenteni, ha tetszik ez neked, ha nem."

Szerintem az itteni válaszolók közül nem csak én vagyok vasutas, de ahogy nézem nem nagyon értett egyet senki veled, szóval erről ennyit. :D

Ja amúgy bónusz, hogy Szergejen kényelmesebb volt szolgálni bizonyos tekintetben, de ezzel is nyilván mindenki vitatkozna, főként a döntött szélvédő kellemes hatásairól napsütésben és hogy a TC szellőző a vezetőállás padlózatán át nem kívánt klímaként üzemelt télen is. :D

2023. dec. 12. 19:31
 77/88 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaj a sines kérdést kerestem de nem találtam. Nekem is az jutott eszembe. Kár hogy nem mentegettem le a válaszokat, mert bizony volt ott moderáció bőven. Vagy 30-40 válasz lett kiszórva. :D
2023. dec. 12. 19:39
 78/88 A kérdező kommentje:
Na, tehát itt a hozzászólásokból az derül, ki, hogy a Nohabok mekkora egy ótvar sz@r, f@sadék mozdonyok voltak és, minden hozzászóló örül annak, hogy szétvágták a többségét. Már majdhogynem azt sajnáljátok, hogy nem vágták szét mindet. Ez azért is furcsa, mert idáig mindenütt pont ezen vélemények ellenkezőjével találkoztam. De akkor nyilván a vasútbarátoknak szóló kiadványok, ahol egyébént mozdonyvezető vélemények is olvashatóak magazinok, könyvek, internetes oldalak, fórumok mind ügyesen kitervelten jól megvezették az egyszeri kivülállót. Most legalább azt is megtudtam, hogy a Szergej jobb volt mint a Nohab, bár erről is csak ellenvéleményt olvashattam eddig. Persze az is lehet, hogy csak sok itt a kötekedő, rosszindulatú emberke, ami egyébként nem csak a MÁV, anem az egész ország állapotát megmagyarázza.
2023. dec. 12. 22:27
 79/88 anonim ***** válasza:
41%
:D Megint alkot. Nem esett le, hogy a túlsztárolás a fő dolog ami kicsit túlzás?
2023. dec. 12. 22:40
 80/88 A kérdező kommentje:
80# ismét egy értelmes hozzászólás, gratulálok.
2023. dec. 12. 22:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!