Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV ma is leselejtezné és...

A MÁV ma is leselejtezné és feldarabolná a Nohabokat?

Figyelt kérdés
A legmegbízhatóbb és leggazdaságosabban üzemeltetehető dieselgépek voltak. A MÁV mégis feldaraboltatta és vashulladékként értékesíette többségüket. Ma is ugyanez a korrupt, szüklátókörű, önös érdektől vezérelt vezetőség űl a MÁV-nál akik ugyanezt tennék?

2023. dec. 10. 01:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
41%

"A Szergejeknek egyáltalán nem csak kis mellékes feladata volt a személy vontatás, így aztán folyton mögé kellett akasztani a rezsót, ami szintén nem egy hatékony módja a vasúti kiszolgálásnak."

Szerinted a Nohab mögé mi kellett mikor a kocsik döntő része már villanyfűtésre volt kialakítva az utolsó időkben, te szerencsecsomag. :D

"mellesleg a Nohabok beszerzésénél sem volt kijelölve fő feladatként a személy vontatás"

Igen, nyilván tolatószolgálat volt a beszerzésük fő oka...

Van egy olyan érzésem, hogy ez egy teljesen sima troll aki direkt csak a feszültséget próbálja kelteni, semmi több. :D

2023. dec. 11. 15:44
 42/88 anonim ***** válasza:
Ja közben olvastam tovább: 39-es komment bizonyítja ez tényleg egy sima troll felesleges neki bármit írni, csak az a lényeg, hogy vitatkozzon, mert még azt se lehet mondani, hogy szimpla elvakult fanatikus, mert azok legalább szokták tudni, hogy miért szerezték be a gépeket.
2023. dec. 11. 15:46
 43/88 A kérdező kommentje:
42# Ha diszlexiában szenvedsz, vagy csak szimplán agyilag vagy zokni és emiatt nemérted az írott szöveget, akkor az emiatti mérgedet ne máson töltsd ki. Vagy pedig simán te vagy az aki trollkodni van itt és kiemelt szövegrészekbe belekötni. Sehol nem írtam azt, hogy a Nohabokat tolatószolgálatra vették, de nem is kizárólag személy vontatásra, kifejezetten sok tehervonatot vittek már a kezdetek óta. Azzal is tisztában vagyok, hogy a Nohab után is kellett a Rezsó, ahogy a Szergejnél is miután a MÁV átállt az elektromos fűtésre. Szerintem aki trollkodni van itt az te vagy.
2023. dec. 11. 16:12
 44/88 anonim ***** válasza:
41%

Ezen már csak röhögök. :D :D

"mellesleg a Nohabok beszerzésénél sem volt kijelölve fő feladatként a személy vontatás"

De ez volt a fő feladatuk de mindegy, de azt hiszem tényleg én se írok ide többet, nem érdemes a trollokat etetni. Na további szép napot.

2023. dec. 11. 16:25
 45/88 A kérdező kommentje:
45# Felőlem azt hiszel amit akarsz. A Nohabokat erőteljesen használták teherforgalom lebonyolítására is már a beszerzésük után közvetlenül, a MÁV nem úgy vásárolt és vásárol mozdonyokat, hogy azok csak és kizárólag személy vagy teher vontatásra legyenek alkalmasak, nyilván egy tolatómozdonynál már jobban beszűkül a munkakör, de egyébként a MÁV-nál még tolatómozdonyokat is alkalmaztak személyvonatok továbbítására is. Röhögni csak rajtad lehet mert annyira szánalmas vagy.
2023. dec. 11. 16:36
 46/88 anonim ***** válasza:
29%
vagyis hogy hívjuk ezeket a mozdonyokat amiket leírtál a 46-os válaszodban?
2023. dec. 11. 16:51
 47/88 anonim ***** válasza:
41%
Ne kérdezz tőle ilyet, mert értelmes választ úgy se fogsz kapni.
2023. dec. 11. 17:00
 48/88 anonim ***** válasza:
41%

"de egyébként a MÁV-nál még tolatómozdonyokat is alkalmaztak személyvonatok továbbítására is"

Egy ilyen után mit vársz tőle? Annyi logika nincs benne, hogy rájöjjön, kényszerből történt ilyesmi és nem csak mert miért is ne alapon.

2023. dec. 11. 17:02
 49/88 A kérdező kommentje:
49-es a Nohabokat nem kényszerből használták teher vontatásra. De ha igen akkor a Szergejeket is. Tőled pedig korában sem vártam el, hogy itt trollkodj.
2023. dec. 11. 17:09
 50/88 anonim ***** válasza:
41%

Ez egyre jobb, komolyan már csak ezért megéri ezt olvasgatni, mert mindig sikerül magad alulmúlni.

Legalább gondolkozz, ha már alapból ennyire messze vagy a témától.

Na de legalább megtudtuk, hogy mivel Nohabot nagyritkán lehetett tehervonat élén látni, így a Szergejek is kényszerből kerültek tehervonatokra. :D

2023. dec. 11. 17:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!