Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV ma is leselejtezné és...

A MÁV ma is leselejtezné és feldarabolná a Nohabokat?

Figyelt kérdés
A legmegbízhatóbb és leggazdaságosabban üzemeltetehető dieselgépek voltak. A MÁV mégis feldaraboltatta és vashulladékként értékesíette többségüket. Ma is ugyanez a korrupt, szüklátókörű, önös érdektől vezérelt vezetőség űl a MÁV-nál akik ugyanezt tennék?

2023. dec. 10. 01:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
0%
Igen biztos egy ember, milyen szerencse, hogy az üzemeltetők látják, hogy nem. De szerintem annak örülj, hogy a személyeskedő kommentjeidet nem jelentette senki, különben már ez a kérdés se létezne.
2023. dec. 11. 23:47
 62/88 A kérdező kommentje:
62# Továbbra sem tud izgatni a heccelődésed, bármennyire is erölködsz. Értem én, hogy ennyire 0 vagy, hogy máshol nemtudod kiélni magad, de ezekszerint még itt se sikerül, sajnálom. :D
2023. dec. 12. 00:30
 63/88 anonim ***** válasza:
41%
Én csak jókat mosolygok már azon amiket összehozol. A legjobb talán az volt mikor valaki linkelt egy leírást és azért nem tetszett mert a az alapítvány honlapjáról van. :D Biztos ők is hazudnak. :D :D
2023. dec. 12. 01:14
 64/88 anonim ***** válasza:
79%

Nem egy ember

Nézd meg: [link]

Én vagyok a 60-as.

És azért mondtalak el agyalágyultnak, mert adtam érdemi választ a kérdésedre többször is, de nem vagy hajlandó értelmezni, csak a saját hülyeségeted tolod. Ha valakinek lenne indoka jelentgetni az mondjuk én lennék. 30 év vasúti tudásomat, tapasztalatomat kérdőjelezed meg.

2023. dec. 12. 08:51
 65/88 A kérdező kommentje:
65# akkor ezekszerint nem én kezdtem a személyeskedést. Arról meg ki tehet, hogy te nem vagy képes elviselni a tiéddel nem egyező véleményt? Az a helyzet, hogy mindenki azt gondol és ír vagy mond amit akar. Az, meg hogy te vasutas vagy még nem jelenti azt, hogy a te szavad a szentírás. Nagyon sok vasutas meg pont nem azt gondolja ami te. Törődj bele, hogy rajtad kívűl mások is élnek ezen a bolygün aztán előfordulhat, hogy ellenvéleményük van, ha nemmegy érdemes felkeresni valamilyen szakszolgálatot. Egyébként meg nyugodtan jelentgessetek, nem látom azt, hogy bárhol is sértőbben reagáltam volna mint amilyet én kaptam.
2023. dec. 12. 11:00
 66/88 anonim ***** válasza:
79%

"ezekszerint nem én kezdtem a személyeskedést"

HÁt már az 5. válaszodban elkezdted. Ennek ellenére normálisan választunk utána többen is.

2023. dec. 12. 11:25
 67/88 A kérdező kommentje:
67#, semmilyen személyeskedés nem volt az 5. válaszomban, csak ténymegállapítás. Épeszű ember ugyanis nem gondol olyat, hogy valaha is a teljes vonalhálózat, vagy egyáltalán annak túlnyomó része villamosítva lesz, főleg nem a MÁV-nál. Lázár kijelentéseivel példálózni és azt bármilyen szinten is komolyan venni pedig szintén csak úgy jellemezhető ahogy az 5. válaszomban leírtam.
2023. dec. 12. 11:33
 68/88 anonim ***** válasza:
31%
A gond azzal van, hogy totál hülyeségeket állítasz, ha meg kapsz normális tényként kezelhető választ, az nem érdekel, ezzel nem lehet mit kezdeni.
2023. dec. 12. 15:08
 69/88 A kérdező kommentje:
69# mindennek is a tudója, sorold már fel légyszíves azon állításaimat amelyek szerinted totál hülyeségek voltak és lássuk mennyire van igazad.
2023. dec. 12. 15:23
 70/88 anonim ***** válasza:

Azt állítottad dupla annyit fogyaszt egy Szergej mint egy Nohab.

Azt állítottad, hogy Szergejek esetében 10-szer annyi a meghibásodás arányaiban.

Azt állítottad, hogy a Nohabok beszerzésénél nem a személyforda volt a fő szempont.

Azt állítottad, hogy a valaki által linkelt leírás nem megbízható, mert a GM Alapítvány a forrás.

Azt állítottad, hogy a Szergejek nem csak mellékes feladata volt a személyforda.

Csak így kapásból négy dolog, ahogy visszaolvasgattam pár kommentet. Ezekre többen reagáltak, amit vagy figyelembe se vettél, vagy személyeskedéssel reagáltál. De ez itt is meglátszik:

"69# mindennek is a tudója,"

Innentől megkérdőjelezhető a kérdés valódi célja, mert ha van egy téma amihez nem értek, és egy nálam hozzá jobban értő elmagyarázza, azt én elfogadom, esetleg megköszönöm.

Innen kezdve meg, most én saját tapasztalatból leírtam mondjuk a fogyasztásokat, hogy minkét típus esetében, ha papírforma szerint volt a gép beállítva, akkor mennyivel fordultunk meg egy Tapolca-Déli menettel. Mi volt rá a komment?

"32# Szerintem az állításaiddal elég sokan vitatkozának rajtam kívül még a kollégáid közül is jónéhányan. A Szergejeknek egyáltalán nem csak kis mellékes feladata volt a személy vontatás, így aztán folyton mögé kellett akasztani a rezsót, ami szintén nem egy hatékony módja a vasúti kiszolgálásnak. A fogyasztásukról és a megbízhatóságukról én mást hallottam és olvastam, de legyen neked igazad. Az alkatrészek áráról valóban nincs tudomásom, de gondoltam, hogy a Nohabhoz nyilván drágább mint a Szergejhez, mellesleg a Nohabok beszerzésénél sem volt kijelölve fő feladatként a személy vontatás. De egyik érved vagy ellenérved sem igazolja azt, hogy a legjobb döntés az volt, hogy szétdarabolják a Nohabokat és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. A sok félnótásnak pedig üzenem, hogy egyébként nem vagyok Nohab fan."

Ahogy az üzemkészségről is leírtam, hogy a valódi, a gyakorlatban létrejött adatok mit mutattak a két sorozat üzemkészségéről. Vagy ott az, hogy mert a Szergejeknek sem mellékes feladata volt a személyforgalom, most erre is mit lehet mondani, egyszer azt reklámozod, hogy te mást olvastál / hallottál, akkor legalább néznél utána a dolgoknak.

Kedvenc Wiki oldalad M62 lapjáról idézek pl:

"Bár az M62 sorozat alapvetően tehervonatok vontatására lett beszerezve, már a kezdeti időktől használták nehéz személyszállító vonatok továbbítására"

Ezt kéne értelmezni, az, hogy valamilyen célból beszerezték őket, és kényszerből más feladatra is be kellett fogni, az egy másik lap. Elárulom nálunk Tapolcán is mindig volt 2-3 Szergej a 90-es években, azért ha a Nohabok között fekvemaradás van akkor legyen mivel menni helyette.

2023. dec. 12. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!