A budapesti mobilbérleteseket miért nem zavarja az a tucatnyi technikai feltétel, ami egy mobilbérlet vásárlásához és használatához kell? Ennyire iszonyodnak a papírtól?
#61 holnap a legtöbb helyen tanársztrájk van, be se kell menni. Egyébként mi nyitottak vagyunk a fejlődésre és a technológiára. A kérdező szerintem is troll, vagy egy kiégett 60 éves kommunista katona.
—
Egy tinédzser
Bicskanyitogató ahogy másokat lenézel a munkájuk és egzisztenciájuk, vagyis hát annak a hiánya miatt. És úgy alapból a konok stílusod is az. Valószínűleg troll vagy. De legyen. Beszállok a játékba.
Tévúton jársz. Praktikus és ideális olyan tevékenységeket az okostelefon segítségével kiváltani, könnyíteni, mint a bérletvásárlás vagy mozipénztárban álldogálás.
Társadalmunk, közösségi létünk végső céljai a fontosak. Nem pedig az ezekhez vezető eszközök.
Ilyen célok például különféle közösségi tevékenységek, kultúra és kultúrafogyasztás, szórakozás. Szociális kapcsolatok.
Az hogy én megnézek egy mozifilmet a barátaimmal egy érdemi dolog. Tartalommal bír. De azon dolgok, hogy ehhez tömegközlekedéssel el kell jutnom A-ból B-be és jegyet is kell vennem, nos, ezek csak eszközök.
Az hogy elsétálok egy jegyautomatához nem bír relevanciával. Üres.
És igen, a szex egy olyan tevékenység ami tartalommal bír. Egy cél. Ha nincs köztünk aszexuális, bátran kijelenthetem hogy mi hozzászólók mind szeretünk szexelni és nem óhajtjuk mindezt a telefonnal/telefonon művelni:D
Azon persze lehet vitatkozni, hogy bizonyos okostelefonhoz, technológiához köthető dolgok mennyire kártékonyak. A Tinder például a kapitalista fogyasztói kultúra attitűdjét ülteti át a párkapcsolatokra. Szörnyű tendencia. Bár… ha már kapitalizmus… köztünk csak te kezdted el fetisizálni a munkát:D
És bizonyos népszerű közösségi oldalak is hajlamosítanak depresszióra, mentális betegségekre. Ezek problémák.
De ezek nem a jegyvásárlás és mobilfizetés kategóriái.
Az ideje pedig mindenkinek értékes! A gyári munkásé is 12 óra robot után. Akkor csak igazán értékes. El is keserít, hogy mennyi ember eltékozolja.
"Praktikus és ideális olyan tevékenységeket az okostelefon segítségével kiváltani"
Nem, nem könnyebb. Ha könnyebb lenne, akkor nem állnék sorba.
"Az hogy elsétálok egy jegyautomatához nem bír relevanciával. Üres."
Érdekes módon, akik elsétálnak a jegyautomatához, azoknak a szemében mindig életet látok, míg akik a telefonjukat nyomogatják, azoknak a szemében csak azt látom, mintha egy dementor kiszívta volna a lelküket. Jobb esetben. Megfigyeltem, hogy vannak olyanok is, akiknek a fülesük a fejükön van, és 20-30 perces utazás alatt nulla embernek néznek a szemébe. Mintha nem is létezne rajtuk kívül más a bolygón.
"Azon persze lehet vitatkozni, hogy bizonyos okostelefonhoz, technológiához köthető dolgok mennyire kártékonyak."
Igen, csak ehhez nem kell a Tinderig menni, elég abba belegondolni, hogy mennyire kártékony a bolygónak maga a telefonhasználat, amibe a MÁV app ugyanúgy beletartozik.
“ elég abba belegondolni, hogy mennyire kártékony a bolygónak maga a telefonhasználat, ”
Abba belegondoltàl már, hogy mennyire kártékony a bolygónak az, hogy használod a számítógépet/telefont amíg tök feleslegesen ide írogatsz? Kíméld a bolygót, és hagyd abba.
És kímélj minket is…
Ja értem. Szóval ilyen bigott alak vagy, aki alapból az okostelefonok létét vonja kétségbe.
Milyen szar már, hogy tudom tartani a kapcsolatot akár útközben is a 8000 kilométerrel odébb költözött barátommal:) Vagy hogy a vonaton a tetoválásaim miatt beszólogató nyugdíjas helyett a testvéremmel chatelhetek messengeren.
Milyen szar már, hogy mindig a zsebemben van egy ƒ/1.6 rekeszértekű kamera és bármikor lefotózhatok a legkülönfélébb beállításokkal egy adott témát, jelenetet.
Vagy hogy mondjuk olvasás közben azonnal meg tudom találni adott idegen szónak a definícióját.
De biztos az is szar, hogy élő műholdképek és hozzájuk tartozó előrejelzés alapján tudok számolni hogy elázok-e odakint vagy sem.
Ez egy gyerekes, technofób rinyálás. A kérdés csak ürügy volt olybá tűnik…
Ez a mém neked szól:
Egyrészt: nincs szilikonos telefontokom, ami mögé beraknám.
Másrészt: r0hadt para tud lenni az aluljáróban a jegyautomaták környéke, volt hogy konkrétan féltem hogy megtámadnak.
Harmadrészt: sokszor hosszú sor áll és/vagy nem fogad el bankkártyát.
(A hosszú sor nekem problémás, mert nem Budapesten élek, így ha lekésem a vonatom a sorban állás miatt, akkor elég sokat kell a pályaudvaron rostokolnom, nem 5 perccel érek haza később.)
A telefonom nem szokott lemerülni, éjszaka feltöltöm, napközben meg nem igazán nyomkodom így ebből még sose volt gond, amúgy is odafigyelnék hogy legyen feltöltve hiszen szeretnék elérhető lenni, ezért is van telefonom.
Lefagyni nem szokott, pedig 5 éves olcsó készülék. (Az előző elázott, nem volt használható már amikor lecseréltem.)
Technikai probléma nyilván előfordulhat (lefagy a készülék, nincs net, stb.) de nem hinném hogy ez jelentősebb veszély mint hogy a papír jegy/bérlet elszakad, elázik, stb.
Csak úgy tesztként kipróbáltam. A HÉV mellett sétálva, mozgás közben azonnal olvasgatta a mobiljegy kódokat a telefon, ilyen távolsàgból…
Tényleg baromi kényelmetlen… 😀
Na, eszembe jutott a kérdező a minap.
Annyira reklámozták ezt a BudapestGO appot, hogy erre a hónapra ott vettem meg a BKK bérletet. Hát elmondom, szarabb mint a mobiljegy. A Mobiljegy appot mutattam milyen messziről olvasgatta a kódokat, ezzel egészen közel kell tenni. Mondjuk úgy le is olvassa, nem gondolkodik, ugyanúgy egy kézmozdulat. Csak közelebb kell tenni, holott a màsik 1m-ről is olvasta.
Legközelebb megint a Mobiljegy appban veszem, az kènyelmesebb.
Csak hogy legyen ilyen vélemèny is :-)
"Érdekes módon, akik elsétálnak a jegyautomatához, azoknak a szemében mindig életet látok, míg akik a telefonjukat nyomogatják, azoknak a szemében csak azt látom, mintha egy dementor kiszívta volna a lelküket. Jobb esetben. Megfigyeltem, hogy vannak olyanok is, akiknek a fülesük a fejükön van, és 20-30 perces utazás alatt nulla embernek néznek a szemébe. Mintha nem is létezne rajtuk kívül más a bolygón."
Akkor pont te vagy, akitől agyvérzést kapok nap mint nap.
Miért kell vadidegeneknek a szemébe nézegetni? Miért nem lehet az embernek annyi intim szférája, hogy vadidegen nem bámulja és nem néz a szemébe??
Ha a villamoson másik ember felé lesek ki az ablakon, vagy várok valakit és kicsit felnézek az érkező alakra (nálam alap, hogy nem a szemébe), vagy szembejövő esetén is sokszor látom a perifériás látásomból, hogy a szemembe néz. Miért?? Egy vadidegen ember miért????? Miért kell megsérteni egymás intim szféráját??
A másik meg, amit nem értek.. Én - szerencsére - tele vagyok gondolatokkal, folyamatosan elgondolkozom, jó társ vagyok magamnak gyaloglás vagy utazás közben. Akik mások szemébe bámulgatnak, azok nem gondolkoznak el, élesebben, de őszintén mondva nincsenek gondolataik, nincsenek érdeklődési köreik, amikkel ilyenkor elszórakoztatják magukat?
És igen, vadidegen embereket direkt is szeretek kizárni. Egyfelől egész nap emberek között vagyunk és ez sok.
Másfelől a vadidegen ember közelsége terhelő. Túl sokan vagyunk összezsúfolva. Ez nem természetes. Az ember társas lény, de a saját családjával/falujával/barátaival normális lennie. A farkasok is a saját falkájukkal vannak. Sőt, az állatok még támadják is a másik falkából valót.
Nem természetes az állandó tömegnyomor, ami pl Budapesten van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!