Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A budapesti mobilbérleteseket...

A budapesti mobilbérleteseket miért nem zavarja az a tucatnyi technikai feltétel, ami egy mobilbérlet vásárlásához és használatához kell? Ennyire iszonyodnak a papírtól?

Figyelt kérdés
Régebben szépen berakták a bérletüket a telefon és az átlátszó telefontok közé, és az ott volt háborítatlanul egy hónapig. Most inkább vállalják a telefon lemerülését, internet pillanatnyi hiányát, QR kód olvasó hibáját, stb.-t, csak azért hogy ne legyen ott a papírfecni a tokban.
2022. márc. 13. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:
A telefonomon fent egy E betű jelenik meg a 4G helyett, és olyankor nem tudok internetezni (vagy csak nagyon lassan, de azt még nem volt idegem kipróbálni, hogy bejön-e egy oldal, ha várok 10 percet).
2022. márc. 14. 10:20
 22/71 anonim ***** válasza:
54%
Az önkormányzatnak és a BKKnak sokkal egyszerűbb volt igénybe venni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt kódos rendszerét, mint kiépíteni egy “okos”, kártyás rendszert. Elvileg az is folyamatban van, de ameddig az állam nem tanúsít együttműködést Budapest bármilyennemű fejlesztéséhez, addig nem lesz okos rendszerünk (sem).
2022. márc. 14. 10:21
 23/71 anonim ***** válasza:
100%

“ Mint mondtam nekem még a felszínen se mindig van,”

Akkor a hiba az ön készülékében van.

Nekem a 6 éves agyonhasznàlt telefonommal rendben működött. Kollégám valami kilós Huaweivel hasznàlta. Így minden szándékod ellenére azt se magyarázod meg (nekem legalábbis nem) hogy csak a csúcsszuper telefonokkal működik…

Amúgy nem értem ezt a vergődésed. Neked fos a telefonod, neked nem jó. Másnak jó a rendszer, szereti. Miért nem bontakozik ki benned, hogy nálad van esetleg hiba, nem az összes többivel?

2022. márc. 14. 10:22
 24/71 anonim ***** válasza:
53%
Igen, ilyenkor az app a mobilneten keresztül próbál betölteni. Ha kikapcsolod a netet, abbahagyja a szenvedést, és betölti a jegykódot offline is.
2022. márc. 14. 10:22
 25/71 anonim ***** válasza:
76%
24-es vagyok, a válasz a kérdezőnek (21) ment.
2022. márc. 14. 10:23
 26/71 anonim ***** válasza:
90%

“ mint kiépíteni egy “okos”, kártyás rendszert.”

Ha van eszük, ezt már nem is fogják erőltetni. 20 éve ia vérciki volt már egy kártyával bohóckodni, azóta pedig a mobil megold mindent…

Nem véletlenül nem erőltetik most sem ezt a rigó irànyt…

2022. márc. 14. 10:24
 27/71 A kérdező kommentje:

"Ha kikapcsolod a netet, abbahagyja a szenvedést, és betölti a jegykódot offline is."

És ha nekem nincs jegykódom, mert mondjuk bérlettel szeretnék felszállni egy elsőajtós buszon, akkor mit csináljak ilyenkor? Gyalogoljak, tudom.

2022. márc. 14. 10:29
 28/71 anonim ***** válasza:
88%

“ És ha nekem nincs jegykódom,”

Minden online terméknek van jegykódja… Nem gyalogolnod kell, csak leállni a retardációddal, és elmenni megírni a házifeladatod… Holnaputàn suli.

2022. márc. 14. 10:32
 29/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem kell gyalogolnod. Azt mondtad, csak a metróban problémás a neted. Nekem praktikus, mivel ritkán közlekedek elsőajtóssal. De netem is van. Igen, volt, hogy nem töltött be a kód. (Egy év alatt egyszer). Mutattam a sofőrnek, azt mondta, nyugodtan üljek fel. De egyébként is azt tapasztalom, hogy a sofőrök döntő többsége oda se hederít, amikor a bérletek érvényességét kéne ellenőriznie.
2022. márc. 14. 10:33
 30/71 A kérdező kommentje:

Kifejezetten azt írtam, hogy máshol is problémás.

2022. márc. 14. 10:34
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!