Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A vármegyei napijegy hogy...

A vármegyei napijegy hogy működik? Nem kell vonatjegyet venni?

Figyelt kérdés
Ha vonattal átmegyek 3 megyén, akkor veszek 3 napijegyet (3x999 Ft), és kész? Nem kell vonatjegyet venni?

tegnap 02:42
 1/5 anonim válasza:
100%
Igen
tegnap 05:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy határozott igen azért nehéz válasz erre és könnyen megbüntethetnek így is, ha nem figyelsz. Tehát attól függ milyen vonattal mennél, mert például Inter cityre nem jók ezek a napijegyek, oda már Magyarország24 kell + helyjegy. Esetleg akkor lehet azokat is igénybe venni így, ha tartalmaznak felár mentes kocsikat, de talán még úgysem. Lényeg a lényeg, hogy mindenre, ami felár mentes, arra igénybe veheted. Nem vehető igénybe: railjet, inter city, regiojet esetében.
tegnap 06:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ihénybe vehető hibrid IC gyorsvonati kocsijában, illetve minden olyan vonaton ami nem feláras, továbbá Volánbuszon is utazhatsz így. De az fontos, hogy valamennyi napijegy érvényességének a járat menetrend szerinti indulásának pillanatában érvényesnek kell lennie, nem elég a második napijegyet a határra érkezéstől venni. Viszont a megkezdett utazás befejezhető, ha az indulás pillanatában érvényes volt de menet közben lejár, attól még befejezheted az utazást, de új felszállás már nem engedélyezett, így átszállni már nem tudsz.
tegnap 08:50
 4/5 A kérdező kommentje:
3: Szóval ez 24 órás érvényességű percre pontosan?
ma 12:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, addig pedig korlátlan. Én simán megtettem vele egy nap egy oda-vissza utat, majd másnap egy újabb odautat, egyetlen napijeggyel. Így csak a második visszaútra kellett menetjegy, mert addigra lejárt, de így is egy jegy árát megspóroltam (500 Ft a 20 km-es jegy).
ma 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!