Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A budapesti mobilbérleteseket...

A budapesti mobilbérleteseket miért nem zavarja az a tucatnyi technikai feltétel, ami egy mobilbérlet vásárlásához és használatához kell? Ennyire iszonyodnak a papírtól?

Figyelt kérdés
Régebben szépen berakták a bérletüket a telefon és az átlátszó telefontok közé, és az ott volt háborítatlanul egy hónapig. Most inkább vállalják a telefon lemerülését, internet pillanatnyi hiányát, QR kód olvasó hibáját, stb.-t, csak azért hogy ne legyen ott a papírfecni a tokban.
2022. márc. 13. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem is vannak alkalmazásaim, amik egy percig nyílnak meg. "

Nekem nincsenek. 1,5 éves telefon. Előtte egy 6 évet használt (!) iphoneom volt, azon is azonnal nyílt meg a Mobiljegy app, ott annyi volt h leolvasás után 4-5 másodperccel később jelent meg a bemutatandó képecske. De az is annyi volt, hogy leolvastam, odaléptem az ajtóhoz, felléptem, felmutattam, és addigra meg is jelent. 1x sem volt még, hogy ne tudjam használni a mobiljegyet, mert nem nyílt meg vagy bármi más gyíkja volt.

2022. márc. 13. 19:45
 12/71 anonim ***** válasza:
100%

Hónapok óta mobiljegyem van. Kérdező, nekem nincs olyan app, ami befagyna. Nekem is másfél éves iPhone-om van. Sosem volt gond a nettel, már csak azért, mert szkennelni nagyon kevés helyen kell ahol járok (elsőajtós buszokon csak, metróban beszkennelik a jegykódod). Az ellenőr sem szórakozik sokat, az offline is gond nélkül betöltődő jegykódom beszkenneli és látja, hogy érvényes a bérlet. Bár korát tekintve fiatal ez a telefon, elég gyakran lemerül, de erre ügyelek és hordok magammal powerbanket.

Szerintem te csak harcolsz az igazadért és valami ellen, amit nem neked találtak ki. Inkább csak el kéne siklanod a dolog felett.

2022. márc. 13. 23:23
 13/71 A kérdező kommentje:
Mondjuk inkább úgy, hogy az önkormányzat megint azoknak a burzsujoknak kedvez, akik kétévente cserélgetik a telefonjukat rendkívül környezetkárosító módon, és a leghiperszuperebb internetre fizetnek elő.
2022. márc. 14. 09:38
 14/71 A kérdező kommentje:
Amúgy metróban sokaknak nincs internetje. Ők hogyan mutatják be a jegyüket?
2022. márc. 14. 09:40
 15/71 anonim ***** válasza:
100%
Ezt próbálom megértetni veled, hogy a metróban nem követelmény, hogy szkennelgessél. A jegykódod betölt offline is, azt be tudja szkennelni neked a személyzet és nekik azonnal bejön a zöld képernyő, továbbengednek.
2022. márc. 14. 09:54
 16/71 anonim ***** válasza:
19%
Nem a kérdező mellett kiállva, csak úgy zárójelben említem meg, hogy egy nagy kamu, ami a digitalizációt manapság körbeveszi. A mai fiataloknak tudatlanságuk okán a digitalizáció környezetvédelmet is jelent, merthogy nem papír alapon folynak a dolgok. És erről némelyek annak ellenére is meg vannak győződve, hogy naponta házhoz kérik az ebédjüket az egyszer használatos dobozokban és az egyszer használatos papírzacskóban.
2022. márc. 14. 09:59
 17/71 A kérdező kommentje:

De hogyan "lyukasztod" ki a jegyed, ha nincs interneted? Vagy ezt még fent el kell végezni?

2022. márc. 14. 10:01
 18/71 anonim ***** válasza:
100%

“ Amúgy metróban sokaknak nincs internetje.”

Mind a 4 magyar szolgáltató szolgàltat mind a 4 metróvonalon. A teljes vonalhosszon sugárzókábelek vannak kihúzva.

Mindenkinek van térereje, aki akarja, hogy legyen.

Bocsánat, de erősen úgy érzem, hogy fullkretént nyomsz, minket szórakoztatva…

2022. márc. 14. 10:13
 19/71 A kérdező kommentje:
Mint mondtam nekem még a felszínen se mindig van, ha szeretnéd eljöhetsz és megmutatom neked. Máshogy nem tudom bebizonyítani.
2022. márc. 14. 10:17
 20/71 anonim ***** válasza:
100%
Abban a hitben voltam, hogy bérletről beszélsz. Azért van kód minden járművön, hogy az időalapú jegyet, amit minden felszálláskor érvényesíteni kell (vagy a vonaljegyet) érvényesíteni lehessen. A jegyet még valóban praktikusabb papír alapon váltani, ezen nincs mit tagadni. Bérletet nem kell “lyukasztani”, csak elsőajtós buszon. Ehhez valóban kell internet. Az appban megtalálható a kódod, amit a beléptető személyzetnek, vagy az ellenőrnek felmutatsz és ők beszkennelve azt tudják ellenőrizni az érvényességét. Egyébként az ellenőröknek is mobilneten keresztül hívja le az adatokat a készülékük. Bullshit, hogy nincs a metróban térerő. Tény és való, hogy néha elszáll, de mint írtam, a jegykódoddal be/ki tudsz lépni a metró területére/ről.
2022. márc. 14. 10:18
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!