Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Melyik az a KRESZ szabály,...

Melyik az a KRESZ szabály, amelyik tiltja a parkoló autók melletti megállást? (tehát nem várakozást, megállást)

Figyelt kérdés

Az alábbi linken kerestem:

[link]

Ott csak ezt találtam:

(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

d) ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja;

A megállásra viszont nem találok ilyet.

Továbbá van olyan szabály, hogy megállni szabad merőlegesen parkoló autók mellett, de párhuzamosan parkoló autók mellett meg nem?

2024. jún. 17. 15:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/71 anonim ***** válasza:
37%

Miért, ha azt bekamuztad, hogy mekkora nagy KRESZ spíler vagy, és mindenki hülye rajtad kívül, csak te vagy helikopter, közben meg a leg alapabb KRESZ ismereteid sincsenek meg C-ből, akkor egy ilyen kamu nem fér bele a részedről?

Különben is ha szövegértelmezés menne, nem azt mondtam, hogy KONKRÉTAN TE dudálsz, hanem ezt: "Pont azok szokták a "szabályokat" önbíráskodva betartatni, akik okoskodnak, de közben meg finjuk nincs az egészről."

Tehát ha ezt nem, akkor más hasonló kaliberű dolgot csinálsz, és hidd el tudom, mert azokkal van a legkevesebb baj, akik beismerik, hogy hibáznak, míg akik meg holtig meg vannak győződve arról, hogy mindent jól csinálnak és sosem hibáznak, na pont azokkal van baj.

"Még hogy egy ember megy szembe az autópályán?! Hát mindenki!!!"

2024. jún. 20. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!