Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Melyik az a KRESZ szabály,...

Melyik az a KRESZ szabály, amelyik tiltja a parkoló autók melletti megállást? (tehát nem várakozást, megállást)

Figyelt kérdés

Az alábbi linken kerestem:

[link]

Ott csak ezt találtam:

(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

d) ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja;

A megállásra viszont nem találok ilyet.

Továbbá van olyan szabály, hogy megállni szabad merőlegesen parkoló autók mellett, de párhuzamosan parkoló autók mellett meg nem?

2024. jún. 17. 15:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:

Elmondanám, hogy amikor megálltam ott, azon a helyen, akkor az oktatóm még bólogatott is.

Mellesleg mit álljak le a vizsgabiztossal vitatkozni olyan dologban ráadásul amiben még csak biztos sem vagyok? (Ha az lennék, akkor nem is kérdeztem volna meg, okostojás...)

Vizsgabiztossal leállni vitatkozni még akkor sem szerencsés, ha az ember biztosan tudja, hogy igaza is van! Mert nem hiányzik az, hogy utána csak azért is megszivasson. Persze te majd leállsz veszekedni a vizsgabiztossal akkor, ha megbuktat olyan dolog miatt, amiben még csak nem is vagy biztos...

2024. jún. 17. 21:56
 22/71 A kérdező kommentje:

És rohadtul nem "nekem áll feljebb" KÉRDEZTEM.

Ha nekem állna feljebb, akkor állítottam volna. Egy olyan kérdezőre reagáltam, akinek látszólag fingja nincs az egészről, csak személyeskedni meg okoskodni jött, de konkrét KRESZ szabályt nem tudott bemásolni arra vonatkozólag, hogy a PARKOLÓ autók miatt miért szabálytalan a MEGÁLLÁS.

Helyette írta a hülyeségeit, hogy "ha megáll, akkor valószínűleg nem 2 percig.." mintha a KRESZ-ben lenne ilyen...

2024. jún. 17. 22:01
 23/71 anonim ***** válasza:
36%
"Vizsgabiztossal leállni vitatkozni még akkor sem szerencsés, ha az ember biztosan tudja, hogy igaza is van! Mert nem hiányzik az, hogy utána csak azért is megszivasson. Persze te majd leállsz veszekedni a vizsgabiztossal akkor, ha megbuktat olyan dolog miatt, amiben még csak nem is vagy biztos..." Nem tudom, mit képzelsz a vizsgabiztosokról, de ha magadból indulsz ki, és akármi is a munkád, te így végzed, akkor sok szerencsét az életben.
2024. jún. 17. 22:15
 24/71 A kérdező kommentje:

Nem tudom értelmezni az írásod.

"Nem tudom, mit képzelsz a vizsgabiztosokról" ---> Azt, hogy munkájukat végző emberek, akiknek az a feladatuk, hogy a KRESZ szabályai alapján bírálják el egy tanulóvezető teljesítményét és döntsék el, hogy oktató nélkül is tanulhatják-e tovább a vezetést, vagy sem.

"de ha magadból indulsz ki"

Mármint hogy? Hogy vizsgabiztos vagyok-e? Nem, nem vagyok vizsgabiztos.

"Akármi is a munkád, te így végzed" tehát bármit dolgozom, vizsgabiztos leszek?

"te így végzed, akkor sok szerencsét az életben."

Tehát ha vizsgabiztosként végzek, akkor szerencsét kívánsz az életemben, de ha nem végzek vizsgabiztosként, akkor már nem?

2024. jún. 17. 22:24
 25/71 anonim ***** válasza:
36%

A vizsgabiztos nem a KRESZ alapján ítél, hanem a vizsgaközpont által kiadott hivatalos dokumentum alapján. Amit linkeltem is neked.

És azt értettem a magadból indulsz ki alatt, hogy ha szerinted a vizsgabiztosnál kérdezés, esetleg panaszkodás ronthat a helyzeteden, akkor te nem tudom, hol élsz. Mert a vizsgabiztosnak te akármit mondasz, ő a központi vizsgakövetelmények alapján fog eljárni. Anyázhatsz is neki (bár nem ildomos), de attól ő nem fog eltérni. Nem fog megszívatni csak azért, mert paraszt vagy, ahogy a rendőr sem vág fejbe gumibottal, csak mert bunkóbb vagy a kelleténél. Ha te azt hiszed, téged azért fognak megszívatni, mert túl sokat akadékoskodsz, akkor remélem, te nem olyan munkát végzel, ahol bárki felett hatalmad van, mert gondolom magadból indulsz ki. Remélem, így már érted, mire gondoltam.

De lehet, nem érted, mert te ráfixáltál arra, hogy te vizsgabiztos vagy-e, ami csak annyit mutat, hogy valahol egy 8 éves szintjén van a szövegértésed.

2024. jún. 17. 23:01
 26/71 A kérdező kommentje:

A vizsgabiztosnak a KRESZ alapján kell megítélnie a vezetést, nem tudom hol élsz. És a KRESZ szabályára is hivatkozott, amikor megbuktatott.

Erre a szabályra lettem volna kíváncsi.

Nem magamból indulok ki, hanem a tapasztalataimból amiket más emberek által megéltem.

Olyan munkát végeztem (illetve végzek most is) ahol hatalmam van más felett és soha nem éltem vissza vele, tehát emiatt is megbukott az írásod.

Továbbá nem az én szövegértésemmel van baj, hanem te nem tudsz fogalmazni.

2024. jún. 17. 23:39
 27/71 anonim ***** válasza:
36%
Küldjél már egy utcaképet. Mert amúgy már elmondta neked valaki a KRESZ-szabályt is, meg belinkeltem én is a bukást okozó hibák listáját, és még mindig nem hiszed el. Konkrétan érdekelne, melyik települlésen mely utcában álltál te meg parkoló autók mellett. Célmegállás címén. (Célmegállás = akár haza is mehetsz aludni, és reggel sértetlenül, bírságmentesen találod a járművet. Célmegállást nem csak megállni tilos, hanem várakozni tilos táblánál sem csinálun. Mert benne van a nevében, hogy CÉL. Ott sem csinálod, ahol rakodni szabad, ott csinálod, ahol tényleg ott is hagyhatnád a járművet egy napra.)
2024. jún. 17. 23:52
 28/71 A kérdező kommentje:

Küldtem korábban utcaképet, de egyébként Nyíregyháza, Lujza utca, Prestige magánkórház előtt.

Viszont a te válaszod a legértelmesebb.

Elcsúszhatott ott a dolog, hogy a célmegállás az nem megállás, hanem várakozás.

Csak az a fura, hogy az oktatóm is úgy tanította, hogy "megállunk, hogy megnézzük a ponyvát, rakományt, stb", illetve amikor megálltunk a vizsgán, akkor még bólogatott is, mint amikor jól csinálok valamit.

Amit pedig ezzel kapcsolatban végképp nem értettem, hogy magyarázott valami olyat, hogy ha merőlegesen állnak autók, azok mellett meg lehet állni, míg párhuzamosan parkoló autók mellett nem. Pedig mindkettő esetén teljesül az, hogy nem lehet kiállni a járműtől.

Mindettől függetlenül nekem nem a bukás tényével van kifogásom, mert én sem szeretném, hogy úgy adják meg a jogsit, hogy nem vagyok felkészülve rendesen, és pont ezaz, hogy érteni szeretném, ezért is tettem fel a kérdést.

Amúgy van már két jogosítványom, B, és A.

Korláltan A-ból és C-ből hibátlan volt a KRESZ vizsgám.

2024. jún. 18. 00:11
 29/71 A kérdező kommentje:

Egyébként az oktatáson várakozni tilos táblánál meg lehet állni célmegállás címen. Szóval akkor vagy te mondod rosszul, vagy az oktatóm, vagy a vizsgabiztos.

Mert én csak követem azt amit az oktatóm tanított, illetve ami benne van a KRESZ-ben...

2024. jún. 18. 00:18
 30/71 anonim ***** válasza:

29. A kreszben célmegállás nincs. Úgy azt követni nem tudod.

A vizsgafeladatokban leírt célmegállás gyakorlatilag várakozás. Az út közepén nem várakozhatsz.

2024. jún. 18. 06:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!