Melyik az a KRESZ szabály, amelyik tiltja a parkoló autók melletti megállást? (tehát nem várakozást, megállást)
Az alábbi linken kerestem:
Ott csak ezt találtam:
(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:
d) ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja;
A megállásra viszont nem találok ilyet.
Továbbá van olyan szabály, hogy megállni szabad merőlegesen parkoló autók mellett, de párhuzamosan parkoló autók mellett meg nem?
1. Másold már be nekem azt a részt, ahol azt írtam, hogy előzés közben szabad záróvonalat átlépni és nem kanyarodás közben. Direkt a számba akarsz adni olyat, amit nem mondtam?
Ezzel a tehetséggel jelentkezz a Megafonnál, szerintem felvennének....
2. Szkenneljem be a jogsim és küldjem el neked? Cserébe te is szkenneld be a tiedet és küldd el.
Kíváncsi vagyok, hogy miből és hány éve van jogsid. Én legalább felvállalom azt, hogy 14 éve B-ből, 4 éve korlátlan A-ból.
Ha már ennyire a körhintán lovagolsz...
#52 14 éve B és 3 éve A.
És amúgy kanyarodáskor sem mehetsz át záróvonalon, mert ahol szabályos kanyarodni, ott meg szokták szaggatni a záróvonalat. Amerikában a dupla sárga vonal nem záróvonal, azon valóban lehet balra kanyarodni vagy biciklist előzni, de Európában ha folyamatos, nem szaggatott vonalat látsz, azon nem mehetsz át SOHA. Ott lépheted át, ahol meg van szaggatva.
Szövegértésed neked zéró, megadonos módjára kiforgatod a szavam.
Én nem csak leírni tudom, hogy mennyi ideje van jogsim, képet is tudok küldeni róla és az arcképem is felvállalom ;) de ezek szerint a körhintás férfi hímvessző méregetésedben is én nyertem.
Mellesleg amit utána írtál, abból is látszik, hogy neked nincs fingod az egészről, ugyanis ha tudnád, hogy nagyméretű jármű lévén FIZIKAI KÉPTELENSÉG néha úgy kanyarodni, hogy nem érintesz záróvonalat akkor nem írnál ekkora blődséget. Továbbmegyek: forgalomtól elzárt területet, és képzeld, forgalmi vizsgán sem buktam meg emiatt, akkor itt az oktató is hülye, meg a vizsgabiztos is szerinted?
Legalább lenne C-ből valamennyi gyakorlatod, még ha nem is jogsid, ha már annyira idejössz okoskodni. Egy kamionos kiröhögne ezért a sok marhaságért amiket itt összelapátoltál.
Még hogy álljon meg a kamionos és tolasson vissza, vagy hajtson fel a járdára, mert meglát egy záróvonalat :'D soha az életben nem lenne kenyér a bót'ban amit megzabálva lenne energiád ezt a sok ökörséget ideböfögni.
A válaszaid ékes példája annak, hogy fotelsofőr vagy. A kreszből másolgatni tudsz csak, de sem vezetési tapasztalattal, sem alap logikával nem tudod alátámasztani, és kiderült, hogy C-ből is inkompetens vagy.
Tudod, nem lenne gond azzal ha így van, ha mellé nem okoskodnál, meg fölényeskednél gyakorin. Kezdhetted volna úgy a mondataidat, hogy: "Nekem habár nincs C-ből jogsim, de úgy gondolom, hogy..." és akkor más íze lett volna a mondadóidnak egyből, nemde?
De te játszottad a nagymenőt, közben meg jogsid sincs abból amiből okoskodsz, de még kamiont belülről sem láttál, nem hogy még kanyarodni vele, meg figyelni, hogy a hátuljával ne hajts fel a padkára, ami elmondanám szintén bukóok, csak te ugye nem tudod, mert még C-s tanulóvezetői tapasztalatod sincs. ;)
Komolyan, mondd már el ezeket egy kamionosnak és vedd már fel diktafonra, hallani akarom, ahogy hangosan kiröhög. Ne is a jogsid küldd el, hanem ezt.
Mutatok még valamit, amivel remélhetőleg végleg bebizonyítom neked, hogy fotelból okoskodó vagy:
47.96995142050623, 21.74074277071515
A 4-es főútról a Törzs utcára jobbra lekanyarodva hogy kanyarodik be szerinted egy pótkocsis kamion úgy, hogy a jobb hátuljával ne menjen fel a zöld füves területre?
Látsz itt "szaggatott záróvonalat"?
Itt még a forgalomtól elzárt területre is rá KELL menned. Ez egyébként egy vizsgaútvonal is és itt sokszor visszamennek a Törzs utcai vizsgacentrumba vizsgázók.
Javaslom gyere ide, ülj le egy kis kempingszékbe (a szembelévő decathlonban pont lehet is kapni, ott megveheted) és számold meg egy nap, hogy hány pótkocsis kamion nem érinti a záróvonalat ott, ahol még szaggatva sincs, pedig nagy mellénnyel mondod, hogy "És AmÚgY kAnYaRoDáSkOr SeM mEhEtSz Át ZáRóVoNaLoN, mErT aHoL sZaBáLyOs KaNyArOdNi, OtT mEg SzOkTáK sZaGgAtNi A zÁrÓvOnAlAt."
Ha 0-tól többet látsz, belerakom a saját jogsim egy iratmegsemmisítőbe. Ha 0-át, akkor te rakod bele és lehetőleg sose ülj autóba többet, de még biciklire se légyszi.
Édes jó istenem! Ezt a sötétsèget fényes nappal!
A politikát kérlek mellőzd!
Senki nem adott semmit a szádba. Te jöttél azzal, hogy a termetes járművek jénytelenek átképni a záróvonalat egyes müveleteknél.
Ezzel nincs is semmi baj. Csak nem megfelelő érv.
58-as. Válaszolj már kérlek a kérdező kérdésére. Az előbb hívta fel a figyelmed arra, hogy mekkora ökörséget írtál le.
Komolyan érdekelne, hogy szerinted melyik tanulóvezető bukna meg ott, ahol a kérdező mutatta?
Az amelyik rálép a záróvonalra, forgalomtól elzárt területre (teljesen ráadásul) vagy amelyiknek beleér kicsit is a kereke a padkába...
Szerintem engedd ezt el, a jogsidat meg szépen add vissza. Nem szeretnék veled találkozni az úton.
A kérdezőt meg komolyan sajnálom, hogy ennyire okoskodó félkegyelműekkel kell megküzdenie, pedig csak felelőssegtudatosan feltett egy kérdést, hogy tanuljon belőle...
Bár így csinálna mindenki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!