Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Melyik az a KRESZ szabály,...

Melyik az a KRESZ szabály, amelyik tiltja a parkoló autók melletti megállást? (tehát nem várakozást, megállást)

Figyelt kérdés

Az alábbi linken kerestem:

[link]

Ott csak ezt találtam:

(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

d) ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja;

A megállásra viszont nem találok ilyet.

Továbbá van olyan szabály, hogy megállni szabad merőlegesen parkoló autók mellett, de párhuzamosan parkoló autók mellett meg nem?

2024. jún. 17. 15:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
100%

Átfutva a válaszokat és okoskodást, amire én tippelnék:

Volt bőven üres hely a várakozó autók között, te meg megálltál az út közepén.

Fel kellett volna ismerned, hogy 40 méter múlva még a nagy jármúvel is félre tudtál volna állni, te meg megálltál ott, ahol éppen voltál gondolkodás nélkül.

A parkolásos feladat sem úgy szokott menni, hogy kijelölik konkrétan melyik helyre állj be, hanem kiadják a feladatot, hogy előre, hátra, merőlegesen, párhuzamosan hajtsd végre a parkolási feladatot. Ahol ezt kérik, ott neked kell megkeresni a megfelelő helyet. Legalábbis felénk így csinálták anno

2024. jún. 18. 07:47
 32/71 anonim ***** válasza:
2024. jún. 18. 09:39
 33/71 A kérdező kommentje:

30-as. Köszi, így érthető.

32-es. De :)

31-es választ nem látok. Törölve lett esetleg?

2024. jún. 18. 14:55
 34/71 anonim ***** válasza:
36%
#33 Na, amikor a nyolcadik ember a tizedik módon rágja a szádba, csak felfogtad. Gratulálok, ezzel az IQ-val szeretettel várunk a közúti közlekedésben.
2024. jún. 18. 15:50
 35/71 A kérdező kommentje:

1. Mindenki mást mondott, többen hülyeséget is. Így ez már nem helytálló amit mondtál.

2. Az oktatóm tájékoztatott félre. Nekem feltételeznem kellett volna ezt tanulóvezetőként?

3. Kérdeztem, nem állítottam semmit. Nem hogy örülnél neki, hogy olyan ember megy közúti közlekedésbe aki utánajárni akar a dolognak és nem telibeszarni mint mindenki más.

4. 14 éve balesetmentesen vezettem le több százezer km-t, az utolsó két KRESZ vizsgám is 100% lett, vezettem többek között Svédországban, Ausztriában, Spanyolországban, Egyesült Államokban. Biztosan nekem kellene abbahagyni a vezetést?

5. Attól még mert gyakorikerdeseken név nélkül lehet okoskodni, meg kiélni a frusztrációdat, a te IQ-d még nem lesz több, sem abszolút, sem relatívan.

2024. jún. 18. 16:22
 36/71 anonim ***** válasza:
36%

Jézusom, és még mindig van kifogásod. Ne haragudj, ha te ennyit vezettél és ennyire tudsz közlekedni, akkor téged hogyan tud az oktatód félretájékoztatni? Hát annyira okos vagy, csak rájössz, ha hülyeséget hallasz, nem?

Érdekes, hogy a 2. pontodban még tanulóvezetőként hivatkozol magadra, 4. pontodban meg fitogtatod, hogy te mennyire nem vagy tanuló. Ne haragudj, ha te hibátlan elméleti vizsgákat írsz (KRESZ vizsga nem létezik...) akkor a gyakorlatban miért is nem tudod, hogy mi a szabálytalan?

2024. jún. 18. 16:27
 37/71 A kérdező kommentje:

Na most bizonyítottad be, hogy te vagy a debil :)

"Érdekes, hogy a 2. pontodban még tanulóvezetőként hivatkozol magadra, 4. pontodban meg fitogtatod, hogy te mennyire nem vagy tanuló. "

Azogy ÍRTAM, C-ből vagyok TANULÓVEZETŐ, B-ből 14 éve van jogsim és vezetek napi szinten, A-ból meg 4 éve.

Ez így érthető a kicsinyke agyacskádnak, vagy ezt is a szádba kell rágni, hogy KATEGÓRIÁNKÉNT különbség van?

Istenem, és te okoskodsz.. amikor azt sem tudod, hogy vannak külön járműtípusoknak megfelelő kategóriák...

A többi sületlenséget amit leírtál, már nem is minősítem.

2024. jún. 18. 16:36
 38/71 anonim ***** válasza:
36%
Ne haragudjál már, ha már 14 éve van B jogsid, akkor tök mindegy, hogy C-ből tanulóvezető vagy, azt csak tudnod kéne, hol szabad parkolni és hol nem... A KRESZ nem kategória függő, csak hogy abból mi van benne az elméleti tananyagodban, az más kérdés, de a jogszabály az mindenkinek ugyanaz. Ha valaki debil az bizonyára az, aki 14 éve vezet autót, és nem tudja teherautóban ülve, hol szabad parkolnia...
2024. jún. 18. 16:41
 39/71 anonim ***** válasza:
45%

A gyakorikérdések az a frusztrált, tanulatlan, de mégis okoskodó, gyáva mód név nélkül fröcsögő, de visszaoltás esetén besértődő és bicskanyitogatóan idegesítő lények gyűjtőhelye, amit a 36-os "válaszadó" tökéleteden reprezentál.

Szép volt kérdező. :)

Üdv: egy kamionos

2024. jún. 18. 16:44
 40/71 anonim ***** válasza:
21%
38-as. Látszik, hogy neked nincs C-ből jogsid, sem vezetési tapasztalatod, akkor ugyanis tudnád, hogy egy csomó szabály nem, vagy legalább máshogy vonatkozik a kamionosokra. Pl a záróvonal átlépés, hogy egyet mondjak a sok közül. 38-as voltam.
2024. jún. 18. 16:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!