Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Melyik az a KRESZ szabály,...

Melyik az a KRESZ szabály, amelyik tiltja a parkoló autók melletti megállást? (tehát nem várakozást, megállást)

Figyelt kérdés

Az alábbi linken kerestem:

[link]

Ott csak ezt találtam:

(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

d) ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja;

A megállásra viszont nem találok ilyet.

Továbbá van olyan szabály, hogy megállni szabad merőlegesen parkoló autók mellett, de párhuzamosan parkoló autók mellett meg nem?

2024. jún. 17. 15:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
*39-es.
2024. jún. 18. 16:47
 42/71 anonim ***** válasza:
36%
Én ugyanezeket a dolgokat névvel is megmondom a munkahelyemen vagy facebookon is. Még a telefonszámomat is megadom, ha szépen kéred. Bár szerintem aki ilyen hülye kérdést ír ki ide, aztán ennyit nyafog, az nem akarna velem találkozni, mert a tekintetemtől elpárologna a gyenge egója.
2024. jún. 18. 16:49
 43/71 anonim ***** válasza:
36%
#40 Remélem, nincs C jogsid, ha szerinted bármilyen gépjárművel szabad záróvonalat átlépni. Még motoros sem teheti meg szabály szerint, hiába teszik meg gyakran.
2024. jún. 18. 16:50
 44/71 A kérdező kommentje:

43-as, na neked sincs C-s jogsid. Ugyanis fizikailag képtelenség bekanyarodni egy nagytestű kamionnal bizonyos helyekre, ha nem mész rá a záróvonalra.

Motoros meg hogy soroljon szerinted előre a piros lámpánál, ha nem megy rá a záróvonalra...?

Istenem...

2024. jún. 18. 17:47
 45/71 A kérdező kommentje:

42-es, én sem mondom magamat egy matyó hímzésnek, illetve valóban gyenge az egóm :) (a kérdésből és a hozzáállásomból is látszik, hogy hogy viszonyulok az egészhez.)

Mindentől függetlenül elküldhetnéd a jogsidat beszkennelve, kiváncsi vagyok, hogy milyen kategóriából van, és mióta. Mennyire vagy valóban kompetens abban, amihez hozzászólsz.

Telefonszámod nem kell, nem akarok szexcsetelni, hetero vagyok, de köszönöm.

2024. jún. 18. 17:51
 46/71 anonim ***** válasza:
66%
Isten nevét ne vedd a mocskos szádra! A motoros is csak sávon belül előre, záróvonalat átlépve nem. Ha nem fér el, akkor marad a helyén.
2024. jún. 18. 17:52
 47/71 A kérdező kommentje:

"Ne vedd a mocskos szádra"

Oh, ez lenne az a nagy keresztényi szeretet?

Fideszes nem vagy véletlenül?

2024. jún. 18. 18:00
 48/71 anonim ***** válasza:
#44 Hát, én motoros vagyok, és sosem lépek át záróvonalat. Sőt, még a biciklisávot sem használom szabálytalanul. Nagykörúton a biciklisáv miatt nem férsz el két autó között sima sávban. Tehát alternatív útvonalat keresek, vagy beállok a sorba, mintha autóval lennék. Mert megtanultam azt a k*rva KRESZ-t.
2024. jún. 18. 18:27
 49/71 anonim ***** válasza:

48.

3 féle motoros létezik.

1. Motoros és nem tartja be a KRESZ-t, legalábbis annak a sebességre vonatkozó részét.

2. Motoros és nem tartja be a KRESZ-t, annak sebességre vonatkozó részét, de azt hazudja, hogy betartja.

3. Nem motoros, csak azért vallja magát annak, hogy itt okoskodjon, mert név nélkül megteheti.

Én az első típusú vagyok.

48-as, te melyik vagy a másik kettőből?

2024. jún. 18. 20:19
 50/71 anonim ***** válasza:

Azt vágod, hogy terjedelmes járművel kanyarodni, vagy táróvonalat átlépve előzni nem ugyanaz?

Szerintem neked csak körhintára van jogsid

2024. jún. 18. 21:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!