Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ezeket miért csinálja sok...

Ezeket miért csinálja sok béna sofőr?

Figyelt kérdés

7 éve van jogsim, ezalatt rengeteget vezettem városban/autópályán/belföldön/külföldön, hóban esőben éjszaka, mindenhogy, és (lekopogom) soha még egy koccanásom sem volt. Tehát nem csak jó sofőrnek tartom magam, de bizonyíthatóan az is vagyok.

Amiket nem értek: mi a fészkes fenéért van mindig egy szötymörgő szar a belső sávban? Vagy több is. Főleg városban tapasztalható ez. Nekem kell jobbról előzni (pontosabban elhaladni mellette), ha nem akarok 50-nel lassúzni a 70/90-es zónában. Alap dolognak számít, hogy ha nem előzöl vagy haladsz gyorsabban a jobb oldali sávnál, akkor húzódj le a francba jobbra. Ezt miért nem tartja be olyan sok ember? Aki magára ismer, fevilágosítana, hogy miért csinálja ezt? Nem járt kreszre és jogsi nélkül vezet?

Másik idegesítő, gyakran előforduló dolog: piros lámpa, kettővel előttem haladó kocsi még 20 méterre van, de az előttem lévő már satuzik. Én meg mögötte majdnem beleszaladok, mert nem számítok arra, hogy ő ilyen hamar satuzni fog, teljesen indokolatlan viselkedés. Nem csodálnám, ha ilyen helyzetekből sok baleset történne, nem tudom, van-e erről statisztika. Ennek is mi az oka? Mi a francért kell 20 méterről már lesatuzni? Fél az előtte lévőtől vagy vak vagy mi?

jan. 4. 20:24
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
Én tudok közlekedni, azért nyomja fel az agyam a hozzád hasonló balf*sz, akinek rohadtul nem bent lenne a helye, de hülye, ezért nekem kell kitolnom a külsőbe.
febr. 4. 19:09
 42/57 anonim ***** válasza:
Mert te megmondod kinek hol a helye, városban ahol nincs jobbratartás? Engem próbálnál kitolni, évekig megemlegetnéd azt a napot :D
febr. 4. 19:16
 43/57 anonim ***** válasza:
53%
Van jobbratartás.
febr. 4. 19:19
 44/57 anonim ***** válasza:
Csodálkozunk, hogy nincs közlekedési morál, amikor te is szépen bizonyítod, hogy az alapvetően nem túl bonyolult KRESZ-t sem tudod értelmezni, mégis elég hülye vagy ahhoz, hogy kimerészkedj az útra. A te fajtádtól kéne megtisztítani a közutakat, és minden rendben lenne.
febr. 4. 19:20
 45/57 anonim ***** válasza:

Akkor egyet tehetsz arany barátom. Ha majd a belsőben mögöttem mész a városban és valami nem tetszik, felhívod a rendőrséget jelented az esetet akár kamerázhatsz is és ha úgy ítélik jogos a bánatod, akkor majd kijönnek lekövetnek és megbüntetnek, vagy utólag küldenek csekket a felvételed alapján.

De te is pontosan tudod, hogy nem lesz értelme, mert szabályosan megyek a belsőben városban és hangosan ki fognak nevetni egy ilyen bejelentésért.

Viszont mindenféle szándékos "letolás" közúti veszélyeztetés kategória és ha én jelentem be akkor abból bizony bajod lehet. Ennyi a történet. Tudom nehéz elfogadni, de ilyen kemény az élet.

febr. 4. 21:30
 46/57 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, ha lenne hely a külsőben, akkor te hivatkozhatsz útminőségre vagy akármire, jogtalanul vagy a belsőben. De nem baj, mert én jobbról is kielőzlek. Az is szabálytalan és veszélyes manőver. De még mindig biztonságosabb, mint egy magadfajta hülye mögött tartózkodni hosszabb időn keresztül. Az előzést max. én tudom elkottázni. Mögötted meg sajnos rajtad múlna, mekkora bajba keversz, mert aki ennyire béna, az nagyobb hülyeségre is képes sajnos. Alkalmatlan, közveszélyes őrült.
febr. 4. 21:36
 47/57 anonim ***** válasza:
Nyugodtan "előzz" ki jobbra az amúgy is csak elhaladás lesz mert ugye kint is maradsz a külsőbe, ahogy mástól ezt elvárod.
febr. 4. 21:48
 48/57 anonim ***** válasza:
#47 Az nem elhaladás, ha csak azért megyek ki két busz közé a külső sávba, hogy a te hülye fejedet megelőzhessem, aztán egyből vissza is soroljak a belsőbe. Mondom én, hogy nem érted a KRESZ-t.
febr. 4. 21:55
 49/57 anonim ***** válasza:
Mellesleg ez az egész "az csak elhaladás, és az nem szabálytalan" puszta kimagyarázás, amire azért van szükség, hogy ne kelljen mindenkit megbüntetni, aki kikerüli az olyan idiótákat, mint amilyen te vagy. Egy ideális világban nem kéne arról beszélni, hogy mi az előzés, és mi az elhaladás, mert jobbra tartanál te is, te szerencsétlen, és csak előzésről lenne értelme beszélni.
febr. 4. 21:57
 50/57 anonim ***** válasza:
Aha , szóval buszok mennek a külsőben, tehát folyamatos a lassabb forgalom a külsőben. Akkor miért is ne mehetnék városban a belsőben? Te nyugodtan cikázgass, engem nem zavar , következő pirosnál majd ugyanott leszel mögöttem mert beszopódsz az egyik cikázgatásodnál a külsőbe mikor fékez a busz, minden napos történet a magadfajtákkal, azt hiszik megoldják okosan állandó variálással a sávok közt miközben veszélyeztetnek mindenkit és fékezésre kényszerítenek és sehol se lesznek előrébb én meg kiröhögöm őket.
febr. 5. 04:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!