Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Más is retteg a biciklisektől?

Más is retteg a biciklisektől?

Figyelt kérdés
A közlekedési moráljuk egy katasztrófa. Sem a KRESZ sem a józan paraszti ész de még az emberség sem vezéreli őket. Gyalogosként rettegek mert elütnek, volt hogy a zebránál csak álltam úgy jött nekem. Ahogy elhúz mellettem a járdán egy centire hát szerencse, hogy nem épp akkor akartam kintebb lépni egy tócsát kikerülni vagy akármi. Autósként rettegek mert elütni őket csak azon múlik én hajlandó vagyok e újra és újra és újra lemondani az elsőbbségemről, előrelátóan vagy hirtelen reagálva kikorrigálni az ő hülyeségeiket. Katasztrófa komolyan mondom. Más is tapasztalja azt, hogy nagyon elszállt velük a ló??
2022. okt. 19. 17:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 Alex Fly ***** válasza:

@70: az nem "nüansz", hogy egy gépkocsi jóval veszélyesebb, mint egy kerékpár.

Az pedig, hogy a baleseti adatok pont az ellenkezőjét mondják, mint ami szerinted "valószínűleg", szintén nem az.

Egész egyszerűen amit állítasz -és amikor az ember konkrétan rámutat a hibára, akkor rögtön visszakozol, de azért továbbra is ragaszkodsz hozzá- ammak semmi köze a valósághoz. A funkcionális analfabetizmushoz az is hozzátartozik, hogy amikor az ember hiedelemrendszeréről kiderül, hogy az alapjául szolgáló állítások mindegyike hibás, akkor minden esetben az adott konkrét téveszmét ugyan korrigálja, de nem hajlandó elvetni a valótlannak bizonyult hitrendszerét...

2022. okt. 26. 21:14
 72/78 anonim ***** válasza:
51%
#71 Az sem nüansz, hogy soha nem mondta senki, hogy a testi épségre nem sokkal veszélyesebb a gépkocsi, mint egy kerékpár. Nem fogod fel, hogy teljesen mást értesz "veszélyes" alatt, mint én, hiába fejtem ki újra meg újra terjedelmesen. Nekem nem hitrendszerem van, annyit mondtam, hogy sok biciklis baromi szabálytalanul közlekedik aztán persze neki áll feljebb, ha baja esik. Pont. Ennél egyszerűbben nem tudom mondani, de megint hozzákölthetsz, amit csak akarsz.
2022. okt. 26. 21:29
 73/78 Alex Fly ***** válasza:

@72: most akkor eldönthetnéd végre, hogy mégiscsak veszélyesebb a gépkocsi a kerékpárnál, vagy ismét visszatérsz ahhoz az állításodhoz, amit magad is megcáfoltál...

És hogy ne kelljen újra ugyanazokat a köröket megfutni: a "veszélyesebb" azt jelenti, hogy nagyobb kárt tud okozni -és a gyakorlatban a gépkocsik okoznak is...

Ha egy biciklis szabálytalanul közlekedik és bevágódik a buszmegállóba, akkor max esik egyet -ugyanez gépkocsival jóval több áldozattal jár. Ha egy szabálytalan kerékpáros nekimegy egy gépkocsinak, attól az abban ülőnek semmi baja nem lesz -fordított esetben a kerékpáros nagy valószínűséggel súlyosan megsérül. Akkor most melyik a vesélyesebb?

2022. okt. 26. 21:41
 74/78 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem ha egy kerékpáros bezúg egy teljesen szabályos autó elé teljesen szabálytalanul, és súlyosan megsérül, az autós meg büntit kaphat és egy jó adag lelki traumát, akkor a kerékpáros mindkét embernek komoly károkat okozott. Azaz veszélyesen viselkedett.
2022. okt. 26. 21:46
 75/78 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy olvasd el a kérdés szövegét. Ott van minden, amit elmondtam.
2022. okt. 26. 21:47
 76/78 Alex Fly ***** válasza:
100%

@74: És ha az autó "zúg be" a teljesen szabályos kerékpáros elé? Akkor is az autó fog kárt tenni a kerékpárosban és nem fordítva.

És ugyanez a helyzet akkor is, ha nem kerékpáros, hanem gyalogos, másik jármű, utcabútor, stb. az áldozat.

Minden esetben nagyobb kárt fog okozni az autó mint a kerékpár.

2022. okt. 26. 22:31
 77/78 anonim ***** válasza:
67%
Tehát most megint leírtad, amit sokszor leírtam.
2022. okt. 26. 22:45
 78/78 anonim ***** válasza:
51%

Na, de tekintve, hogy komplex gondolatokra képtelen egyénként a "veszélyes" szót nem tudod máshogy értelmezni, mint amikor csakis külső forrás által valaki sérülést szenvedhet, vegyünk egy faék egyszerű logikát, amit talán te is felfogsz.

Biciklisnek az autós bármikor kárt tud okozni, autós bármikor lehet szabálytalan és bánthat bárkit. Tehát aki biciklire ül, az konstans veszélyben van. Ergó aki biciklire ül, az rizikót vállal. Mivel szerinted tele vannak az utak eszetlen autósokal, a biciklis szinte biztos meghal. Akkor nem hülye az, aki biciklire ül? Mégis sokan bicikliznek. Akkor ők mind hülyék, vagy képtelenek a kockázatokat elemezni? Én még nem is voltam ennyire durva, többször mondtam, hogy vannak normális biciklisek. Szerinted nincsenek, mert szerinted aki autósok által is használt úton is biciklizik, az folyton életveszélybe sodorja magát. :D Ideje lenne elismerned, hogy gyökér vagy. A közlekedés ennél mindig bonyolultabb, hiába akarnád bizonygatni, hogy az autós az oka mindenkinek. A 4-esen a román kamionos meg a tréleres a hülye. A kérdés meg alapból arról szólt, hogy sok biciklis járdán sodor el gyalogosokat. Te kontextus nélkül ágálsz az autósok ellen, amikor nemcsak autós meg biciklis van az úton, de az tuti, hogy a biciklisek jelenléte extra figyelmet és óvatosságot igényel.

2022. okt. 27. 04:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!