Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Más is retteg a biciklisektől?

Más is retteg a biciklisektől?

Figyelt kérdés
A közlekedési moráljuk egy katasztrófa. Sem a KRESZ sem a józan paraszti ész de még az emberség sem vezéreli őket. Gyalogosként rettegek mert elütnek, volt hogy a zebránál csak álltam úgy jött nekem. Ahogy elhúz mellettem a járdán egy centire hát szerencse, hogy nem épp akkor akartam kintebb lépni egy tócsát kikerülni vagy akármi. Autósként rettegek mert elütni őket csak azon múlik én hajlandó vagyok e újra és újra és újra lemondani az elsőbbségemről, előrelátóan vagy hirtelen reagálva kikorrigálni az ő hülyeségeiket. Katasztrófa komolyan mondom. Más is tapasztalja azt, hogy nagyon elszállt velük a ló??
2022. okt. 19. 17:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:

25: Úgy meghurcolnak mint a pinty, főleg ha még egész életére maradandó sérülést okozol!

Rámegy a gatyád is, megtakaritott pénzed, családod, házasságod.

Volt már erre példa pár esetben a környezetemben.

2022. okt. 23. 18:23
 32/78 anonim ***** válasza:
46%

Akkor jól átbasztatok ennél a kérdésnél.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..

2022. okt. 23. 18:28
 33/78 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősömnek a barátja gyalogost gázolt Németországban a zebrán, de közben neki csapódott egy közeli vendéglő üveg oldalfalának is. Maradandó sérülést szenvedett a gyalogos. Beperelte a srácot és 40 ezer € kártéritést kér. Az üzletben 35 ezer € kár keletkezett + a srác barátjától kölcsönkért autója is ócskavas lett.

Persze a srácnak nincs egy vasa sem. Azóta csomószor beidézték biróságra Németországban, de mindig fellebbezett és bujkált.

Egyébként ott is dolgozott, de kénytelen volt elhagyni az országot az ügy miatt, de még is fennakadt utólag egy közúti ellenőrzésen Németországban, mert Angliába tartott, dolgozni ment oda. Kattant rajta a bilincs és 30 napra lecsukták ott németben, aztán kiengedték, de azóta sem tette be a lábát az országba.

Állitólag 5 év kell hogy elévüljön az ügy, de ki tudja.

Az eset 2 éve történt.

2022. okt. 23. 18:46
 34/78 Alex Fly ***** válasza:
@24: tehát szerinted egy kerékpárral és egy gépkocsival való ütközés ugyanolyan súlyos következményekkel jár? Ennek ellentmondanak egyrészt a baleseti statisztikák, amelyek szerint súlyos és halálos sérülést jellemzően gépjárművekkel okoznak, a lehető legritkább esetben kerékpárral (és ez az arány akkor sem változik jelentősen, ha figyelembe vesszük az egyes járműfajtákkal okozott balesetek arányát); másrészt pedig te is ellentmondasz neki, amikor írod, hogy egy autós-kerékpáros ütközésben a kerékpárosnak fog súlyos sérülést okozni az autó, nem pedig a sofőrnek a kerékpár.
2022. okt. 24. 13:03
 35/78 anonim ***** válasza:
#34 Akkor a szövegértést még gyakorold. Pont nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy autó-kerékpár ütközésnél sokkal súlyosabb sérülés keletkezik, mint egy autó-autó koccnál, ahol simán nincs is személyi sérülés, másrészt azt mondtam, hogy sokkal nagyobb az esélye egy autós-biciklis ütközésnek, mint egy autós-autósnak.
2022. okt. 24. 13:56
 36/78 Alex Fly ***** válasza:

@35: de ezzel azt akartad kétszer gbevonni, hogy az autó jóval veszélyesebb a többiekre nézve, mint a kerékpár.

Akkor a kommented teljességgel irreleváns, mert köze nincs hozzá.

2022. okt. 24. 15:18
 37/78 Alex Fly ***** válasza:
@36: jav: ...kétségbevonni...
2022. okt. 24. 15:18
 38/78 anonim ***** válasza:
Semmit nem akartam kétségbevonni, annyit mondtam, hogy biciklisek között nagyobb az aránya annak, aki veszélyhelyzetet teremt, mint az autósok között. Nem, ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek abszolút felelőtlen és idióta autósok, azt mondom, hogy az autósok számához viszonyítva az arány kisebb, mint a bicikliseknél. Ez már csak abból is adódik, hogy kerékpárra nem kell jogosítvány, és csak akkor derül ki a KRESZ nem ismerete, amikor megszegi, autósnál jobb esetben (ismétlem, ez azt jelenti, hogy nem mindig) azért ki van szűrve a legalja. És nem, még mindig nem vontam kétségbe, hogy autóval nagyobb kárt lehet okozni. Azt mondtam, hogy a biciklisben nagyobb kárt lehet tenni, mint az autósban, és _arányában_ egy biciklis valószínűbben lesz figyelmetlen vagy szabálytalan. A saját testi épségét veszélyezteti ezzel, persze az autó fogja elütni, de ha ugyanaz a biciklis autóban ülne a megfelelő jogosítvánnyal, talán nem is okozna olyan helyzetet. Így már tetszik érteni? Tudom, sok volt az összetett mondat, de azért annyira nem bonyolult gondolatokról van szó.
2022. okt. 24. 16:33
 39/78 Alex Fly ***** válasza:

@38: habár ennek még mindig semmi köze az állításomhoz, ez a véleményed is téves. A rendőrségi statisztikák alapján a balesetek okozásában kiemelkedő a személygépkocsik aránya; konkrétan ezzel a járművel messze több balesetet okoznak, mint az összes többi közlekedő együttvéve.

És a kovetkezmények is súlyosabbak, mint a kerékpárral okozott sérüléseké.

Szóval.maradjunk a véleményed helyett a tényeknél: a személygépkocsik által okozott baleseteknek mind száma (számszerűen és arányaiban is), mind súlyossága többszöröse a kerékpárok ezen adatainak.

2022. okt. 24. 18:38
 40/78 anonim ***** válasza:
De te még mindig nem fogod fel, hogy nem azt mondtam, hogy kerékpárral nagyobb sérülést okoznak, mint autóval, hanem épp azt, hogy autó autónak városi forgalomban nem okoz akkora sérülést, mint autó kerékpárosnak.
2022. okt. 24. 18:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!