Mit csodálkoztok, hogy a biciklisek átmennek a piroson?
47 éves vagyok, eddig három biciklist csaptam el, ebből három hajtott át a piroson, kettő túlélte, egy maradandó egészségkárosodás nélkül.
És tudod mit, kérdező?
A legkevésbé sem érdekel.
Ha jön a negyedik, miatta sem fogom félrerántani a kormányt, hogy más, ártatlan emberek életét veszélyeztessem.
Nyugodtan tekerj át a piroson.
Majd a családod fizeti a céges autóban keletkezett kárt, ha a temetésed árát már kiperkálták.
Jah, persze, álmodban.
Én nem csodálkozom rajta. A kerékpáron is ugyanazok ülnek, akik az autókban, akik gyalogolnak, stb.
És ha más járművel átmennek a piroson, akkor miért pont kerékpárral ne tennék?
A lámpa azt jelzi, hogy aki erre jön, az álljon meg, mert a keresztező úton megindult a forgalom vagy át fognak kelni a gyalogosok.
A biciklisnek az a lámpa jelez, ami az útjában van. Értelemszerűen, ha nincs bicikliseknek lámpa, akkor az autósoknak vagy a gyalogosokbak kihelyezett lámpára figyel. Ha a biciklis út a gyalogosút mellett van és a zebrához ér ahol csak gyalogos lámpa van, nem fog átmenni a piroson, hogy de hát ő biciklis és olyan lámpa meg nincs, mert amint kivágja magát a zebrára, elcsapja egy autó.
Ugyanez vonatkozik rá, ha a kocsik mellett biciklizik, ha a kocsiknak piros a lámpa, akkor ő nem gurul tovább, mert elcsapja az autó vagy ő csap el egy gyalogost.
Amúgy amikor egyszer a nem lámpás zebránál megkaptam az elsőbbséget egy autóstól és az autósok útján mozgó biciklis majdnem belém jött, mert ő nem autós, nem kell a zebra-gyalogos szabályra figyelnie, lassítania vagy megállnia a zebránál, majdnem seggbe rúgtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!