Mit csodálkoztok, hogy a kerékpárosok állandóan szabálytalankodnak, miközben kb. lehetetlenség egy kerékpárosnak kiismernie magát a lóhugyozásban kirakott/felfestett jelzéseken?
Ráfordulok a Hungária körútra. Egész biztos, hogy ott még nem volt gyalogos és kerékpáros zóna. Később elkezdenek az autók rámdudálni. Utólag utánanéztem, hogy ott már volt zóna. (Bár amilyen idióták az autósok, szerintem a dudálás teljesen független volt a zóna táblától.) Eszembe nem jutott, hogy nekem még a járda jobb oldalára kitett táblára is figyelnem kell.
Másik eset, amikor egyszerre fel van festve a kerékpárnyom a sáv szélére meg a sáv közepére is. Ilyennel több helyen találkoztam a városban (Kiskörút, Nagykörút, stb.). Meg amikor abban a sávban van felfestve, ami egyébként kanyarodósáv, és van külön zöld jelzés a kanyarodóknak. Ilyenkor teljesen jogosan szitkozódnak az autósok azon, hogy várniuk kell.
Sajnos teljes káosz van. Pl a Keleti előtt is csak úgy vége a bringasávnak, de nem jelzi semmi, hogy a túloldalra át kéne születni, mert ott a bicajut a következő 300 méteren.
A Petőfi u. is tipikusan olyan, hogy hiába kivéve kerékpár egyirányú, már pár visszapillantótükör lekoccolta a könyökömet. Ha busz jön szembe akkor félre kell állni bicajjal. Gozsdu ugyanez, nincs hely, de azért beengedték a bicikliseket szembe egy csomó utcába.
Amúgy a piroson átkacsázó szerencsétlenek még csak időt sem nyernek, mert a nagy kereszteződés úgyis megfogja őket, mindig utolérem a fajtájukat.
#6: nem tűnhet, hanem arányaiban tényleg sokkal több a szabálytalan.
Az okokban egyetertünk, autósoknál is közel 0 a tettenérés eselye, de a biciklist még kamera alapján sem lehet megtalálni.
A biciklis közlekedési morál is rohamosan romlik tovább az utóbbi időben az autóssal együtt
A tettenérés esélye azért nagyon kicsi autósoknál, mert a rendőrök nem is akarják őket tettenérni. Ott parkolnak az autók a Nagykörúti biciklisávon és több rendőrautó is szó nélkül elhalad mellettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!