Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit csodálkoztok, hogy a...

Mit csodálkoztok, hogy a kerékpárosok állandóan szabálytalankodnak, miközben kb. lehetetlenség egy kerékpárosnak kiismernie magát a lóhugyozásban kirakott/felfestett jelzéseken?

Figyelt kérdés

Ráfordulok a Hungária körútra. Egész biztos, hogy ott még nem volt gyalogos és kerékpáros zóna. Később elkezdenek az autók rámdudálni. Utólag utánanéztem, hogy ott már volt zóna. (Bár amilyen idióták az autósok, szerintem a dudálás teljesen független volt a zóna táblától.) Eszembe nem jutott, hogy nekem még a járda jobb oldalára kitett táblára is figyelnem kell.

Másik eset, amikor egyszerre fel van festve a kerékpárnyom a sáv szélére meg a sáv közepére is. Ilyennel több helyen találkoztam a városban (Kiskörút, Nagykörút, stb.). Meg amikor abban a sávban van felfestve, ami egyébként kanyarodósáv, és van külön zöld jelzés a kanyarodóknak. Ilyenkor teljesen jogosan szitkozódnak az autósok azon, hogy várniuk kell.

2021. okt. 1. 20:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

mondjuk a 6osnak van némi igazsága.

pontos statisztikát msot nem fogok keresni, de tegyük fel, h vmivel több a biciklis szabálytalanság.

ezek sztem nagyrészt abból fakadnak, h biciklin mindenki egy kicsit belexarósabban, illetve nehezebb felelőssége vonni őket.

viszont az autósok között is rengeteg szabálytalan van, ergo ez a hatalmas picsogás, amit a sok sportból felmentett autós művel, rohadt fárasztó és szánalmas.

2021. okt. 7. 15:25
 12/14 A kérdező kommentje:

"ezek sztem nagyrészt abból fakadnak, h biciklin mindenki egy kicsit belexarósabban, illetve nehezebb felelőssége vonni őket."

Ülj biciklire, és majd megtapasztalod, hogy miért is hágsz át több szabályt.

2021. okt. 7. 15:30
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem sorolom, mert úgyis csak süket fülekre találna...
2021. okt. 7. 15:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát igen, sz/r egy olyan fórumon kommentelni, ahol a válaszolók többsége normálisan, szabálykövetőn közlekedik
2021. okt. 9. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!