Kezdő bringás vagyok. defektet kaptam a biciklimmel. érdemes foltozgatni a belső gumit és állandóan attól rettegni menet közben, hogy leenged? megbizható megoldás ez?
Vannak szerszámkészletek, amelyek tartalmaznak gumijavítót, meg külön is lehet kapni, de kiment a divatból. Olcsóbb, mint cserélni a gumit, és nem kell aggódni miatta. A javított belső ugyanolyan jó, mint a hibátlan. Régen autógumikat is javítottak így. Egy-két javítással még nyugodtan használható a gumi. Bringázás közben időbeli nyereség elenyésző a cserélés javára, viszont a tartalék belső nagyobb helyet foglal el, mint a javítókészlet.
Szerintem egyéni döntés kérdése, hogy ki melyiket alkalmazza.
Teljesen megbízható, az így javított belső, de többféle gyors javító megoldás is van. Pl. olyan palack, aminek a tartalmát a szelepen át befújva eltünteti a lyukat, és rövid idő után lehet folytatni az utat, szerelés nélkül.
Gyakorlati tapasztalatom erről nincs, pl. hogy a 100-as szöget, üvegszilánkot, akármit ami kiszúrta a gumi, ha benne hagyom, akkor is hatásos...
Nem kell rettegni, nagyon egyszerű és biztos megoldás. Én is már tizenpár évesen ragasztgattam a gumimat és nekem sem eresztett le soha a foltnál.
Egy 5-6 foltos javítószett kb. annyiba van, mint egy belső.
A javítás pár perccel tovább tart, mint a csere, de így 5-6 kisebb defektet javíthatsz vele, így gazdaságosabb és kevesebb szemetet is termelsz.
Persze ha egy évben 1-2x biciklizel, akkor jobb a tartalékbelső, mert a ragasztó beszáradna, mire felhasználnád.
Nem éri meg és nem is lehet ezeket foltozni.
Mert hiába guminak hívják, nagyobb része műanyag és nem fogja szinte semmi.
Én is próbáltam de leválik róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!