Kezdő bringás vagyok. defektet kaptam a biciklimmel. érdemes foltozgatni a belső gumit és állandóan attól rettegni menet közben, hogy leenged? megbizható megoldás ez?
#10: milyennel próbáltad??
Valamit rosszul csinálsz...
Én ilyet használok évek óta: www.decathlon.hu/ontapado-foltkeszlet-id_8562489.html
Picit fel kell 'bolyhosítani' a lyuk körüli gumifelületet - ehhez van a készletben smirgli (v. picike reszelő), rányomni a foltot, és kb. egy percig nyomva tartani, "összemaszírozni". Tökéletesen működik.
így van, bénán csinálta a válaszoló... vagy valami gagyi kínai cuccot használ amit árusoktól vett.
Én német "ragasztót" és foltokat használok, igaz drágább de legalább tuti jó és eddig sosem volt gond vele.
A lyuk körül alaposan fel kell csiszolni hogy teljesen fekete és tiszta legyen... nem kell félni, neki kell esni bátran csiszolópapírral.
Nagyobb területen kell felcsiszolni mint amekkora a folt és aztán mehet rá vékonyan a vulkanizáló, szintén nagyobb területen mint a folt.
Majd ami fontos!!! Várni! Nyáron ilyen melegben elég 3-5 perc... tavasszal- ősszel hűvösebb időben 10 perc kb.
Akkor jó amikor megfogod a "ragasztót" és nem ragad hozzá az ujjadhoz.
Majd mehet rá a folt és jóóóó erősen nyomni rá úgy 2-3 percig.
Legjobb rátenni valami kemény felületre és úgy rátehénkedni, akkor nem fárasztó.
Majd mehet rá a hintőpor és mehet vissza, ennyi.
Nem egy nagy tudomány.
Ha amúgy jó állapotú a belső és a lyuk is csak egy tűszúrásnyi, akkor ragasztható. Ha már anyagában elöregedett vagy a lyuk nagyobb - esetleg szakadás -, akkor nem érdemes vele foglalkozni...
Személy szerint úgy vagyok vele, hogy max 2-3 foltot elbír egy belső, de utána mindenképpen csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!