Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Más is retteg a biciklisektől?

Más is retteg a biciklisektől?

Figyelt kérdés
A közlekedési moráljuk egy katasztrófa. Sem a KRESZ sem a józan paraszti ész de még az emberség sem vezéreli őket. Gyalogosként rettegek mert elütnek, volt hogy a zebránál csak álltam úgy jött nekem. Ahogy elhúz mellettem a járdán egy centire hát szerencse, hogy nem épp akkor akartam kintebb lépni egy tócsát kikerülni vagy akármi. Autósként rettegek mert elütni őket csak azon múlik én hajlandó vagyok e újra és újra és újra lemondani az elsőbbségemről, előrelátóan vagy hirtelen reagálva kikorrigálni az ő hülyeségeiket. Katasztrófa komolyan mondom. Más is tapasztalja azt, hogy nagyon elszállt velük a ló??
2022. okt. 19. 17:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
90%
#20 Miután biciklivel közlekedsz, téged semmi nem érint, majd mi vigyázunk rád. :)
2022. okt. 19. 21:00
 22/78 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább Hollandiában tartottam a bicajosoktól, mert ott hemzsegnek mindenhol és sürün vannak bicajos zebrák.

Bármikor ki lehet őket vasalni ha kicsit elbambulsz és nem vagy fitt.

Tesómnak mondtam hogy inkább vezessen ő mert én már nem mertem.

2022. okt. 19. 22:17
 23/78 Alex Fly ***** válasza:
48%

Szerintem meg értelmes ember nem retteg a másik közlekedőtől -ha igen, akkor erősen megkérdőjelezhető a vezetésre való alkalmassága.

Ha valaki éppen kerékpáron ül, attól még nem kell félni tőle: hidd el, nem fog bántani. Csak egyszerűen közlekedik -pont úgy, mint bárki más. És kerékpárral jóval kisebb veszélyt jelent a többiekre, mint aki éppen autót vezet...

2022. okt. 23. 15:52
 24/78 anonim ***** válasza:
93%
Kisebb veszélyt jelent? Dehogy! Egy gyalogosra pl. az autós sokkal kisebb veszélyt jelent, mint a biciklis, aki a járdán is elsodora - autós ugye nem hajt fel a járdára jobb esetben. Illetve rám is nagyobb veszéllyel vannak a biciklisek, akár autóval, akár motorral közlekedek. Egy másik autóval max koccolunk a városban, a biciklis meg úgy meg tud sebesülni a saját hülyesége miatt, hogy annyit kapok érte, mint egy normális emberért. Szóval a rettegés talán nem jó szó, de igenis sokkal durvább odafigyelést, előzékenységet és esetenként gondolatolvasást igényel biciklisek közelében közlekedni.
2022. okt. 23. 16:01
 25/78 anonim ***** válasza:

"annyit kapok érte, mint egy normális emberért"

Semennyit nem kapsz érte, még akkor se ha te vagy a hibás.

2022. okt. 23. 16:16
 26/78 anonim ***** válasza:
91%
#25 Viccelsz? Eltörne a lábam, kiesnék munkából, én is követelném a kártérítést.
2022. okt. 23. 16:20
 27/78 anonim ***** válasza:
Hát követelheted, de az autósok ma teljesen legálisan üthetnek el embereket.
2022. okt. 23. 16:22
 28/78 anonim ***** válasza:
91%
#27 ez baromság, te is tudod, csak szeretitek ezt hangoztatni meg mártírkodni.
2022. okt. 23. 16:24
 29/78 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudom miért baromság. A kárt a biztosítód fizeti, büntetést meg nem kapsz, hacsak nem szándékosan tetted.
2022. okt. 23. 16:30
 30/78 anonim ***** válasza:
#29 Akkor elmondom, hogy azért baromság, mert fogalmad sincs az ilyen esetek bonyolultságáról és az akörül levő ügyvédi munkáról. Nem minden kárt fizet a biztosító, ha pl. a család egyetlen kenyérkeresője esik ki munkából egy baleset miatt, a család simán polgári perre viheti a dolgot. Illetve alapból ha elgázolsz egy biciklist vagy gyalogost, kapod a vezetéstől eltiltást és jó eséllyel a letöltendőt, amit nem feltétlenül függesztenek fel, inkább akkor, ha van enyhítő körülmény, pl. büntetlen előélet, vagy sok gyereknek az eltartója. Rohadtul nem olyan fekete-fehér a kérdés, mint ahogy szeretik sokan lefesteni, hogy "gyalogosként és biciklisként nekem szét sem kell néznem, de amúgy köcsög a világ mert ha elütnek, úgysem büntetnek meg senkit".
2022. okt. 23. 17:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!