Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Más is retteg a biciklisektől?

Más is retteg a biciklisektől?

Figyelt kérdés
A közlekedési moráljuk egy katasztrófa. Sem a KRESZ sem a józan paraszti ész de még az emberség sem vezéreli őket. Gyalogosként rettegek mert elütnek, volt hogy a zebránál csak álltam úgy jött nekem. Ahogy elhúz mellettem a járdán egy centire hát szerencse, hogy nem épp akkor akartam kintebb lépni egy tócsát kikerülni vagy akármi. Autósként rettegek mert elütni őket csak azon múlik én hajlandó vagyok e újra és újra és újra lemondani az elsőbbségemről, előrelátóan vagy hirtelen reagálva kikorrigálni az ő hülyeségeiket. Katasztrófa komolyan mondom. Más is tapasztalja azt, hogy nagyon elszállt velük a ló??
2022. okt. 19. 17:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 anonim ***** válasza:
60%

Ezer kérdés van már ebben a témában. Nincs biciklis, nincs autós, nincs motoros, nincs gyalogos. Ember van, aki hol így, hol úgy közlekedik.

Egész mai társadalmunk zaklatott, és ez mindenre kivetül. A közlekedésre is. Senki ne mutogasson a másikra, mert egyik sem jobb.

2022. okt. 19. 17:18
 2/78 anonim ***** válasza:
27%

Okkal.

Nem használják a kerékpársávot, száguldoznak a járdán az emberek, gyerekek között. Sőt, a járdán menetirányban a házak fala mellett, ráadásul gyorsan.

A minap majd elütötte egy barom a kapun kilépő szomszédomat.

A másik véglet, amikor a család együtt kerékpározik: anya, apa, három kisgyerekkel, egy óvodással, egy alsóssal és egy 12 évessel.

Csak bukjon fel valamelyik és essen a mellett sávban a kocsik elé.

Nincs szabályozva, nekem zöldben, a zebrán megyek át, minden kocsi áll, az egyik mellett kitör egy barom kerékpáros, és elszáguldozik előttem. Egy lépésen múlott, hogy nem ütött el.

2022. okt. 19. 17:18
 3/78 anonim ***** válasza:
74%

Igen, rettegek. Azt hinnéd, aki Budapesten biciklizik, legalább ismeri azokat a jelzéseket, amik rá vonatkoznak (pl. előretolt kerékpáros felállóhely), de még ez is nagy elvárás lenne. Kényük-kedvük szerint változtatják, hogy járda vagy úttest, akár van kerékpársáv, akár nincs, gyalogos mértékhez képest száguldoznak, rosszabbak, mint a legpofátlanabb robogós futárok, ráadásul amikor ki van nekik jelölve szépen a zárt kerékpársáv, akkor is képesek levágni kanyarokat és elédhajtani, természetesen prizma és világítás nélkül. Gyalogosként és motorosként sem bírom a többségüket. Persze ha én biciklizek, én sem vagyok jobb, kereszteződés közepén nézek szét rendszeresen, hogy volt-e valami, megyek, mint egy hülye, csak annyi a különbség, hogy ezt egy 20 ezres kisebb városban csinálom, ahol még jelzőlámpa sincs és mindenki biciklizik.

De amúgy éltem Belgiumban meg sokat jártam Hollandiában, ott hiába biciklizik mindenki és hiába van nekik kiépítve infrastruktúra, ugyanilyen barmok, közös kerékpárút/járdán életveszélyesek, na meg esténként az összes egyetemista részegen kerekezik az autók között. Szóval ez globális.

2022. okt. 19. 17:21
 4/78 anonim ***** válasza:
43%

1-es. Demagóg, amit írsz.

De, bizony, van gyalogos, kerékpáros, autós, babakocsis, stb., stb.

Lehet, hogy mindegyik te vagy, és más-más eszközzel másképpen viselkedsz.

Mint autós betartod a szabályt, mint kerékpáros, bunkó anarchista vagy,

mint babakocsis óvatos vagy és körültekintő, mint gyalogos felelőtlen, aki a piroson is átszalad.

2022. okt. 19. 17:21
 5/78 anonim ***** válasza:
81%
#4 Ott a pont. Én gyalogosként hajnal 4-kor is megvárom a zöldet, de nem volt mindig így. Biciklivel teljesen eldobom az agyam, ha gépjárművet vezetek, akkor totális figyelem, ha meg fogom a gyerek vagy az asszony kezét, akkor még a zebránál várva is két lépéssel hátrébb állok, mint amúgy tenném.
2022. okt. 19. 17:23
 6/78 anonim ***** válasza:
94%

Igen, rettegek.

Teljesen szabályosan közlekedő kerékpáros megy előttem. Szűk sáv. Az ellenkező irány teljesen telített, bedugult, áll. Én autósként nem voltam hajlandó a bringást elütni. Mögöttem eszeveszett dudakoncert, anyázás, veréssel fenyegetés.

Megyek át zebrán. Autó kanyarodik, és dudál mint állat.

Buda, Szarvas Csárda tér. Lámpa tilos. Autós felhajt a járdára, és úgy megy ell jobbra.

Külső körút. 2×2 sáv, középen villamos. A megálló jó hosszú. Az utasok ott mennek át, ahol éppen eszükbe jut. És üvöltöznek velem, hogy zöld a lámpa.

Kerékpárral megyek, teljesen szabályosan. Autós kb. 10 centire húz el mellettem.

Hány száz esetet írjak, és abból mennyi lenne a kerékpáros?

Látom én, mit művelnek, nem védem őket. De az autósok jelentős része is figyelmetlen, vagy agresszív, a gyalogos meg azt hiszi, nem néz sehova, akkor nincs is körötte semmi.

2022. okt. 19. 17:32
 7/78 anonim ***** válasza:
19%
Nekem egy rokonom úgy halt meg, hogy fellökte egy biciklis, ő rákos volt, már épp gyógyulófélben, ezután pedig rosszabbul lett és már nemsokára meg is halt. Remélem most is boldogan biciklizik az illető, aki azt sem tudja magáról, hogy gyilkos.
2022. okt. 19. 17:35
 8/78 anonim ***** válasza:
28%
A biciklis valoban a legidiotabb kozlekedesi resztvevo. Es ezt burkoltan elmondjak minden jarmuvezetesi oktatason A1-CE kategoriaig mindenutt. Sot, a KRESZ anyagban is utalnak ra. Sajnos amig nem hoznak megfelelo jogszabalyokat, ez igy is marad.
2022. okt. 19. 17:35
 9/78 anonim ***** válasza:
21%
Én nem rettegek. Ha elém jön egy eszetlen és nem tudok megállni nem kérdés hogy ki húzza a rövidebbet.
2022. okt. 19. 17:36
 10/78 anonim ***** válasza:
42%

Én falun azt szoktam, hogy van jó hangszóró a kocsiba, mélynyomó. Tuc-tuc zene be, hangerő fel. Ha úgy van már több száz méterre hallani, ha érkezem. Az összes biciklis húzódik, a kettes, hármas oszlopot hirtelen meg tudják oldani, hogy egymás mögött menjenek.

Lehet bunkó parasztnak tűnök így, de amúgy meg veszélyesek felénk. Este sötétben, akár lakott területen kívűl is se egy mellény, vagy villogó, vagy világos ruha legalább, vagy a biciklin valami fényvisszaverő. Ha én nem is látom, hogy ott van előttem 15 méterre, akkor legalább ő hallja hogy jövök és ne az út közepén szerencsétlenkedjen.

Persze nem annyira hangos a zene, hogy mentőt vagy valamit ne halljak és nagyon figyelmesen vezetek.

2022. okt. 19. 17:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!